İçe Aktarma İşleyici özelliği ile dokümanların e-postadan, ağ klasörlerinden veya liste dosyalarından bir İçerik Yakalama prosedürüne toplu olarak aktarılmasını otomatikleştirebilirsiniz.
İçe aktarma işlemi ve dokümanların toplu içe aktarımını otomatikleştirmek için konfigüre edilmesi hakkında bilgi edinmek için bkz.:
İçe aktarma işleyici, dokümanların (resim ve resim olmayan) Oracle Content Management uygulamasına e-postadan, ağ klasörlerinden veya liste dosyalarından toplu olarak içe aktarılmamalarını otomatikleştirmenizi sağlar.
Önemli İçe Aktarma İşleyici İşi Ayarları
İçe aktarma işleyicinin resimleri ve diğer elektronik dokümanları İçerik Yakalamaya otomatik olarak içe aktarmasını, çok işlevli cihazlar, üçüncü taraf yazılım kullanılarak taranan resimler ve e-posta ekleri olarak gönderilen dokümanlar gibi uygulamalara uygulayabilirsiniz.
E-posta Kaynağı: İçe aktarma işleyici bir e-posta kaynağı işlemci işi için gelen e-posta mesajlarına eklenen dosyaları İçerik Yakalamaya aktarır. E-posta gövdesini ve e-posta mesajının tamamını da içe aktarabilir.
Klasör Kaynağı: İçe aktarma işleyici bir klasör kaynağı işleyici işi için içe aktarma klasörünü izler ve belirtilen dosya maskesi ile bulduğu tüm dosyaları içe aktarır.
Liste Dosyası Kaynağı: İçe aktarma işleyici bir içe aktarma klasörünü izler ve içe aktarılacak her dosyayı tanımlayan kayıtları, içe aktarılacak sıfır veya daha fazla ek dosyasını ve isteğe bağlı olarak dosyaya atanacak meta veri değerlerini içeren bir liste (metin) dosyasını okur.
İçe Aktarma İşlemi Hakkında Önemli Noktalar
Kuyruğa alınan diğer toplu işlem işleyicilerden farklı olarak, içe aktarma işleyici belirli bir sıklıkta (30 saniyede bir ile günde bir arasında değişen) yoklama yaparak içe aktarılacak dosyalar için belirtilen kaynağı arar ve bulursa bunları işlemeye başlar.
E-posta kaynağı için izlenmesini istediğiniz e-posta hesaplarını ve içe aktarmak istediğiniz e-posta mesajlarını ve/veya eklerini belirleyebilirsiniz.
Liste dosyası işleri için okunmasını istediğiniz klasör ve liste dosyalarını belirleyebilirsiniz.
Klasör içe aktarma işlerinde içe aktarmak istediğiniz klasör ve dosya tiplerini belirleyebilirsiniz.
Bir içe aktarma işleyici işi çevrimiçiyken işin prosedür öğelerinde önemli değişiklikler yapmayın. Örneğin, iş tarafından kullanılan meta veri alanlarını değiştirir veya kaldırırsanız, toplu işlemdeki veriler işin ayarlarıyla artık eşleşmediğinden hatalar oluşur.
İşleyici işi ayarlarını düzenlerken, içe aktarılan toplu işlemleri görüntülemek için istemciyi çalıştırın. İstemcide yeni içe aktarılan toplu işlemleri görmek için toplu işlem listesini yenilemeniz gerekir.
Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görüntülenir.
Prosedürünüzün Yakalama sekmesini açın.
Yeni bir iş oluşturmak için İçe Aktarma İşleyici İşleri tablosunda öğesine tıklayın. Mevcut bir işi düzenlemek için işi seçin ve
öğesine tıklayın.
Ayrıca, bir içe aktarma işleyici işini seçip öğesine tıkladıktan sonra sorulduğunda yeni bir ad girerek işi kopyalayabilirsiniz. Bir işi kopyalamak, işi hızlıca kopyalamanıza ve değiştirmenize olanak tanır.
Genel Ayarlar sayfasında ayarları seçin.
