İstemci Profillerini Konfigüre Etme

Bir istemci profili, son kullanıcıların İçerik Yakalama istemcisinde dokümanları tararken, içe aktarırken ve/veya dizin yaparken seçtikleri ayarları içerir. İstemci profilleri, dokümanların toplu işlemlerde nasıl oluşturulduğunu ve ayrıldığını, meta veri alanlarının kullanılabilir olup olmadığını ve kullanıcıların toplu işlemleri serbest bıraktığında ne olacağını kontrol eder. Prosedür öğelerini kullanarak istemci profilleri oluşturursunuz.

İstemci profillerini ve onları nasıl konfigüre edeceğinizi anlamak için şu konulara bakın:

İstemci Profilleri Hakkında

Bazı kullanıcılar sadece dokümanları yakalar, bazıları doküman toplu işlemler için dizinler oluşturmaktan sorumludur ve bazıları her ikisini de yapar. İstemci profillerini bu gereksinimlere göre konfigüre edersiniz. İstemci profillerinde önekleri, toplu işlem önceliğini ve toplu işlemleri filtreleme ölçütlerini (öncelik, durum, önek vb.) belirlersiniz. İstemci profillerinin kullanımını kısıtlamak üzere, istemci ortamındaki istemci profillerine sadece yeterli yetkilere sahip kullanıcıların erişmesi için profillere kullanıcı atarsınız. Her istemci profili ile bir veya daha fazla doküman profili de ilişkilendirirsiniz.

İstemci profili konfigüre etmek için profilin sayfalarında ayarları belirlersiniz.

Tablo 11-1 İstemci Profili Konfigürasyonu

Sayfa Ana Konfigürasyon

Genel Ayarlar

Önemli profil ayarlarını seçin, örneğin:

  • Kullanıcıların istemci profilini kullanarak dokümanları yakalayacaklarını (taramak veya içe aktarmak), dokümanları yakalayacaklarını ve dizin yapacaklarını veya dokümanları sadece dizin yapacaklarını belirleme (bkz. İstemci Profilinin Tipini Konfigüre Etme).

  • İstemci kullanıcılarına gösterilen istemci profili adı.

  • Bu istemci profili ile yakalanan toplu işlemlerin nasıl adlandırıldığını belirleme.

  • Bu profil kullanılarak oluşturulan toplu işlemler için durum öndeğeri.

Toplu İşlem Filtresi Ayarları

İsteğe bağlı olarak toplu işlem görünümünü filtreleyin. Bu istemci profili seçildiğinde toplu işlem bölmesi listesinde kullanıcılara gösterilecek toplu işlemleri ve nasıl listelendiklerini belirleyin (bkz. Kullanıcılara Gösterilen Toplu İşlem Listesini Filtreleme).

Resim Ayarları

Resim rengi ve kalitesi ayarlarını belirleyin, boş sayfaları tespit edin ve içe aktarılan resim olmayan dosyaları işleyin. Bu sekme sadece Genel Ayarlar sayfasında Profil Tipi alanı 1 - Sadece Yakalama veya 2 - Yakalama ve Dizin Yapma olarak ayarlandığında kullanılabilir. Örneğin şunu belirleyin:

Doküman Dizin Yapma Ayarları

Doküman ayırma, bağımlı seçim listesi ve doküman profili seçeneklerini gerektiği gibi konfigüre edin. Bu sekme sadece Genel Ayarlar sayfasında Profil Tipi alanı 2 - Yakalama ve Dizin Yapma veya 3 - Sadece Dizin Yapma olarak ayarlandığında kullanılabilir. Örneğin şunu belirleyin:

Güvenlik

İstemci kullanıcıları için kendilerine önceden atanan role göre istemci profili erişimi verin veya erişimlerini kaldırın (bkz. Prosedür Güvenliğini Konfigüre Etme).

İşlem Sonrası

Toplu işlemleri serbest bırakırken kullanıcılara sunulan serbest bırakma işlemlerini tanımlayın (bkz. İstemci Profilinin İşlem Sonrasını Konfigüre Etme).

Özet

İstemci profili için seçili ayarları gözden geçirin.

İstemci Profillerini Ekleme veya Düzenleme

Yakalama sekmesinde yeni bir istemci profili ekleyebilir veya mevcut bir profili düzenleyebilirsiniz.

  • Kullanıcılar bir istemci profilini kullanarak toplu işlemleri yakalamaya başladıktan sonra profilde önemli değişiklikler yapmamanız önerilir. Bunun yerine, istemci profilini sadece dizin profili olarak değiştirmek isteyebilirsiniz. Böylece kullanıcılar mevcut toplu işlemleri dizin yapıp serbest bırakabilir, ancak ek toplu işlemleri yakalayamaz.

    İstemci profillerinde daha kapsamlı değişiklikler için üretim profilinin bir kopyasını oluşturun; böylece yeni profil üretimde kullanılmaya hazır olana kadar güvenli şekilde değişiklik yapabilirsiniz.

  • Değişiklik yaparken istemci profilini periyodik olarak kaydedin. Profil değişikliklerini görüntülemek ve test etmek için istemciyi çalıştırın. Bir istemci profilini, meta veri alanlarını veya doküman profillerini düzenledikten sonra, prosedür değişikliklerinin istemciye yansıtıldığını görmek için istemciden çıkış yapıp yeniden giriş yapın.

Bir istemci profilini eklemek veya düzenlemek için:

  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.
    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görüntülenir.
  2. Prosedürünüzün Yakalama sekmesini açın.
  3. İstemci Profilleri tablosunda İstemci profili ekle öğesine tıklayın veya bir profil seçin ve İstemci profilini düzenle öğesine tıklayın.

