2 İçerik Yakalama İşlemini Anlama

İçeriği yakalama ve Oracle İçerik Yönetimi'ne yüklemenin temel sürecine bir göz atalım.

Dokümanların ilk aşamadan son aşamaya kadar nasıl işlendiğini gösterir

Kaynaklar

İçerik çeşitli kaynaklardan yakalanabilir:

İşleyiciler

Kaynaktan bağımsız olarak, yakalanan her doküman depolama ve/veya daha fazla işlem için Oracle İçerik Yönetimi'ne yüklenmeden önce çeşitli işleyiciler üzerinden yönlendirilir:
  • İçe aktarma işleyici; dosya sistemi klasörü, sınırlandırılmış liste metin dosyası veya bir e-posta sunucusunun gelen kutusu/klasörü gibi kaynaklardan otomatik toplu içe aktarma yapılmasını sağlar. İçe aktarma işi, kaynağı izler ve içeriği belirli bir sıklıkta içe aktarır (örneğin dakikada, saatte veya günde bir kez).

  • TIFF dönüştürme işleyici, resim olmayan dokümanları ve ekleri otomatik olarak TIFF veya JPEG formatına dönüştürür. Dönüştürme sırasında dokümanları ve ekleri çeşitli yöntemlerle birleştirmeyi seçebilirsiniz. Örneğin dönüştürme işleyici, PDF veya Microsoft Office dokümanları gibi doküman dosyalarını barkod işlemesi için TIFF resimlerine dönüştürebilir.

  • PDF dönüştürme işlemi dokümanları, resimleri ve ekleri PDF'e dönüştürür.
  • Tanıma işleyici barkodları otomatik olarak tanır, dokümanları düzenler ve dizin yapar.

  • Kaydetme işleyici, dokümanları Oracle İçerik Yönetimi'ne otomatik olarak toplu şekilde çıkartmak ve yüklemek için kaydetme profillerini yürütür, ardından toplu işlemleri prosedürden kaldırır.

    Kaydetme profili, dokümanların ve meta verilerinin nasıl çıkartılacağını belirler ve meta veri alanı eşlemelerini, çıktı formatını, hata işleme yönergelerini ve kaydetme sürücüsü ayarlarını içerir.

  • Varlık Araması İşleyici, istemci kullanıcılarının Oracle İçerik Yönetimi veri havuzundaki desteklenen varlıkları aramalarına olanak tanır.

  • XML Dönüşümü İşleyici, istemci kullanıcılarının XML dokümanları bir XSLT dosyasına göre istedikleri stile dönüştürmelerine olanak tanır.

Hepsini kullanmak için konfigürasyon yaptıysanız her bir işleyici diğerleriyle koordine şekilde çalışır. Bir toplu işlem akışındaki birçok görev içe aktarma işleyici ile başlar ve ardından dokümanları konfigüre edilmiş formatlara dönüştürmek için PDF veya TIFF dönüştürme işleyiciye aktarılır. Tanıma işleyici daha sonra barkodları tanımak, dokümanları belirli yollarla düzenlemek ve dizin yapmak için devreye girer. Ve son olarak kaydetme işleyici, çıktıyı Oracle İçerik Yönetimi'ne teslim eder (yükler).

Yakalanan tüm dokümanlar, içerik yakalama işlemi sırasında atanan meta verilerle ayrı içerik öğeleri olarak Oracle İçerik Yönetimi'ne yüklenir ve burada depolanır. Bu öğelere Oracle İçerik Yönetimi'ndeki diğer öğeler gibi bu erişebilir ve onları yönetebilirsiniz.

Prosedürler

Prosedürler, ilk kaynak kullanımından Oracle Content Management için son yüklemeye kadar tanımlanmış içerik yakalama iş akışlarıdır. Her prosedür, belirli bir ortama yönelik meta verileri, işleme kurallarını, konfigürasyon profillerini ve toplu işlem verilerini konfigüre etmek için merkezi bir konum sağlayan eksiksiz bir içerik yakalama sistemini temsil eder. İçerik Yakalama İstemcisi kullanıcıları, kendilerine erişim verilen prosedür içinde toplu işlemler oluşturur ve bunlara erişim sağlar.