İçe Aktarma İşi Adı alanına bir ad ve Toplu İşlem Öneki alanına bir önek girin. İçe aktarılan toplu işlemler bu önek ve ardından her yeni toplu işlemde artan bir sayı kullanılarak adlandırılır.
İçe Aktarma Kaynağı alanında, içe aktarılan dosyalar için bir kaynak belirleyin: E-posta Kaynağı, Klasör Kaynağı veya Liste Dosyası Kaynağı.
Seçtiğiniz kaynak, İçe Aktarma Kaynağı Ayarları sayfasında gösterilen ayarları belirler.
Klasör Kaynağı veya Liste Dosyası Kaynağı için İçe Aktarma Kaynağı alanında, içe aktarma işleyici işinin içe aktarılacak dosyaları kontrol ettiği zaman aralığını belirleyin. Seçenekler şunlardır: 30 saniyede bir; 1, 5, 15 veya 30 dakika bir, saatte bir veya her gün. Her gün seçeneğini belirlerseniz, görüntülenen Saat ve Dakika alanlarında bir zaman belirleyin.
Toplu işlem durumu öndeğeri veya oluşturulduklarında toplu işlemlere atanacak önceliği belirleme gibi sayfadaki diğer ayarları tamamlayın.
Resim Ayarları sayfasında, içe aktarılan resim dosyalarının formatlanması ve doğrulanmasına ilişkin ayarları tamamlayın.
Resim dosyalarını korumak ve içe aktarma işleyicinin resim işlemesi gerçekleştirmeden resimleri içe aktarmasına izin vermek için Resim Dosyalarını Koru seçeneğini kullanın. Bu seçeneğin belirlenmesi, bu sayfadaki tüm diğer seçenekleri otomatik olarak devre dışı bırakır. Korunan resim dosyası dokümanlarını düzenleyemezsiniz (örneğin, sona sayfa ekleme, sayfa silme veya sayfa taşıma).
Resim Örnek Boyutunu Düşürme alanında, resim formatları (Yok) korunarak, rengi gri tonlamaya dönüştürerek (Renk örnek boyutunu 8 bit gri tonlamaya düşürme) veya siyah ve beyaza dönüştürerek (Renk veya gri tonlama örnek boyutunu siyah ve beyaza düşürme) resimlerin nasıl dönüştürüldüğünü belirleyin.
JPEG Resim Kalitesi alanında 0 ile 99 arasında bir değer belirleyin (99 en yüksek kalitedir ve 85 ayar öndeğeridir). Bu alan siyah ve beyaz resimler için geçerli değildir.
Siyah ve beyaz için Boş Sayfa Bit Eşiği ve Gri ve gri tonları için Boş Sayfa Bit Eşiği alanlarına bir dosya boyutu değeri (bayt) girin. Boyutu eşik değerine eşit veya daha küçük olan resimler boş sayfa kabul edilir ve silinir.
Not:
Siyah ve beyaz (200 x 200 DPI resimler) için önerilen değer 1500'dür. Bu ayarda, boş bir sayfa ve az miktarda metin içeren bir sayfa genellikle ayrılır.Doküman Profili sayfasında, içe aktarılan dokümanlara meta veri atamaya ilişkin ayarları konfigüre edin. Bkz. İçe Aktarma Sırasında Meta Veri Atamasını Konfigüre Etme.
İçe Aktarma Kaynağı Ayarları sayfasında kaynağa özel ayarları konfigüre edin.
E-posta kaynağı işi için bkz. E-posta Mesajı ve E-posta Eki İçe Aktarmayı Konfigüre Etme.
Klasör kaynağı işi için bkz. Klasörden Dosya İçe Aktarımını Konfigüre Etme.
İşlem Sonrası sayfasında, içe aktarma işlemi tamamlandıktan sonra ne olacağını belirleyin. Bkz. İçe Aktarma İşleyici İşlerinin İşlem Sonrasını Konfigüre Etme.
İçe Aktarma İşi Özeti sayfasında ayarları gözden geçirin ve Gönder'e tıklayın.