    Aynı profilden bir tane daha oluşturmak için İstemci profilini kopyala öğesine tıklayıp gerektiği gibi değiştirerek mevcut bir istemci profilini kopyalayabilirsiniz.

  4. İstemci profilinde her sayfada geçerli ayarları seçin (İstemci Profilleri Hakkında bölümündeki tabloya bakın.
  5. Profili kaydedip kapatmak için Gönder'e tıklayın.

İstemci Profillerini Devre Dışı Bırakma veya Silme

Bir istemci profilini etkinleştirerek veya devre dışı bırakarak profili istemci kullanıcıları için erişilebilir veya erişilemez hale getirebilirsiniz. İstemci profilleri öndeğer olarak etkindir (çevrimiçi). Bir istemci profilini sorun giderme amacıyla veya bir profili silmeden önce aşamalı olarak kaldırmak için çevrimdışı yapabilirsiniz. Profili silmeden önce bir süreliğine devre dışı bırakmayı düşünün.

Bir istemci profilinin silinmesi, daha önce profil kullanılarak yakalanmış toplu işlemleri etkilemez. Kullanıcılar toplu işlem filtresi ayarlarından bağımsız olarak kendilerine kilitlenmiş tüm toplu işlemleri gördüklerinden başka bir istemci profili seçebilir ve silinen istemci profilini kullanarak oluşturdukları toplu işlemleri görüntülemeye, düzenlemeye ve serbest bırakmaya devam edebilirler.

Bir istemci profilini devre dışı bırakmak veya silmek için:
  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.
    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görüntülenir.
  2. Yakalama sekmesini açın.
  3. İstemci Profilleri tablosunda önce devre dışı bırakmak istediğiniz profili seçin ve sonra silin.
  4. Profili devre dışı bırakmak için istemci profili etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için geçiş simgesi öğesine tıklayın.
    Yakalama sekmesinde Çevrimiçi/Çevrimdışı seçeneğine tıklayarak bir istemci profili etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
  5. Devre dışı bırakılan profili seçin ve İstemci profilini sil öğesine tıklayın. Sorulduğunda bu profili silmek istediğinizi teyit edin.

İstemci Profilinin Tipini Konfigüre Etme

Seçtiğiniz istemci profili tipi, kullanıcıların profili nasıl kullanacağının yanı sıra dokümanları yakalayıp yakalamayacaklarını ve meta veri değerlerini tamamlayıp tamamlamayacaklarını belirler. Profil tipi, dokümanların toplu işlemlerde nasıl oluşturulacağını da etkiler.

İstemci profili tipi konfigüre etmek için:
  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve Genel Ayarlar sayfasını seçin.
  2. Profil Tipi alanında şu profil tiplerinden birini seçin: Sadece Yakalama, Yakalama ve Dizin Yapma veya Sadece Dizin Yapma.
  3. İstemci profilini kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

Sadece Yakalama

Kullanıcıların dokümanları taramalarını veya içe aktarmalarını istediğinizde ancak dizin yapmalarını istemediğinizde 1 - Sadece Yakalama profil tipini seçin. Bu tip, daha sonra bir işlem sonrası adımda tanıma işleyici tarafından dizin yapılan toplu işlemler için yaygın olarak kullanılır. Kullanıcılar Sadece Yakalama profili seçtiğinde, istemci penceresinde meta veri bölmesi görüntülenmez.

  • Kullanıcılar bir toplu işlemi tararken, istemci tarayıcıya yüklenen tüm sayfaları tarar ve tek bir doküman oluşturur. İstemci kullanıcıları Yeni Doküman Oluştur seçeneğini kullanarak tek dokümanı birden fazla dokümana ayırabilir. Veya tanıma işleyici gibi bir toplu işlem işleyici, doküman ayırma işlemini gerçekleştirebilir.

  • Kullanıcılar bir toplu işlemi içe aktarırken, seçtikleri içe aktarma işlemi tek veya birden fazla dokümanın oluşturulacağını belirler.

  • İstemci kullanıcıları dokümanları dizin yapamasalar da, Yeni Doküman Oluştur seçeneğini kullanarak dokümanları ayırabilirler.

  • Sadece Yakalama profilleri kullanılırken dizin yapma ve doküman oluşturma seçenekleri geçerli değildir. Doküman Dizin Yapma Ayarları sayfasındaki ayarlar kullanılamaz.

Yakalama ve Dizin Yapma

Kullanıcıların dokümanları yakalamalarını ve dizin yapmalarını istediğinizde 2 - Yakalama ve Dizin Yapma profil tipini seçin. Kullanıcılar bir Yakalama ve Dizin Yapma profili seçtiğinde, bir toplu işlem açılırken istemci penceresinde meta veri bölmesi görüntülenir.

  • Kullanıcılar bir Yakalama ve Dizin Yapma profili kullanarak toplu işlem tararken Doküman Dizin Yapma Ayarları sayfasında seçili Doküman Oluşturma Seçeneği seçeneği, Doküman Oluşturmayı Konfigüre Etme bölümünde açıklandığı gibi dokümanların nasıl oluşturulduğunu belirler. Örneğin, Bir Sayfa (Tek Taraflı) doküman oluşturma seçeneği her sayfa yakalandıktan sonra yeni bir doküman oluşturur. Kullanıcılar dokümanları ayırmak için Yeni Doküman Oluştur seçeneğini kullanabilir veya toplu işlemdeki dokümanları otomatik olarak ayırmak ve tanımlamak için boş sayfa ayırıcılar kullanılırlar.