Tüm içerik yakalama ve işleme ihtiyaçlarınızı etkili şekilde yönetebilmek amacıyla (örneğin departmana veya konuma göre) organizasyonunuz için birden fazla prosedür oluşturabilirsiniz. En uygun yeniden kullanım için prosedürler arasında ortak konfigürasyon öğelerini de paylaşabilirsiniz. Diğer ortamlarla kolay adaptasyon için bir prosedürü kopyalayabilirsiniz.

Toplu İşlemler

Bir toplu işlem, birbiriyle ilişkili (örneğin bir müşteriye yönelik birden çok doküman) veya ilişkisiz (örneğin ayırıcı sayfalarla bölünen dokümanlar) olabilen bir veya daha fazla doküman içerir.
  • Bir doküman, taranmış resimlerden veya Microsoft Word veya PDF dosyası gibi bir elektronik dosyadan oluşabilir.

  • Bir doküman, resim veya elektronik dosya gibi ekler içerebilir veya içermeyebilir.

Bir toplu işlemle çalışırken onu kilitleyebilirsiniz. Toplu işlem siz veya başka bir kullanıcı tarafından kilitlenirse bir kilit simgesi görürsünüz. Bir toplu işlemi serbest bırakmak kilit simgesini kaldırır ve istemci profili ayarlarına bağlı olarak, başka bir kullanıcı veya sistem işleyicinin üzerinde çalışabilmesi için toplu işlemi serbest bırakır.

İstemci Profilleri

Prosedür yöneticisinin sizin için tanımladığı bir istemci profilini kullanarak toplu işlemlerde sayfa gruplarını tarayabilir veya içe aktarabilirsiniz. İstemci profili, bir toplu işlemdeki dokümanların nasıl taranacağını, içe aktarılacağını veya dizin yapılacağını beilrleyen bir ayar grubudur. İstemci profili şunları yapar:
  • Tarayıcı ayarları, dokümanların toplu işlemde oluşturulması ve ayrılması, meta veri alanlarının mevcut olup olmayacağı, barkodların işlenip işlenmeyeceği, işlenecekse nasıl işleneceği ve serbest bıraktıktan sonra toplu işlemlere ne olacağı gibi şeyleri kontrol eder.

  • Dokümanları sadece yakalayabileceğinizi, dokümanları yakalayabileceğinizi ve dizin yapabileceğinizi veya dokümanları sadece dizin yapabileceğinizi belirler.

  • Resim olmayan elektronik dosyaların (PDF dokümanları gibi) orijinal formatlarında saklanacağını, resim formatına dönüştürüleceğini veya içe aktarılmalarının engelleneceğini belirler.

  • Seçili bir doküman için doldurulması gereken meta veri alanları kümesini tanımlar.

İstemci profiliniz dizin yapma içeriyorsa, dokümanlara müşteri no ve adı gibi meta veri değerleri atayabilirsiniz. Bir toplu işlemde yer alan farklı türden dokümanlarda genellikle farklı meta veri alanı kümeleri kullanılabilir. Meta veri değerlerini sadece dizine alma toplu işlemlerindeki dokümanlara atayabilirsiniz, ancak sayfaları ekleyemez veya değiştiremezsiniz.

Bir toplu işlemdeki dokümanlarla çalışmanız bittiğinde toplu işlemi serbest bırakırsınız; bu eylem toplu işlemi özel kullanımınızdan kaldırır (tanımlanmış serbest bırakma işlemi yoksa). Bir toplu işlemi serbest bıraktıysanız ve kullanılabilir bir serbest bırakma işlemi seçtiyseniz, toplu işlemde gerçekleştirilecek sonraki eylem bu serbest bırakma işlemine bağlıdır. Bundan sonra olacaklar, istemci profili ayarlarına bağlıdır:
  • Toplu işlem, toplu işlem bölmesi listesinden çıkarılıp, Oracle Content Management uygulamasına kaydedilebilir ya da PDF/TIFF dönüştürme veya barkod tanıma gibi başka işlemler için kuyruğa alınabilir.

  • Toplu işlem listede kalabilir, ancak kilidi açılır (kilit simgesi görünmez). Bu sayede siz veya başka bir kullanıcı toplu işlemi kilitleyebilir ve başka değişiklikler yapabilir.