Oluşturduğunuz içe aktarma işleyici işini test edebilir ve işleme etkinliğini görüntülemek için sıklığı 30 saniyede bir olarak ayarlayıp klasörü veya e-posta hesabını izleyebilirsiniz.
Bir içe aktarma işini sildiğinizde, içe aktarma işleyici artık belirtilen sıklıkta dosyaları izlemez. İçe aktarma işleri çevrimiçiyse, işin Genel Ayarlar sayfasındaki İçe Aktarma Sıklığı alanında belirtilen aralıkta çalışırlar. İşin çalışmasını geçici olarak durdurabilir (işi çevrimdışı yapabilir) veya devre dışı bırakılmış bir işi yeniden çalıştırabilirsiniz.
Genellikle kullanıcılar boş sayfalar içeren resim dokümanlarını içe aktarır. İçerik Yakalamayı, dokümanlardaki boş sayfaları otomatik olarak tespit edip silecek şekilde konfigüre edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir eşik dosya boyutu belirlemektir. Böylece boyutu bu eşik boyutuna eşit veya ondan daha küçük olan resimler boş sayfa kabul edilir.
İçe aktarma işleyici, gelen e-posta mesajlarına ekli dosyaların yanı sıra konu ve gövde metni gibi e-posta mesajı öğelerini İçerik Yakalamaya aktarır. Her içe aktarılan e-posta mesajı; içinde ayrı dokümanlar olarak oluşturulmuş ekler, mesaj gövdesi ve e-posta mesajının tamamı gibi e-posta öğelerinin bulunduğu bir toplu işlem haline gelir.
E-posta içe aktarma işleyici işi ayarlarını konfigüre etmek için:
Bir içe aktarma işleyici işini eklemek, düzenlemek veya kopyalamak için Genel Ayarlar sayfasındaki İçe Aktarma Kaynağı alanında E-Posta Kaynağı'nı seçin.
E-posta içe aktarmayı konfigüre etmek için İçe Aktarma Kaynağı Ayarları sayfasını seçin.
Bağlantı Protokolü | Kullanılabilir Seçenekler | Değer |
---|---|---|
Internet Posta Erişim Protokolü e-posta sunucusu | Internet Posta Erişim Protokolü e-posta sunucusu | DNS adı veya Internet protokol adresi girin. Örneğin, emailserver.example.com . Bu e-posta sunucusu TLS 1.2 veya üstünü desteklemeli ve 993 numaralı bağlantı noktası üzerinden bağlantıları kabul etmelidir. |
Microsoft Exchange Web Hizmetleri | Exchange Hizmeti Tipi: Temel Kimlik Doğrulama. Sadece e-posta hesabı kimlik bilgileri. | Microsoft exchange web hizmeti URL'sini şu formatta girin: https://<hostname>/ews/exchange.asmx . Örneğin, https://outlook.office365.com/ews/exchange.asmx . |
Microsoft Exchange Web Hizmetleri | Exchange Hizmeti Tipi: OAuth. E-posta hesabı kimlik bilgileri ve Exchange Online anahtarları |
|
Google Mail (OAuth) | Google Mail (OAuth) | Bkz. E-posta İçe Aktarma İçin Google Mail (OAuth) Kurulumu |
İşlenecek E-posta Hesapları tablosunda öğesine tıklayın. E-posta Hesabı Ekle/Düzenle iletişim kutusunda, işe-posta hesabı erişimi vermek için bir e-posta adresi ve parola girin.
İçerik Yakalamanın belirtilen hesap bilgilerini kullanarak e-posta sunucusuna bağlanabileceğini teyit etmek için Doğrula'ya tıklayın. Gerekirse ek e-posta hesapları ekleyin.
Mesaj Filtreleri sekmesinde, e-posta mesajları ve/veya eklerin nerede ve nasıl aranacağını belirtin.
İşlenecek Klasörler alanına, belirtilen e-posta hesabında aranacak bir veya daha fazla klasör girin. Öndeğer sunucunun gelen kutusudur. Birden fazla klasör belirlemek için klasörleri ; (noktalı virgül) ile ayırın. Alt klasör belirlemek üzere, posta sunucusu için klasör/alt klasörde olduğu gibi / (kesme işareti) gibi uygun bir dizin yolu sınırlayıcı ekleyin.