  • Kullanıcılar bir Yakalama ve Dizin Yapma profili kullanarak bir toplu işlemi içe aktarırken, seçtikleri içe aktarma işlemi tek veya birden fazla dokümanın oluşturulacağını belirler. Kullanıcılar toplu işlemdeki dokümanları ayırmak için Yeni Doküman Oluştur seçeneğini kullanabilir.

Sadece Dizin Yapma

Kullanıcıların önceden yakalanmış toplu işlemlerdeki dokümanları dizin yapmasını istediğinizde 3 - Sadece Dizin Yapma profil tipini seçin. Örneğin hızlı bir üretim tarayıcısı kullanılarak oluşturulan toplu işlemler, istemciyi kullanan birden fazla dizin yapma kullanıcısı tarafından işlenebilir. Kullanıcılar Sadece Dizin Yapma profili seçtiğinde istemci penceresinde meta veri bölmesi görüntülenir, ancak toplu işlem bölmesindeki yakalama seçenekleri gizlenir ve kullanıcının toplu işlemlere sayfa eklemek için tarama veya içe aktarma yapmasını engeller.

Sadece Dizin Yapma profillerini şu durumlarda oluşturabilirsiniz:

  • Farklı kullanıcı grupları toplu işlemleri dizin yapmak yerine taradığında

  • Dizin yapma kullanıcıları dizin yapmayı tamamladığında veya doğruladığında

  • Toplu işlemler düzeltme gerektirdiğinde ancak dizin yapma kullanıcılarının tarayıcı erişimleri olmadığında

Kullanıcılara Gösterilen Toplu İşlem Listesini Filtreleme

İstemcinin toplu işlem bölmesi listesinde kullanıcıların görebildiği ve erişebildiği toplu işlemleri tanımlamak için bir dizi seçeneğiniz vardır. Örneğin istemci profilini, kullanıcıların prosedürdeki herhangi bir toplu işlemi görüntülemelerine izin vermek veya toplu işlem listesini, kullanıcıların kendi iş istasyonlarında yakaladıkları belirli bir öneke sahip ve hata içeren toplu işlemlerle kısıtlamak için konfigüre edebilirsiniz.

Aşağıdaki yönergelerde toplu işlem bölmesinde kullanıcılara hangi toplu işlemlerin görüntülendiği açıklanır:

  • Bir kullanıcıya kilitlenmiş toplu işlemler her zaman listelenir. Ancak, kullanıcının istemci tercihlerinde görüntülenecek maksimum sayıda bir sınır belirlemesi durumunda hepsi görüntülenmeyebilir.

  • Kullanıcıların herkese açık veya diğer kullanıcılara açık toplu işlemleri görüp görmeyeceği, istemci profilindeki toplu işlem filtresi ayarlarına bağlıdır. Örneğin toplu işlem listesini belirli bir önek içeren, belirli bir durumdaki (hata veya işleme gibi) ya da seçilen bir durum veya önceliğe sahip toplu işlemlerle sınırlandırabilirsiniz.

  • Kullanıcılar, arama seçeneklerini kullanarak istemcideki toplu işlem listesini daha fazla filtreleyebilir. Örneğin toplu işlem listesini, yüksek öncelikli toplu işlemler veya sadece eski toplu işlemler gibi sınırlı bir toplu işlem kümesini görüntüleyecek ya da hatayla karşılaşan bir veya daha fazla doküman içeren toplu işlemleri arayacak şekilde filtreleyebilirler.

İstemci penceresinde toplu işlemleri kullanıcılara görüntülemek için:

  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve Toplu İşlem Ayarları sayfasını seçin.
  2. Sayfa ayarlarında, görüntülenen toplu işlem listesini kısıtlayan filtre ayarlarını belirleyin ve değişiklikleri kaydedin. Bu yönergeleri ve aşağıdaki tabloda listelenen filtre açıklamalarını takip edin.
    • VE koşulları filtreler arasında geçerlidir. Bu durumda, kullanıcılar sadece tüm seçili filtreleri (VE koşulu) karşılayan toplu işlemleri görür. Toplu işlem durumu ve toplu işlem önceliği belirtirseniz, sadece bu toplu işlem durumuna ve önceliğine sahip toplu işlemler görüntülenir.

    • VEYA koşulları bir filtre içinde geçerlidir. Bu durumda, kullanıcılar seçili filtrelerin herhangi birini (VEYA koşulu) karşılayan toplu işlemleri görür. Öncelikler alanında 1, 2 ve 3 seçimini yaptıysanız 1, 2 veya 3 önceliği atanmış toplu işlemler görüntülenir.

Tablo 11-2 Toplu İşlem Filtreleme

Filtre Kullanım Örneği

Ek Toplu İşlem Önekleri

Kullanıcılar seçili profilin toplu işlem öneki ile oluşturulan toplu işlemleri her zaman görür (diğer filtrelere tabidir).

  • Profilin toplu işlem önekiyle eşleşen toplu işlemleri görmek için buraya toplu işlem önekini yeniden girin.

  • Profilin kendi önekine olarak diğer önekleri içeren toplu işlemleri de görmek için profilin önekine eklemek üzere onları burada listeleyin. Önekleri ayırmak için ; (noktalı virgül) girin.

  • Kullanıcıların önekten bağımsız olarak o prosedürde herhangi bir profil tarafından oluşturulan toplu işlemleri görmeleri için bu alanı boş bırakın.

