21 Toplu İşlemleri Yönetme

Toplu işlem, mantıksal olarak düzenlediğiniz ve bir veri havuzunda depoladığınız taranmış resimleri, sayfaları ve elektronik dokümanları içerir. Dokümanları taradıktan veya içe aktardıktan sonra dizin yapabilir, düzenleyebilir ve serbest bırakabilirsiniz.

Toplu işlemleri oluşturduğunuzda, istemci profili öneki (örneğin SCAN veya IMPORT) ve ardından bir iç sıra numarası kullanılarak otomatik olarak adlandırılırlar.

  • Tarama veya içe aktarma yoluyla toplu işlemler oluşturduğunuzda veya bunları açtığınızda (genişlettiğinizde), Toplu işlemler otomatik olarak kilitlenir.

    Not:

    Toplu işlemler artık kilitlerini açmak için uygun olmayan kullanıcılarla kilitlenmiş halde bırakıldığında, İçerik Yakalama yöneticileri daha fazla işlem için bu toplu işlemlerin kilidini açabilir.
  • Tanımlanmış serbest bırakma işlemi yoksa ve toplu işlemlerin kilidini açarsanız, dokümanlar ve meta veriler Oracle Content Management veri havuzuna gönderilir ve kilitleri açılır.

  • Kullanılabilir bir yayınlama işlemi seçtiyseniz ve toplu işlemleri yayınladıysanız, toplu işlemde gerçekleştirilecek bir sonraki eylem, seçilen yayınlama işlemine bağlıdır. Toplu işlem yayınlama sırasında, yayınlama işleminin ilerlemesini göstermek üzere bir ilerleme çubuğu toplu işlem adının üzerinde sağa doğru kayar. Toplu işlem yayınlama artalanda devam ederken başka toplu işlemler seçerek üzerlerinde çalışabilirsiniz.

  • Yayınlamadan sonra, bir toplu işlem üzerinde gerçekleştirilecek sonraki eylem istemci profili ayarlarına bağlıdır. Toplu işlemler barkod tanıma, doküman (PDF/TIFF) dönüştürme veya Oracle Content Management veri havuzuna kaydetme gibi bir işlem sonrası adımına taşınabilir. Veya kilitleri açılabilir; böylece diğer kullanıcılar onları kilitleyerek düzenleyebilir. Örneğin, tarama operatörleri toplu işlemler oluşturduktan, gözden geçirerek düzenledikten sonra, bunları seçilmek, dizine alınmak ve daha sonra son işleme için yayınlanmak üzere dizin operatörleri için yayınlayabilir.

Yönettiğiniz toplu işlemlerle aşağıdakileri yapabilirsiniz:

Toplu İşlem Bilgilerini Değiştirme

İstemci profili tarafından bir toplu işleme öncelik ve durum öndeğeri atanmış olabilir. Toplu işleme 0 ile 10 arasında bir öncelik numarası atayabilirsiniz (10 en yüksek olmak üzere). Ayrıca, bir toplu işleme mevcut durum seçeneklerinden durum ekleyebilirsiniz. Benzer şekilde, bir toplu işleme anımsatıcı olarak veya toplu işlem üzerinde çalışabilecek diğer kullanıcıları uyarmak için bir not ekleyebilirsiniz. Örneğin, toplu işlemde belirtilen bir dokümanda bir sayfanın eksik olduğunu bildiren bir not girebilirsiniz.

Toplu işlem bilgilerini değiştirmek için:
  1. Toplu İşlem bölmesinde bir toplu işlem seçin.

    Toplu işlem bilgileri sağ bölmede görüntülenir. Toplu işlem sadece size açıksa Öncelik, Statü ve Toplu İşlem Notları alanları düzenlenebilir.

  2. Gerektiği gibi aşağıdakileri yapın:
    1. Öncelik alanında, 0 ile 10 arasında yeni bir öncelik numarası seçin.
    2. Statü alanında yeni bir statü seçin.
    3. Toplu İşlem Notları alanında metin girin, metni değiştirin veya silin.
  3. Uygula'ya tıklayın.
    Değişiklikler, Toplu İşlem bölme listesinde görüntülenir.

Toplu İşlemleri Serbest Bırakma

Bir istemci profilinde birden fazla serbest bırakma işlemi olabilir. Bir toplu işlemi serbest bırakmak için listeden gerekli serbest bırakma işlemini seçin.