İçerik Yakalama öndeğer olarak, işe bir mesaj filtresi uygulanmadığı sürece belirlenen klasördeki tüm e-postaları işler. İsteğe bağlı olarak, Mesaj Filtreleri tablosunda aranacak her e-posta için Etkin alanını seçin veAlan İçeriği alanına bulunacak karakterleri girin.
Örneğin, konusu veya mesaj gövdesi payment sözcüğünü içeren epostaları aramak için her iki arama alanında Etkin'i seçersiniz, her Alan İçeriği girişine payment
sözcüğünü eklersiniz ve Veya arama işlecini seçersiniz.
Arama İşleci alanında, belirlenen mesaj filtreleri için kullanılacak arama işlecini seçin: Ve (öndeğer) sadece tüm arama ölçütleri eşleşirse içe aktarır; Veya herhangi bir arama ölçütü eşleşirse içe aktarır.
İşleme sekmesinde e-posta mesajlarının ve eklerinin nasıl işleneceğini belirleyin. Dahil edilecek bilgileri ve e-posta önceliğine göre toplu işlemlere atanacak önceliği belirleyebilirsiniz.
E-posta Mesajı Seçenekleri bölümünde mesaj gövdesi dosyasının içe aktarılıp aktarılmayacağını belirleyin. İçe aktarma formatını (metin veya e-posta), ek mevcut olmadığında dahil edilip edilmeyeceğini ve tüm e-posta mesajının (ekler dahil) bir e-posta dosyası olarak içe aktarılıp aktarılmayacağını belirleyin.
Bu maskelerle eşleşen ekleri dahil et alanında dosya maskelerine göre ek dosyalarını belirleyin. Virgül veya noktalı virgül ile ayırarak birden fazla dosya maskesi girebilirsiniz. Örneğin tüm PDF dosyalarını dahil edebilirsiniz (*.pdf).
Bu maskelerle eşleşen ekleri hariç tut alanında dosya maskelerine göre hariç tutulacak ek dosyalarını belirleyin. Virgül veya noktalı virgül ile ayırarak birden fazla dosya maskesi girebilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak, ekler belirlenen alanlardaki maskelerle eşleşmediğinde e-postaları her zaman sonradan işlemek için Ekler maskelerle eşleşmediğinde her zaman sonradan işle, Bu maskelerle eşleşen ekleri dahil et ve Bu maskelerle eşleşen ekleri hariç tut seçimini yapın. Bu alan etkinleştirilirse ve ekler belirtilen maskelerle eşleşmezse e-posta içe aktarımı başarısız kabul edilir ve İşlem Sonrası sekmesindeki İçe aktarma Başarısız Olduğunda alanında belirlediğiniz ayarlara göre sonradan işlenir.
Not:
Mesaj gövdesi dosyasını içe aktar ve Ek mevcut olmadığında dahil et alanlarının ikisi de etkinleştirildiğinde Ekler maskelerle eşleşmediğinde her zaman sonradan işle alanı devre dışı bırakılır.Doküman Sıralama bölümünde, bir e-posta mesajındaki öğelerin (mesaj gövdesi ve ekler gibi) içe aktarılan toplu işlemlerde doküman olarak sıralanacağı düzeni belirleyin.
Toplu İşlem Notuna Ekle bölümünde mesaj öğelerini seçin (Alındığı Tarih/Saat, Gönderici Adresi, Alıcı Adresi, Konu ve Mesaj Gövdesi gibi).
Toplu İşlem Önceliği bölümünde isteğe bağlı olarak her yeni toplu işleme, toplu işlemin e-posta önceliğine göre bir öncelik atayın (düşük, normal veya yüksek). Örneği, Yüksek alanına 8 girerek İçerik Yakalamada yüksek öncelikli e-postalara 8'lik bir toplu işlem önceliği atayın. Öncelik atanmayan e-postalar normal öncelikli kabul edilir.