İşleme Durumları

Görünümü bir veya daha fazla seçili işleme durumuna sahip toplu işlemlerle kısıtlayın. İşleme durumları yeniden tanımlanamayan dahili sistem durumlarıdır.

  • Kilidi açılmış ve kullanıcıların seçip üzerinde çalışmaları için hazır olan toplu işlemleri görüntülemek üzere Hazır durumunu kullanın. Örneğin, Sadece Dizin Yapma tipindeki kilidi açılmış toplu işlemleri dizin yapma kullanıcılarına görüntülemek için bu durumu kullanın.

  • Herhangi bir kullanıcıya kilitlenmiş toplu işlemleri görüntülemek için Kilitli durumunu kullanın.

  • Hata ile karşılaşmış bir veya daha fazla doküman içeren toplu işlemleri görüntülemek için Hata durumunu kullanın. Örneğin, yetkili kullanıcılar tarafından düzeltme gerektiren toplu işlemleri görüntülemek için bu durumu kullanın.

  • Toplu işlem işleyicilerin biri tarafından işlenmekte olan toplu işlemleri görüntülemek için İşleniyor durumunu seçin.

Toplu İşlem Durumları

Görünümü, Sınıflandırma sekmesinde oluşturulan bir veya daha fazla toplu işlem durumu ile kısıtlayın. Örneğin, yetkili kullanıcıların ilgilenmesi gereken toplu işlemleri görüntülemek için Yeniden Tara veya Gözden Geçirilmesi Gerekiyor toplu işlem durumunu seçin.

Öncelikler

Görünümü bir veya daha fazla önceliğe sahip toplu işlemlerle kısıtlayın. Örneğin, kullanıcılara hemen ilgilenilmesi gereken toplu işlemleri görüntülemek için 10 önceliğini seçin.

Toplu İşlem Görünürlüğü

Görünümü kullanıcıya ve konuma göre kısıtlayın.

  • Sadece geçerli kullanıcının kendi geçerli iş istasyonunda yakaladığı toplu işlemleri görüntülemek için Kullanıcı ve İş İstasyonu'nu seçin. Örneğin, diğer kullanıcıların toplu işlemlerini açmamaları gereken iş kullanıcıları için bu ayarı seçebilirsiniz.

  • Geçerli kullanıcının bir veya daha fazla iş istasyonunda yakaladığı toplu işlemleri görüntülemek için Kullanıcı'yı seçin. Örneğin her kullanıcının tarama ve dizin yapmadan sorumlu olduğu yaygın bir senaryoda, tüm kullanıcılar oturum açıp toplu işlemlerini taramak için bir tarama iş istasyonuna gider ve ardından toplu işlemleri dizin yapmak için kendi iş istasyonlarına gider.

  • Toplu işlemleri hangi iş istasyonunda veya kim tarafından yakalandıklarından bağımsız olarak kullanıcılara görüntülemek için Tüm Kullanıcılar (öndeğer) seçimini yapın.

Yaş (Gün)

Belirtilen sayıda gün arasında olan toplu işlemleri görüntülemek için Başlangıç ve Bitiş alanlarına sayı girin. Örneğin, 7 ve 45 gün arasındaki toplu işlemleri görüntüleyebilirsiniz.

Birincil Sıralama, İkincil Sıralama

Toplu işlemlerin nasıl sıralanması gerektiğini belirleyin ve artan veya azalan bir düzen seçin. Şunlara göre birincil ve ikincil sıralama belirleyebilirsiniz:

  • Toplu İşlem Adı

  • Toplu İşlem Öğesi Sayısı

  • Toplu İşlem Tarihi

  • Toplu İşlem Önceliği

  • Toplu İşlem Durumu

Örneğin, toplu işlemleri en yüksek önceliğe sahip olanları en üstte ve aynı önceliğe sahip olanları önce en eski tarihle görüntülemek için toplu işlemleri sıralayın.

Not:

Bu ayar, istemci profili için sıralama düzeni öndeğerini belirler ve toplu işlemler görüntülendikten sonra kullanıcı sıralama düzenini değiştirebilir.

Resim Yakalama ve Depolamayı Konfigüre Etme

Kullanıcılar İçerik Yakalama İstemcisinde dokümanları yakaladığında resim ayarları iki kaynaktan gelir:

  • Bu konuda açıklanan istemci profili ayarları. Bu ayarlar, istemci profili ile yakalanmış tüm toplu işlemler için geçerlidir. Bazı durumlarda kullanıcılar bu ayarları geçersiz kılabilir.

  • Seçili tarayıcıya özel olan ve kullanıcılar tarafından seçilen tarayıcı ayarları. Kullanıcılar bu ayarları toplu işlem bölmesindeki Yakalama Ayarları'na tıkladıktan sonra seçer. Bu ayarlar seçildiğinde istemci profili ile kaydedilir.

Bir istemci profilinde resim ve resim olmayan yakalama ayarlarını konfigüre etmek için:

  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve Resim Ayarları sayfasını seçin.

  2. Resim ayarlarını konfigüre edin.

    1. Renk Öndeğeri alanında, resim kalitesini resim boyutu ile dengeleyerek bir renk öndeğeri (Siyah Beyaz, Gri Tonlamalı veya Renkli) belirleyin.

      Alanı <Belirtilmemiş> olarak bırakırsanız, tarayıcının seçili rengi (istemci kullanıcısı veya tarayıcının ayar öndeğeri tarafından seçilen) kullanılır.

      İstemci kullanıcılarının, tarayıcının renk ayarlarını değiştirmelerini engellemek için Öndeğeri Geçersiz Kılmayı Engelle alanını seçin. Bu ayarı tüm tarayıcılar kabul etmeyebilir.