Toplu işlemleri serbest bırakmak için:
  1. Toplu İşlem bölmesinde bir veya daha fazla toplu işlem seçin.
  2. İstemci profili birden fazla işlem içeriyorsa, Toplu işlemi serbest bırak öğesinin sağ tarafındaki açılan listeden bir serbest bırakma işlemi seçin ve Toplu işlemi serbest bırak öğesine tıklayın. Alternatif olarak, Toplu İşlem bölmesinde bir veya daha fazla toplu işleme sağ tıklayın, Toplu İşlemi Serbest Bırak'ı seçin ve sizin için konfigüre edilmiş serbest bırakma işlemi seçeneklerinden birini seçin. Bu seçenekler, Toplu işlem bölmesinde bir toplu işlemdeki bir veya daha fazla dokümanı seçtiğinizde de kullanılabilir.

    Toplu işlem adının üzerinde görünen sağa doğru kayan çubuk, serbest bırakma işleminin ilerlemesini gösterir. Yayınlama sırasında, başka toplu işlemler ve dokümanlar seçerek üzerinde çalışabilirsiniz.

    Not:

    Toplu İşlemleri Otomatik Yenile istemci tercihini etkinleştirirseniz, serbest bırakılan toplu işlemler periyodik olarak yenilenir.

  3. İsteğe bağlı olarak, toplu işlemin yeni durumunu görüntülemek için Toplu İşlem Listesini Yenile'ye tıklayın. Yayınlama işlemi tamamlanınca aşağıdakilerden biri olabilir:
    • Toplu işlem, örneğin başarılı bir kaydetmenin ardından toplu işlem bölmesinden kaybolur.

    • Toplu işlem simgesinde, toplu işlemin başka işlemlere tabi tutulduğunu belirten bir işlem göstergesi görünür.

    • Toplu işlem simgesinde, toplu işlemin dokümanlarından biri veya daha fazlasında hatayla karşılaşıldığını belirten bir hata göstergesi görünür.

Toplu İşlem Arama veya Listeyi Filtreleme

Toplu işlemleri ada, tarihe, statüye, önceliğe ve duruma göre arayabilirsiniz. Filtrelenmiş liste, arama sonuçlarının yanı sıra her zaman sadece size açık toplu işlemleri içerir.

Toplu işlem aramak için:

  1. Toplu İşlem bölmesinde Toplu işlem ara öğesine tıklayın.

  2. Toplu İşlem Arama Ölçütleri iletişim kutusunda, toplu işlemlerin tabloda listelenen ölçütleri kullanarak nasıl aranacağını belirleyin.

    Birden çok arama seçeneği belirtebilirsiniz. Arama alanı içinde sadece bir değerin eşleşmesi gerekmesine rağmen, bir toplu işlemin bulunması için belirlenen tüm arama alanlarının eşleşmesi gerektiğini unutmayın. Örneğin, Statü alanında Acil seçeneğini ve Öncelik alanında 8, 9 ve 10'u seçerseniz, Acil statülü VE 8, 9 VEYA 10 önceliğine sahip toplu işlemler bulunur. Öte yandan statüsü Acil olup önceliği 0 olan toplu işlemler ya da hiçbir statüsü olmayan ve önceliği 8, 9 veya 10 olan toplu işlemler bulunmaz.

    Tablo 21-1 Toplu İşlem Arama Ölçütleri

    Arama Ölçütleri Açıklama

    Toplu İşlem Adı

    Aramak için bir toplu işlem adı girin. Bir veya daha fazla karakter eşleştirmek için sonuna  % gelen kısmi bir ad belirtebilirsiniz. Örneğin, Toplu İşlem% girilmesi, adı Toplu İşlem 15 ve Toplu İşlem 214 olan dokümanlarla eşleşir.

    Başlangıç Tarihi/Bitiş Tarihi

    Bir tarih aralığındaki toplu işlemleri aramak için tarih alanının yanındaki takvim düğmesine tıklayın ve bir başlangıç tarihi ile bitiş tarihi seçin.

    Durum

    Toplu işlemleri atanma statülerine göre aramak için bir veya daha fazla statü seçin. Seçilen herhangi bir statüye atanan toplu işlemler eşleşir.

    Öncelik

    Toplu işlemleri atanma önceliklerine göre aramak için bir veya daha fazla öncelik seçin. Seçilen herhangi bir önceliğe atanan toplu işlemler eşleşir.