İşlem Sonrası sekmesinde, başarılı veya başarısız içe aktarımdan sonra e-posta mesajlarına ne olacağını belirleyin. Mesajları silebilir, e-posta hesabı içindeki belirli bir klasöre taşıyabilir veya içe aktarmanın başarısız olması durumunda mesajların silinmesini engelleyebilirsiniz. Örneğin iş düzenli olarak çalışıyorsa, başarıyla içe aktarılan e-postaları belirli bir klasöre taşıyarak bu e-postaların yeniden içe aktarılmalarını engelleyebilirsiniz.
İçe Aktarma İşleyici İşini Ekleme veya Düzenleme bölümünde açıklandığı gibi diğer içe aktarma işleyici işi sayfalarını tamamlayın.
E-posta içe aktarma işini artık test edebilirsiniz. İçe aktarma işleyici, konfigüre edilen e-posta hesaplarını mesajlar için kontrol eder ve klasörlerde eşleşen e-postaları arar. Eşleşen e-postalar bulunursa içe aktarma işleyici, e-posta mesajından içe aktarılan her doküman için bir İçerik Yakalama toplu işlemi ve bir doküman oluşturur. İsteğe bağlı olarak, içe aktarma işletici meta veri alanlarını e-posta meta verileriyle doldurur ve başarıyla içe aktarılan mesajları siler veya bir klasöre taşır.
İçerik Yakalama E-posta Hesapları sekmesinde konfigüre ettiğiniz e-posta hesabından e-postaları periyodik olarak getirir. Ancak, belirli bir zamanda bir e-posta içe aktarma işlemi tetiklemek isterseniz İçe Aktarma İşleyici İşleri tablosunda bir e-posta içe aktarma işi seçin ve öğesine tıklayın. E-posta içe aktarma işiniz çevrimdışıysa bu simge devre dışı bırakılır.
İçe aktarma işleyici bir liste dosyası işe aktarma işi ile eşleşen liste dosyaları için bir içe aktarma klasörünü izler. Liste dosyasında belirlenen doküman dosyalarını, meta veri değerlerini ve ekleri içe aktarır.
Liste dosyası içe aktarma işleyici işi ayarlarını konfigüre etmek için:
Liste dosyası oluşturun.
Liste dosyası, içe aktarılacak dosyaların adlarını ve konumlarını belirleyen sınırlanmış veri kayıtları içeren bir metin dosyasıdır. Her kayıt, dokümana atanacak veya bir veritabanı dosyasına göre eşleştirilecek meta veri değerlerini içerebilir. Listede, doküman için içe aktarılacak bir veya daha fazla kayıt da bulunabilir. Bkz. Liste Dosyası İçe Aktarma İşlemi Sırasında Ek İçe Aktarma.
Genel Ayarlar sayfasındaki İçe Aktarma Kaynağı alanında Liste Dosyası Kaynağı'nı seçerek bir içe aktarma işleyici işini ekleyin, düzenleyin veya kopyalayın.
Genel Ayarlar sayfasında Yerel Ayar Öndeğeri, Kodlama ve Tarih Formatı Öndeğeri alanlarını tamamlayın.
Bu alanlar, içe aktarma işleyicinin yerel ayarınıza göre liste dosyalarını doğru okumasını sağlar.
Doküman Profili sayfasında, Alan 1 - Alan n meta veri özelliklerini kullanıp liste dosyasındaki alan konumunu belirleyerek Yakalama meta veri alanlarını liste değerlerine eşleyin. İçe Aktarma Sırasında Meta Veri Atamasını Konfigüre Etme bölümünde açıklandığı gibi sistem düzeyi alanlarını da eşleyebilirsiniz.
Örneğin bir Customer ID
meta veri alanını liste dosyasındaki her kaydın ilk alanı ile eşlemek için Meta Veri Alanı Eşlemeleri tablosunda Customer ID
öğesini seçer, öğesine tıklar ve Meta Veri Eşlemeleri iletişim kutusunun Meta Veri Özellikleri alanında Alan 1'i seçersiniz.
İçe Aktarma Kaynağı Ayarları sayfasındaki ayarları tamamlayın.