    2. DPI Öndeğeri alanında, resim kalitesini resim boyutu ile dengeleyerek bir DPI öndeğeri (100, 150, 200, 240, 300, 400 veya 600) belirleyin.

      Alanı <Belirtilmemiş> olarak bırakırsanız, tarayıcının seçili DPI değeri (istemci kullanıcısı veya tarayıcının ayar öndeğeri tarafından seçilen) kullanılır.

      Kullanıcıların istemcideki tarayıcı ayarlarında resim çözünürlüğünü değiştirmelerini engellemek için Öndeğeri Geçersiz Kılmayı Engelle alanını seçin. Bu ayarı tüm tarayıcılar kabul etmeyebilir.

    3. Boş Sayfa Bayt Eşiği alanında isteğe bağlı olarak boş sayfa tespitini konfigüre edin.

    4. Resim parlaklık ve kontrast öndeğeri belirlemek için Parlaklık ve Kontrast Öndeğerini Uygula alanını seçin ve değerleri ayarlamak için kaydırıcıları yukarı veya aşağı hareket ettirin. Tarayıcıya özel ayarlar pencerelerinde izin verilirse, istemci kullanıcıları bu ayarları geçersiz kılabilir.

      Not:

      Resim sonuçları farklı tarayıcı modellerinde değişebilir. Bu nedenle, istemci profiliyle aynı tarayıcı modeli kullanılırken bir parlaklık ve kontrast öndeğeri uygulanması en iyi sonucu verir.

  3. Resim olmayan doküman ayarlarını konfigüre edin.

  4. İstemci profilini kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

Boş Sayfa Tespitini Konfigüre Etme

Kullanıcıların yakaladığı resim dokümanlarında boş sayfalar olabilir. İçerik Yakalamayı, toplu işlemlerdeki boş sayfaları otomatik olarak silecek şekilde konfigüre edebilirsiniz. Bunu yapmak için boş bir sayfanın nasıl tespit edileceğini, yani boyutu bu eşiğe eşit veya daha küçük olan resimlerin boş sayfa olarak kabul edildiği ve silindiği bir eşik dosya boyutu belirlemeniz gerekir.

Ayırıcı sayfa ve boş sayfa tespitini konfigüre etmedeki farklılıklar hakkında bilgi için bkz. Ayırıcı Sayfa Kullanımını Konfigüre Etme.

Boş sayfa tespitini konfigüre etmek için:
  1. Bir istemci profilini eklerken veya düzenlerken Resim Ayarları sayfasını seçin.
  2. Boş Sayfa Bayt Eşiği alanına bir dosya boyutu değeri (bayt olarak) girin. Kullanıcılar, Bir sayfa silinmeden önce taranan minimum bayt sayısı alanına bir sayı girerek istemcinin Tercihler penceresinde bu eşik ayarını geçersiz kılabilir.

    Siyah ve beyaz (200 x 200 DPI resimler) için önerilen değer 1500'dür. Bu ayarda, İçerik Yakalama boş bir sayfa ile az miktarda metin içeren bir sayfayı genellikle ayırt edebilir.

  3. İstemci profilini kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

Resim Harici Dosya Yakalama Ayarlarını Konfigüre Etme

Taranan kağıt dokümanlar veya içe aktarılan resim dosyaları, İçerik Yakalamada resim dokümanlarına dönüştürülür. Ancak, kullanıcılar Microsoft Word veya PDF dokümanları gibi resim olmayan dosyaları içe aktardığında, bunların nasıl işlendiğini istemci profilindeki resim olmayan dosya ayarları belirler.

İstemci profilinde resim olmayan dosya işlemeyi konfigüre etmek için:

  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve Resim Ayarları sayfasını seçin.
  2. Resim Olmayan Dosya İçe Aktarma Eylemi alanında, bir kullanıcı içe aktarmak için resim olmayan dosya seçtiğinde gerçekleşecek eylemi seçin.
    • İçe Aktarma: Bu seçildiğinde, kullanıcıya resim olmayan dosyaların içe aktarılamayacağın ve hiçbir toplu işlemin oluşturulmadığını belirten bir mesaj görüntülenir.

    • Yerel Formatta İçe Aktar: Bu seçildiğinde, resim olmayan dosyalar orijinal formatlarında yakalanır. Kullanıcılar resim olmayan dokümanları dizin yapabilir, ancak bunların sayfalarını ayrı olarak düzenleyemez.

    • Resim Formatına Dönüştür: Bu seçildiğinde, resim olmayan dosyalar bu sayfada seçilen resim olmayan dönüştürme ayarları kullanılarak resimlere dönüştürülür.

  3. Gerekirse, Resim Olmayan Dosya Önizlemesi Sayfa Sınırı alanında istemci kullanıcılarına gösterilecek maksimum sayfa sayısını belirleyin.

    Bu ayar, istemci performansını en üst düzeye çıkarmak için yararlıdır. Sadece yerel formatlarında saklanan resim olmayan dokümanlar için geçerlidir. Öndeğer 25 sayfadır. Önizlenecek maksimum sayfa sayısını belirlemeyi atlamak için 0 değerini belirtin.

  4. Gerekirse Resim Olmayan Dosya Dönüştürme alanı ayarlarını tamamlayın.

    Bu ayarlar, 2. adımda Resim Formatına Dönüştür seçildiğinde kullanılabilir. Dosya dönüştürme sırasında resimler için kullanılacak rengi, JPEG resim kalitesini ve DPI çözünürlüğünü belirlemenize izin verirler.