    Toplu İşlem Durumu

    Toplu işlemleri, sistem atanma durumlarına göre aramak için bir veya daha fazla durum seçin. Seçilen herhangi bir duruma atanan toplu işlemler eşleşir. Kullanılabilir toplu işlem durumları şunları içerir:

    • Hazır: Toplu işlemler kilitli değil ve hiçbir hata ile karşılaşılmadı

    • Kilitli: Toplu işlemler bir kullanıcı tarafından kilitlenmiş

    • Hata: Toplu işlemdeki bir veya daha fazla dokümanda bir hata ile karşılaşıldı

    • İşleniyor: Toplu işlemler şu an bir işleyici veya işleyici işi tarafından işleniyor

  3. Tamam'a tıklayın.

    Filtrelenen arama sonuçları toplu işlem bölmesinde görüntülenir. Sadece size açık olan toplu işlemlerin, toplu işlem filtre ayarlarına bakılmaksızın her zaman toplu işlem bölmesinde görüntülendiğini ve toplu işlem filtrelemesinin, toplu işlem listesini yenilediğinizde kaldırılana kadar kaldığını unutmayın.

Bir arama filtresini kaldırmak için:

  1. Toplu İşlem bölmesinde Ara'ya tıklayın.
  2. Toplu İşlem Arama Ölçütleri iletişim kutusunda Ölçütleri Temizle'ye ve ardından Tamam'a tıklayın.

    Toplu İşlem bölmesi artık arama ölçütleriyle listeyi filtrelemez.

Toplu İşlem Hataları

Toplu işlemlerle çalışırken ve bunları yayınlarken bazen hatalarla karşılaşabilirsiniz. Sağlanan hata açıklamalarına dayanarak bazı yaygın hataları çözebilmeniz gerekir. Bazı durumlarda ise prosedür yöneticinizle iletişime geçerek toplu işlem adını ve görüntülenen hatayı bildirmeniz gerekebilir.

Toplu işlemlerde çalışırken oluşan hatalar

Resim olmayan bir dokümanı ilişkili uygulamada görüntülemeye çalışırken, dokümanı açma sırasında ilişkili uygulamada bir hata oluşursa istemci bu hata mesajını gösterir: Doküman ilişkili bir uygulamada açılamadı. Bu doküman tipiyle ilişkili bir uygulama olmayabilir.

Toplu işlemleri yayınladıktan sonra oluşan hatalar

  • Bir toplu işlemi serbest bıraktıktan sonra, örneğin işleme sonrası bir adım sırasında bir hata oluşursa, Toplu İşlem bölmesinde toplu işlem size kilitli olarak görüntülenebilir. (Bir son işlemede toplu işlemin yeniden adlandırılmış olabileceğini unutmayın.) Hata detaylarını görüntülemek için doküman hata simgesine sağ tıklayarak menüden Toplu İşlem Hatalarını Görüntüle seçeneğini belirleyebilirsiniz.

  • Her dokümanda gerekli tüm meta veri alanlarını doldurmadan bir toplu işlemi serbest bırakırsanız, İçerik Yakalama bir son işleme adımı olarak toplu işlemi kaydetmek üzere ayarlanmışsa bir hata meydana gelir. Genellikle tüm dokümanlar kaydedilir ve toplu işlemden kaldırılır. Ancak hatalar içeren dokümanlar toplu işlemde kalır. Bu hatayı çözmek için toplu işlemi açın, tüm dokümanlardaki tüm zorunlu meta veri alanlarını (adlarının solunda bir yıldız işareti * yer alır) doldurun ve toplu işlemi tekrar yayınlayın.

Toplu İşlem Hatalarını Bulma

Bir toplu işlemdeki dokümanlarla ilişkili hataları gözden geçirmek için:
  1. Toplu İşlem bölmesinde, toplu işlemin hata içerdiğini belirten uyarı işaretine sahip bir toplu işleme sağ tıklayın.
  2. Bağlam menüsünden Toplu İşlem Hatalarını Görüntüle'yi seçin.
    Toplu İşlem Hataları iletişim kutusu görüntülenir.
  3. Toplu İşlem İşleme Hataları iletişim kutusunda, dokümanla ilişkili hataları görüntülemek için her bir satırı seçin.
    Hata mesajları Mesaj kutusunda görüntülenir.
  4. Hataları gözden geçirdikten sonra Kapat'a tıklayın.