Dosya Maskeleri alanında bir uzantı girerek içe aktarılacak dosyaların tipini belirleyin. Tüm dosyaları içe aktarmak için *.* belirtin. Birden fazla maskeyi noktalı virgül (;) karakteri ile ayırın.
Belirtilen klasör içindeki alt klasörlerden liste dosyalarını izlemek ve içe aktarmak için Alt klasörleri işle alanını seçin.
Yeni Toplu İşlem Oluştur seçeneklerinden, içe aktarılan her liste dosyası veya klasör için yeni toplu işlem oluşturulup oluşturulmayacağını belirleyin. Klasör başına bir toplu işlem oluştururken, işlenen her alt klasör yeni bir toplu işlem oluşturur.
Alan Sınırlayıcı alanında alanların liste dosyasına nasıl sınırlandığını belirleyin. Liste dosyası meta verilerinde kullanılmayacak bir sınırlayıcı kullanın.
Örneğin, | (dikey çizgi), , (virgül) veya ~ (yaklaşık işareti) girin.
Doküman Başına Maksimum Alan Sayısı alanında, liste dosyasında meta veri alanlarına eşlenecek maksimum alan sayısını belirleyin.
Doküman Dosyası Alanı Konumu alanında, doküman dosyası adlarının ve konumlarının dosya alanı konumunu girin. Örneğin, liste dosyasındaki her kaydın ilk alanı bir doküman dizin yolunu ve adını tanımlıyorsa 1
değerini girin.
Not:
Belirtilen doküman dosyası alanı konumu içe aktarılacak dosyanın dizin yolunu içermiyorsa, dosyanın işlenen liste dosyası ile aynı klasörde olduğu varsayılır.
Liste Dosyası İşlem Sonrası alanlarında, iş düzenli çalışıyorsa dosyaların yeniden içe aktarılmaması için içe aktarma sonrasında liste dosyalarının nasıl değiştirileceğini belirleyin. Başka bir deyişle, liste dosyası adlarını işe yönelik olarak belirtilen Dosya Maskeleri ile eşleşmeyecek şekilde değiştirmeniz gerekir. Bunları silebilir, dosyaların uzantılarını değiştirebilir veya dosyalara önek ekleyebilirsiniz.
Doküman Dosyası İşlem Sonrası alanlarında, başarılı içe aktarma sonrasında doküman dosyalarını ve eklerini belirtilen konumlarından silmek isteyip istemediğinizi belirleyin.
İçe Aktarma İşleyici İşini Ekleme veya Düzenleme bölümünde açıklandığı gibi diğer içe aktarma işleyici işi sayfalarını tamamlayın.
Liste dosyası içe aktarma işini deste edin.
İş belirtilen sıklıkta etkinleştirildiğinde, içe aktarma işleyici belirtilen dosya maskeleriyle eşleşen liste dosyaları için klasörü kontrol eder, liste dosyasında tanımlı doküman dosyalarını ve eklerini içe aktarır, isteğe bağlı olarak meta veri alanlarını liste dosyası verileriyle doldurur ve liste dosyasını siler veya yeniden adlandırır.
İçe aktarma işleyici liste dosalarını işlerken doküman dosyalarını, meta veri değerlerini ve liste dosyasında tanımlı ekleri içe aktarır. Liste dosyasında bir eki tanımlama formatı şudur:
@Attachment[delimiter][Attachment Type][delimiter][Attachment File]
veya
@Support[delimiter][Attachment Type][delimiter][Attachment File]
@Attachment
komutunun kullanılması önerilir.
İçe aktarma işleyici bir ek kaydını işlerken, önceki kayıtta belirtilen dokümana yönelik eki içe aktarır. Bu nedenle ekin liste dosyasında ilk kayıt olarak belirlenmemesi gerekir. Ekin ilk kayıt olarak belirlenmesi hataya neden olur.