  5. İstemci profilini kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

Doküman Oluşturmayı Konfigüre Etme

Bir istemci profili konfigüre ederken toplu işlemlerdeki dokümanların nasıl oluşturulacağını belirlediğinize emin olun. Örneğin, dokümanlar tek taraflı veya çift taraflı gibi sabit sayfa sayısı ile mi yakalanıyor? Bir dokümanın bitişini ve diğerinin başlangıcını belirtmek için ayırıcı sayfalar kullanılacak mı? Veya kullanıcıdan toplu işlemin içeriğine göre dokümanların nasıl oluşturulacağını belirlemesi istenecek mi?

İstemci profilinde doküman oluşturma seçeneği ayarlamak için:

  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve Doküman Dizin Yapma Ayarları sayfasını seçin.

    Not:

    Doküman oluşturma seçenekleri sadece yakalama profilleri için geçerli değildir. Bkz. Sadece Yakalama.

  2. Doküman Oluşturma Seçeneği alanında şu seçeneklerden birini seçin ve değişikliklerinizi kaydedin:
    • Tek Sayfa (Tek Taraflı): Bu seçenek tek sayfalı dokümanlar oluşturur ve genellikle tek taraflı dokümanlarla kullanılır. Kullanıcılar bir toplu işlemi taradığında, istemci taranan her resmi kendi dokümanında bir sayfa olarak ekler.

      Tarayıcının tek yönlü/çift yönlü ayarı, bir sayfanın tek taraflı veya çift taraflı olarak taranacağını belirler. Profil tek sayfa (tek taraflı) olarak ayarlanırsa, tarayıcının tek taraflı/çift taraflı ayarından bağımsız olarak istemci tek sayfalı dokümanlar oluşturur.

    • İki Sayfa (Çift Taraflı): Bu seçenek iki sayfalı dokümanlar oluşturur ve genellikle iki taraflı formlar gibi iki taraflı dokümanlarla kullanılır. Kullanıcılar bir toplu işlemi taradığında, istemci her dokümana iki taranan resim ekler.

      Tarayıcının tek yönlü/çift yönlü ayarı, bir sayfanın tek taraflı veya çift taraflı olarak taranacağını belirler. Profil iki sayfa (çift taraflı) olarak ayarlanırsa, tarayıcının tek taraflı/çift taraflı ayarından bağımsız olarak istemci iki sayfalı dokümanlar oluşturur.

    • Değişken Sayfa Sayısı: Bu seçenek değişken sayıda sayfaya sahip dokümanlar oluşturur.

      • Kullanıcı dokümanlar arasına ayırıcı sayfalar eklerse ve profil ayırıcı sayfalar kullanacak şekilde konfigüre edildiyse, istemi ayırıcı sayfa tespit edene kadar tüm sayfaları aynı dokümana tarar. Ayıcı sayfa tespit ederse yeni bir dokümana başlar, sonraki ayırıcı sayfaya kadar tüm sayfaları tarar vb. İçerik Yakalama İstemcisi ayırıcı sayfaları atar ve tüm dokümanları tek toplu işleme yerleştirir. Ayırıcı Sayfa Bayt Eşiği alanında, Ayırıcı Sayfa Kullanımını Konfigüre Etme bölümünde açıklandığı gibi ayırıcı sayfaların nasıl tespit edildiğini konfigüre edin.

      • Kullanıcılar dokümanlar arasına ayırıcı sayfalar eklemezse, istemci tarayıcıdaki tüm sayfaları toplu işlemdeki tek dokümana tarar. Taramadan sonra kullanıcılar Yeni Doküman Oluştur seçeneğini kullanarak dokümanları tanımlayabilir.

    • Kullanıcıya Sor: Bu seçenek, kullanıcılar her taramaya başladığında onlara Doküman Oluşturma Seçenekleri iletişim kutusunu göstererek toplu işlemde dokümanları nasıl oluşturmak istediklerini sorar. Kullanıcılar sabit sayfa sayısı (bir sayfa veya iki sayfa) veya değişken sayfa sayısı seçebilir.

Ayırıcı Sayfa Kullanımını Konfigüre Etme

Bir istemci profilini, dokümanların ayrılması gereken zamanı belirlemek için ayırıcı sayfalar kullanacak şekilde konfigüre edebilirsiniz. Dosya boyutları belirlediğiniz bayt eşiğine eşit veya daha küçük olan resimler için yeni dokümanlar oluşturulur ve ayırıcı sayfa silinir.

Bir istemci profilini ayırıcı sayfaları tespit etmek üzere konfigüre etmek için:

  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve Doküman Dizin Yapma Ayarları sayfasını seçin.

    Ayırıcı sayfaları tespit etmek için Profil Tipi alanını 2 - Yakalama ve Dizin Yapma olarak ayarlayın ve Doküman Oluşturma Seçeneği alanını Değişken Sayfa Sayısı veya Kullanıcıya Sor olarak ayarlayın. Bu alanlarda başka ayarlar seçilirse, Ayırıcı Sayfa Bayt Eşiği alanı ayarının etkisi olmaz.

    Ayrıca, Doküman Oluşturma Seçeneği alanında Kullanıcıya Sor'u seçerseniz, istemci kullanıcıları bu ayırıcı sayfa alanında belirlediğiniz ayırıcı sayfa eşiğini geçersiz kılabilir.

  2. Sayfa ayarlarında, Ayırıcı Sayfa Bayt Eşiği alanında bir değer belirleyin.

    Siyah ve beyaz (200 x 200 DPI resimler) için önerilen bayt değeri 1500'dür. Bu ayarda, boş bir ayırıcı sayfa ve az miktarda metin içeren bir sayfa genellikle ayrılır.

    Boş Sayfa Bayt Eşiği alanı, boş sayfaların tespit edilme eşiğini de ayarlar. Ancak bu durumda, tespit edilen boş sayfalar silinir ve ayırma sayfaları olarak işlem görmez.

    Not:

    Her iki alan da 0'dan başka bir değer içeriyorsa sadece Ayırıcı Sayfa Bayt Eşiği alanı kullanılır. Boş Sayfa Bayt Eşiği alanı yoksayılır. Boş sayfaları silme hakkında bilgi için bkz. Boş Sayfa Tespitini Konfigüre Etme.

  3. İstemci profilini kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

İstemci Profillerinde Bağımlı Seçim Listesi Kullanma

Bir bağımlı seçim listesi, üst alana bağlanmış iki veya daha fazla alt seçim listesi içerir. Bunların biri, kullanıcı üst alanda seçim yaptıktan sonra görüntülenir. Meta veri alanı tanımları aracılığıyla bir istemci profiline birden fazla seçim listesi uygulayabilirsiniz, ancak sadece bir bağımlı seçim listesi tanımı atayabilirsiniz.

Bir istemci profilinde bağımlı seçim listesi kullanmak için:
  1. Meta Veri sekmesinde iki veya daha fazla seçim listesi oluşturun, ardından bunları bağlayan bir bağımlı seçim listesi oluşturun.
  2. Yakalama sekmesinde bir istemci profilini ekleyin veya düzenleyin.
  3. Doküman Dizin Yapma Ayarları sayfasındaki Bağımlı Seçim Listesi alanında, adım 1'de oluşturduğunuz bağımlı seçim listesini seçin.
  4. İstemci profilini kaydetmek için Gönder'e tıklayın.
    İstemcide, bağımlı seçim listesini bir kullanıcının kullanacağı gibi test edin.

İstemci Profilinde Varlık Aramasını Etkinleştirme

Bir istemci profilinde varlık araması etkinleştirebilmek için önce Meta Veri sekmesinde bir varlık araması oluşturmanız gerekir.
İstemci profilinde varlık aramasını etkinleştirmek için:
  1. Yakalama sekmesinde bir istemci profilini ekleyin veya düzenleyin.
  2. Doküman Dizin Yapma Ayarları sayfasında Varlık Araması tablosuna gidin ve Varlık aramasını etkinleştir öğesine tıklayın.
  3. Varlık Aramasını Etkinleştir iletişim kutusunda Varlık Araması açılan listesinden Meta Veri sekmesinde oluşturduğunuz bir aramayı seçin.
  4. Döndürülen Varlık Sınırı kutusuna, arama sırasında döndürülecek varlık sayısını belirlemek için bir sayı girin. Öndeğer 10'dır.
  5. Gerekirse Varlıkları Her Zaman Görüntüle onay kutusunu seçin.
  6. Konfigürasyonu tamamlamak için Tamam'a tıklayın.
    İçerik Yakalama İstemcisinde varlık aramasını bir kullanıcının kullanacağı gibi test edin.

İstemci Profillerinde Doküman Profillerini Konfigüre Etme

Doküman profilleri, belirli bir doküman tipini ve bir doküman için mevcut olan ek tipleri kümesini dizin yapmak için kullanabileceğiniz meta veri alanları kümesini belirler. İstemci profili konfigüre ederken, profil ile birlikte dizin yapılacak veya hem yakalanacak hem de dizin yapılacak tüm doküman tipleri için doküman profillerini seçin.

İstemci profilinde doküman profilleri konfigüre etmek için:
  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve Doküman Dizin Yapma Ayarları sayfasını seçin.

    Bu sayfaya erişmek için Genel Ayarlar sayfasındaki Profil Tipi alanında 2 - Yakalama ve Dizin Yapma veya 3 - Sadece Dizin Yapma seçeneklerini seçmelisiniz.

  2. Sayfa ayarlarında Doküman Profilleri alanını tamamlayın.
    • Listelenen doküman profillerinin birini veya daha fazlasını seçin.

    • Tüm tanımlı doküman profillerinin kullanıcılar tarafından seçilmesine izin vermek için Tümü'nü seçin.

    • Prosedür için tanımlanan tüm meta veri alanlarını ve ek tiplerini tek bir profilde kullanılabilir hale getirmek için Öndeğer 'i seçin. Bu seçenek, sorun gidermek için yararlı olabilir.

  3. İstemci profilini kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

İstemci Profillerine Güvenlik Erişimi Verme veya Erişimi Kaldırma

İçerik Yakalama, şu istemci güvenliği katmanlarını sağlar:

  • Sistem yöneticisi, kullanıcının İçerik Yakalama İstemcisinde oturum açmasını sağlamak için uygun rolü (CECCaptureClient) atamalıdır.

  • Prosedür yöneticilerine prosedür yöneticisi ve kullanıcı rolleri verilebilir. Bu roller konfigürasyon için Prosedürler sayfasına ve konfigürasyonu test etmek üzere İçerik Yakalama İstemcisine erişmelerine izin verir.
  • Belirli istemci profillerini görmek ve onlara erişmek için prosedür yöneticileri kullanıcılara profiller için güvenlik erişimi atar.

İçerik Yakalama kullanıcılarına bir istemci profilinde güvenlik erişimi vermek için:

  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve Güvenlik sayfasını seçin.

    İstemci Profili Kullanıcıları tablosunda istemci profiline erişimi olan kullanıcılar ve gruplar listelenir. Bir kullanıcı grubunu seçip Kullanıcıyı sil öğesine tıklayarak grubu kaldırabilirsiniz. Bir kullanıcıdan veya gruptan istemci profiline erişimini kaldırırsanız, profil İçerik Yakalama İstemcisinin İstemci Profilinde yeni toplu işlemleri yakalamak için artık görüntülenmez. Ancak kullanıcılar, profil ile yakalanmış toplu işlemlere başka bir seçili istemci profili ile erişmeye devam edebilir.

  2. İstemci profili kullanıcısı eklemek için İstemci Profili Kullanıcıları tablosundaki Kullanıcı ekle öğesine tıklayın.
  3. Güvenlik Üyesi Ekle iletişim kutusunda bir veya daha fazla kullanıcı ya da grup arayın ve ekleyin. Belirli bir üye adını aramak için metin alanını kullanın. Bir grup adı veya kullanıcı adında joker karakter olarak '*' karakterini kullanabilirsiniz.
  4. Seçtiğiniz güvenlik üyesini ekleyin ve Gönder'e tıklayıp istemci profilini kaydedin.
Az önce eklediğiniz kullanıcı olarak istemcide oturum açın. İstemci profili çevrimiçiyse İstemci Profili alanında görüntülenir.

İstemci Profilinin İşlem Sonrasını Konfigüre Etme

İstemci kullanıcıları, toplu işlemlerde çalıştıktan sonra kilitlerini açar veya bir serbest bırakma işlemi ile serbest bırakır. Toplu işlemin sonraki adımı, bir serbest bırakma işlemi kullanarak belirlediğiniz işlem sonrası konfigürasyonuna bağlıdır. Toplu işlem, prosedür için tanımlanmış etkin kaydetme profillerine göre kaydetme işleminden geçer. Veya daha fazla işleme için bir kuyruğa yerleştirilir örneğin; TIFF'e dönüştürme işine yönelik toplu işlem akışı, PDF'e dönüştürme işine yönelik toplu işlem akışı, tanıma işlemcisi işine yönelik işlem grubu akışı, Varlık araması işine yönelik toplu işlem akışı veya XML dönüşümü işine yönelik toplu işlem akışı.

Bir istemci profili için işlem sonrasını konfigüre etmek üzere:

  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve İşlem Sonrası sayfasını seçin.
  2. Kullanılabilir Serbest Bırakma İşlemleri tablosunda bir serbest bırakma işlemi ekleyin veya düzenleyin.
  3. İstemci profilini kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

Serbest Bırakma İşlemi Ekleme, Düzenleme veya Silme

Bir serbest bırakma işlemini eklemek, düzenlemek veya silmek için:
  1. Bir istemci profili ekleyin veya düzenleyin ve İşlem Sonrası sayfasını seçin.
  2. Serbest bırakma işlemi eklemek için Kullanılabilir Serbest Bırakma İşlemleri tablosunda Serbest bırakma işlemi ekle öğesine tıklayın. Tabloda bir serbest bırakma işlemini seçip Serbest bırakma işlemini düzenle veya Serbest bırakma işlemini sil öğesine tıklayarak da işlemi düzenleyebilir veya silebilirsiniz.
  3. Serbest Bırakma İşlemi Ayarları iletişim kutusunda şunlardan birini yapın ve Tamam'a tıklayın:
    1. Serbest bırakma işlemi için bir ad ve açıklama girin. Ad, Oracle İçerik Yakalama İstemcisinde seçili bir serbest bırakma işlemi olarak görünür.

    2. Toplu İşlem İşleyici alanında, kullanıcı bu istemci profili ile yakalanan toplu işlemleri serbest bıraktıktan sonra ne olacağını belirleyin. Şunları seçebilirsiniz:
      • Kaydetme İşleyici: Toplu işlemleri son kaydetme (çıktı) için bu işleyiciye göndermek üzere seçin. Örneğin, kullanıcılar toplu işlemleri yakalayıp tamamen dizin yaptıktan sonra bu adımı seçebilirsiniz.

      • Tanıma İşleyici: Toplu işlemleri barkod tanıma için bu işleyiciye göndermek üzere seçin. Örneğin, taranmış ancak dizin yapılmamış toplu işlemleri barkod tanıma ile otomatik dizin yapmaya gönderebilirsiniz.

      • TIFF'e Dönüştürmeler: Toplu işlemleri, kullanıcıların içe aktardığı resim olmayan dokümanları resim formatına dönüştürmek için bu işleyiciye göndermek üzere seçin.

      • PDF'e Dönüştürmeler: Toplu işlemleri, dokümanları PDF'e dönüştürmek için bu işleyiciye göndermek üzere seçin.

      • Varlık Araması İşleyici: Varlık aramalarını etkinleştirmek için toplu işlemleri bu işleyiciye göndermek üzere seçin.

      • XML Dönüşümü İşleyici: XML dokümanlarının XML dönüşümünü etkinleştirmek üzere toplu işlemleri bu işlemciye göndermek için seçin.

    3. Sonraki adım olarak TIFF/PDF'e dönüştürme veya tanıma işlemi belirlediyseniz, Toplu İşlem İşleyici İşi alanında çalıştırılacak dönüştürme veya tanıma işini seçin.

    4. İsteğe bağlı olarak, bu serbest bırakma işlemini istemci profili için serbest bırakma işlemi öndeğeri olarak belirlemek üzere Öndeğer alanını seçin.