Örnek 11-1 Örnek:
Doc1.TIF|Corp 1|Invoice @Attachment|PO|PO1.TIF Doc2.TIF|Corp 2|Invoice
Yukarıdaki örnekte PO1.TIF
, Doc1.TIF
dokümanına yönelik bir doküman eki olarak içe aktarılmıştır. Bir doküman için birden fazla ek kaydı belirlenebilir.
Örnek 11-2 Örnek:
Doc1.TIF|Corp 1|Invoice @Attachment|PO|PO1.TIF @Attachment|Contract|Contract1.PDF @Attachment|Contract|Amendment1.PDF Doc2.TIF|Corp 2|Invoice
Ek dosyası çok sayfalı bir TIFF dosyası ise, her sayfa ayrı bir toplu işlem öğesi olarak içe aktarılır ve bir ekte birleştirilir.
İçe aktarma işleyici bir klasör içe aktarma işi ile içe aktarma klasörünü izler ve belirtilen dosya maskesi ile bulduğu tüm dosyaları içe aktarır.
Dosya İçe Aktarma Aracısı'nın bilgisayarınızda çalışır durumda olduğuna emin olun.Klasör içe aktarma işleyici işi ayarlarını konfigüre etmek için:
Bir içe aktarma işleyici işini ekleyin, düzenleyin veya kopyalayın ve Genel Ayarlar sayfasındaki İçe Aktarma Kaynağı alanında Klasör Kaynağı'nı seçin.
İçe Aktarma Kaynağı Ayarları sayfasındaki ayarları konfigüre edin.
Dosya Maskeleri alanında bir uzantı (örneğin *.tif veya *.pdf) girerek içe aktarılacak dosyaların tipini belirleyin. Tüm dosyaları içe aktarmak için *.* belirtin. Birden fazla maskeyi noktalı virgül (;) karakteri ile ayırın.
İçe aktarma işleyicinin bu klasördeki alt klasörlerde yer alan dosyaları izlemesini ve içe aktarmasını istiyorsanız Alt klasörleri işle alanını seçin.
Yeni Toplu İşlem Oluştur alanında, her içe aktarılan dosya veya klasör ile yeni bir toplu işlemin oluşturulup oluşturulmayacağını belirleyin. Klasör başına bir toplu işlem oluşturulurken, toplu işlemler bir klasörün alt klasörleri için de oluşturulur.
Klasör başına seçeneğini seçtiğinizde Toplu İşlem Başına İçe Aktarılan Maksimum Dosya Sayısı etkinleştirilir. 500'ü aşmayan bir sayı girin.
Hazır Dosya alanında, isteğe bağlı olarak klasör işlenmeden önce klasörde (ve geçerliyse her alt klasörde) bulunması gereken bir dosya adı girin. Bu seçenek, hazır dosya görünene kadar bir klasörün işlenmesini geciktirir. İşlem tamamlandığında hazır dosya silinir.
Dosya İşleme Sırası alanlarında birincil ve ikincil sıralama tipinin yanı sıra içe aktarma klasöründe dosyaların işlendiği sırayı belirleyin. Sıralama tipi seçenekleri: Yok (sıralama tipi yok), Dosya Adı, Dosya Uzantısı veya Dosya Değiştirme Tarihi. Sıralama düzeni seçenekleri: Artan veya Azalan.
Dosya İşlem Sonrası alanlarında, iş düzenli çalışıyorsa dosyaların yeniden içe aktarılmaması için içe aktarma sonrasında dosyaların nasıl değiştirileceğini belirleyin. Bunun için dosya adlarını işe yönelik olarak belirtilen Dosya Maskeleri ile eşleşmeyecek şekilde değiştirmeniz gerekir. Dosyaları silebilir, dosyaların uzantılarını değiştirebilir veya dosyalara önek ekleyebilirsiniz. Ayrıca, Boşsa işlenmiş alt klasörü sil alanını seçerek işlenmiş alt klasörlerde temizleme yapabilirsiniz.
Klasör içe aktarma işinin seçilen sıklıkta etkinleştirildiğine emin olmak için işi test edin.
Doküman Profili sayfasında, içe aktarma işlemi sırasında içe aktarma işi değerlerinin İçerik Yakalama meta veri alanlarına nasıl eşlendiğini konfigüre edebilirsiniz.
İçe aktarma sırasında meta veri atamasını konfigüre etmek için:
Bir içe aktarma işleyici işinde Doküman Profili sayfasını seçin.
Doküman Profili Öndeğeri alanında, içe aktarılan dokümanlara atanacak bir doküman profili belirtin. Seçili profil, dokümanı sınıflandırır. Örneğin, kullanıcı toplu işlemi istemcide açarsa doküman profili seçilir.
Meta Veri Alanı Eşlemeleri tablosunda İçerik Yakalama meta veri alanlarını, seçili içe aktarma kaynağına özel değerlere eşleyin.
Meta Veri Alanı sütununda doldurulacak bir Yakalama alanı seçin ve Düzenle'ye tıklayın. Seçili doküman profili öndeğerinden bağımsız olarak prosedürdeki tüm meta veri alanları eşleme için kullanılabilir.
Meta Veri Alanı Eşlemeleri kutusundaki ayarları tamamlayın.
Meta Veri Özellikleri alanında içe aktarma kaynağı için bir meta veri değeri seçin. Öndeğerle doldurmak için bu alanda Öndeğer'i seçin ve Öndeğer alanında değeri belirtin.
Bir klasör içe aktarma işinde klasörden, dosyadan veya bu tabloda listelenen dizin yolu ile ilişkili özelliklerden seçim yapın:
Sistem Özelliği | İçe aktarılan dosyaya yönelik örnek dizin yolu değeri (/import/expenses/20200426/Customer1.pdf) |
---|---|
Dosya Adı |
Customer1.pdf |
Temel Dosya Adı |
Customer1 |
Dosya Uzantısı |
|
Klasör Dizin Yolu |
/import/expenses/20200426 |
Klasör Adı |
20200426 |
Tam Dosya Dizin Yolu |
/import/expenses/20200426/Customer1.pdf |
Dosya Değiştirilme Tarihi/Saati |
Dosya değiştirme tarihi/saati - sistem değeri |
İçe Aktarma Aracısının Ana Bilgisayar Adı |
Dosya İçe Aktarma Aracısının kurulduğu bilgisayarın ana bilgisayar adı. |
Bir e-posta içe aktarma işinde bu tabloda listelenen e-posta mesajı ile ilişkili özelliklerden seçim yapın:
Sistem Özelliği | Açıklama |
---|---|
Gönderenin Adı |
Gönderici adresinin diğer adı |
Gönderenin Adresi |
Göndericinin e-posta adresi |
Yanıtlama Adı |
Mesaj için Yanıtlama Adı |
Yanıtlama Adresi |
Mesaj için Yanıtlama Adresi |
Alıcı Adları |
Mesaj için alıcı adı koleksiyonu |
Alıcı Adresleri |
Mesaj için alıcı adresi koleksiyonu |
Klasör |
Mesajın alındığı klasör adı |
Alma Tarihi |
Mesajın alındığı tarih ve saat |
Gönderme Tarihi |
Mesajın ilk gönderildiği tarih ve saat |
Konu |
Mesajın konusu |
E-posta Önem Derecesi |
Mesajın düşük, normal ve yüksek öncelik değeri |
Mesaj No |
Mesajın benzersiz tanımlayıcısı |
Herhangi bir içe aktarma işinde, bu tabloda listelenen sitem özelliklerinden seçim yapın:
Sistem Özelliği | Açıklama |
---|---|
İçe Aktarma Tarihi/Saati |
Toplu işlemin içe aktarıldığı tarih ve saat |
İçe Aktarma İşi Adı |
İçe aktarma işleyici işine atanan ad |
Öndeğer |
Belirtildiği gibi atanan öndeğer |
Meta Veri Alanı Eşlemeleri tablosunda gerektiği gibi diğer meta veri alanlarını eşleyin.
İşlem sonrası ayarları, içe aktarma işlemi bir toplu işlemi tamamlandıktan sonra ne olacağını kontrol etmenize olanak tanır.
İçe aktarma işleyici işi için işlem sonrasını konfigüre etmek üzere: