XML Dönüşüm İşlerini Konfigüre Etme

Bir XML dosyasını istediğiniz çıktıya dönüştürmek için bir XML dönüşümü işi oluşturabilir ve ayrıca XML'den Yakalama Meta Verisi alanı değerlerini atayabilirsiniz. XSLT işleyici tanımlarının desteklenen kombinasyonlarını konfigüre edip özel XSLT dosyanızı sağlayarak bunu yapabilirsiniz. Ayrıca, Yakalama Meta Verisi alanlarına bir XPath ifadesi eşlenebilir. Dönüştürülen XML dosyası, diğer tarafların iş ihtiyaçlarına uyacak şekilde üçüncü taraf uygulamaları tarafından kullanılabilir.

Not:

Oracle Content Management Başlangıç Sürümünde XML dönüşüm işi oluşturamazsınız. Bu özelliğin kullanılması için Oracle Content Management Premium Sürüm olarak yükseltilmelidir. Daha fazla bilgi için bkz. Başlangıç Sürümü Premium Sürüm Karşılaştırması.

  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.

    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görünür.

  2. İşleme sekmesini açın.
  3. XML Dönüşümü İşleri tablosunda XML dönüşümü işi ekle öğesine tıklayın veya mevcut bir işi düzenlemek için XML dönüşümü işini düzenle öğesine tıklayın.

    Ayrıca, bir XML dönüşümü işini seçip Dönüşüm işini kopyala öğesine tıkladıktan sonra sorulduğunda yeni bir ad girerek işi kopyalayabilirsiniz. Bir işi kopyalamak, işi hızlıca kopyalamanıza ve değiştirmenize olanak tanır.

  4. Doküman Seçimi sayfasında:

    1. Doküman Seçimi bölümünde şunları yapın:
      • İş için bir ad ve açıklama girin.

      • Belirli doküman profillerine yönelik XML dönüşümü işini işlemek için Doküman Profilleri ile Kısıtla alanında listelenen doküman profillerinden birini veya daha fazlasını seçin veya tüm tanımlı doküman profillerine yönelik dokümanları işlemek için Tümü'nü seçin.

    2. Dönüşüm Çıktı Hedefi açılan listesinde uygun bir seçenek seçin:
      • Doküman: Esas dokümanı dönüşümün sonuçlarıyla değiştirir. İsterseniz doküman profilini de değiştirebilirsiniz.
      • Doküman, Kopyayı Koru: Esas kopyayı korur. Bu seçeneği seçerseniz bir doküman profili de seçebilirsiniz. Ancak, Ek Tipini Koru açılan listesinden bir ek tipi seçmeniz gerekir.
      • Ek: Dönüşümün sonuçlarını bir ek olarak depolar. Yeni Ek Tipi açılan listesinden bir ek tipi seçmeniz gerekir.
      • Yakalama Alanı: Dönüşümün sonuçlarını bir Yakalama alanında depolar. Yakalama Alanı açılan listesinden Metin Alanı'nı seçmeniz gerekir.
    3. Ek Seçimi bölümünde:
      1. Önceki adımlarda yaptığınız seçimler için geçerliyse Ekleri İşle onay kutusunu seçin.
      2. Kullanılabilir ek tiplerinin onay kutularını seçerek gerekli ek tipleri ile sınırlandırın. Bunların hepsini de seçebilirsiniz.
      3. Dönüşüm çıktı hedefini seçin:
        • Ek: Ek tipini değiştirme seçeneğiniz vardır.
        • Ek, Kopyayı Koru: Ek tipini seçme seçeneğiniz vardır. Ancak, Ek Tipini Koru açılan listesinden bir ek tipi seçmeniz gerekir.
        • Yakalama Alanı: Metin alanı veya XML Alanı seçimini yapmanız gerekir.
  5. Dönüşüm sayfasında - Dönüşüm Tanımı:
    1. XML Dönüşümü Gerçekleştir onay kutusu seçili değilse, bu sayfada alan değerlerinin düzenlenmesine izin vermek için onay kutusunu seçin. Bu onay kutusunun seçimi kaldırılırsa düzenleme devre dışı bırakılır, ancak alandaki son kaydedilen değerler saklanır. XML dönüşümü gerekli olmadığında bu onay kutusunun seçimini kaldırabilirsiniz.
    2. Dönüşüm Motoru bölümünde:
      • Uygun XSLT Sürümünü, İşleyiciyi ve İşleyici Sürümünü seçin. Sistem öndeğerlerini seçin veya Xalan ile Saxon-HE işleyicileri ve bunların sürümleri ile uyumlu kullanılabilir XSLT sürümleri arasından seçim yapın.
      • Çıktı Dosyası Uzantısı belirleyin. Örneğin XML, HTML, JSON, metin.

        Not:

        Çıktı dosyası uzantısı XML değilse Alan Eşlemesi sayfası devre dışı bırakılır.
    3. Dönüşüm gerçekleştirmek için XML Stil Sayfası bölümüne XSLT dosyasını yükleyin veya yazın.
    4. XSLT dosyanıza eklediğiniz parametreler, Parametreler tablosunda tanımlanmalıdır. Bunun için:
      1. Parametreler tablosunda Parametre ekle simgesine tıklayın.
      2. XSLT Parametreleri Ekle iletişim kutusunda parametre adını ekleyin ve parametreye bir değer atayın. Parametreleriniz için bir metin değeri ekleyebilir veya bir meta veri değeri oluşturabilirsiniz.
      3. Gerekli parametreleri tanımlamak için 1. ve 2. adımları tekrarlayın.

        Not:

        XSLT dosyasında tanımlı parametrelere değer atamazsanız veya bu XSLT dosyasında bulunmayan parametrelere değer atarsanız, XML dönüşümü işinizi kaydedemezsiniz ve dönüşüm işini kaydetmeye çalıştığınızda bu konuda bilgilendirilmezsiniz.
    5. Dönüşüm Testi bölümünde, dönüştürülen XML'i yükleyin ve doğru şekilde oluşturulduğunu teyit etmek için test edin, ardından İleri'ye tıklayın. Bu bölümün sağ üst kısmındaki Önizleme seçeneğine tıklayarak içeriği bu bölümde önizleyebilirsiniz.
  6. Alan Eşlemesisayfasında, kullanıcıların değerlerini XML dokümanından çıkartabilmeleri için belirli öğelerde veya özelliklerde gezintiyi tanımlayın:
    1. XPath Alan Eşlemesi tablosunun düzenlenmesini etkinleştirmek için XPath Alan Eşlemesi Gerçekleştir onay kutusunu seçin. Bu onay kutusunun seçimini kaldırırsanız tabloyu düzenleyemezsiniz. Bununla birlikte, son değerler korunur.
    2. Sonraki adımda seçeceğiniz ayrıştırma formatına kesinlikle uyulması gerekiyorsa Ayrıştırma Hataları Olduğunda Toplu İşlem Başarısız Olur onay kutusunu seçin.
    3. XPath Alan Eşlemesi tablosunun sağ üstündeki XPath alan eşlemesini düzenle simgesine tıklayın
    4. XPath Alan Eşlemesi iletişim kutusunda:
      1. XPath İfadesi alanında, seçili meta veri veri alanına yönelik XPath ifadesini belirleyin ve ayrıştırma formatını seçin.

        XPath ifadesi varsa dönüşümün çıktısında değerlendirilir. Dönüşüm gerçekleştirilmezse, XPath ifadesi dokümanda veya ekte değerlendirilir.

      2. Tarih Ayrıştırma Formatı açılan listesinde ayrıştırma formatını seçin. Yakalama alanı sayı ise bunun yerine Sayı Ayrıştırma Formatı açılan listesini görürsünüz. Gerekirse, açılan listede özel bir ayrıştırma formatı seçilebilir.
      3. Tamam'a tıklayın.

        XPath Alan Eşlemesi tablosunun XPath İfadesi sütununa eklenen değer, seçtiğiniz formatta bir tarihe ayrıştırılır.

    5. Tamam'a tıklayın.
  7. İşlem Sonrası sayfasında, bir XML dönüşümü işi tamamlandıktan sonra ne olacağını aşağıdakilere göre belirleyin:
    • Sistem hatasının olmadığı durumlar, önceki sayfadaki tüm ölçütlerin karşılandığı durumlardır. Başarılı dönüşümler kaydetmeye devam edebilir.
    • Sistem hataları, dönüşümün başarısız olduğu durumlardır: Kayıt bulunamaması, çok sayıda kayıt bulunması vb. Başarısız dönüşümlerde toplu işlem onarım için İçerik Yakalama İstemcisine döner.
    Bkz. XML Dönüşümü İşlerinin İşlem Sonrasını ve İzlenmesini Konfigüre Etme
  8. Özet sayfasında ayarları gözden geçirin ve işi kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

  9. XML dönüşümü işlerine toplu işlem akışının nasıl olacağını konfigüre edin. Bkz. XML Dönüşümü İşine Yönelik Toplu İşlem Akışı Konfigüre Etme.

  10. Oluşturduğunuz XML dönüşümü işini test edin.

XML Dönüşümü İşlerinin İşlem Sonrasını ve İzlenmesini Konfigüre Etme

İşlem tamamlandıktan sonra ne olacağını belirlemek için bir XML dönüşümü işinin işlem sonrası seçeneklerini kullanın.

XML dönüşümü işlerinin işlem sonrasını ve izlenmesini konfigüre etmek için:
  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.
    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görünür.
  2. İşleyici sekmesini açın.
  3. XML Dönüşümü İşleri tablosunda bir XML dönüşümü işini ekleyin veya düzenleyin.
  4. Başarılı şileme (sistem hatası yok) ve başarısız işleme (bir veya daha fazla sistem hatası) için işleme seçeneklerini görüntülemek üzere İşlem Sonrası sayfasına tıklayın. Sonraki adımlar her iki bölüm için geçerlidir: Sistem hatası olmadığında ve Sistem hatası olduğunda.
  5. Toplu İşlem İşleyici ve Toplu İşlem İşleyici İşi alanlarında, XML dönüşümü işi tamamlandıktan sonra (varsa) hangi işleme adımının gerçekleşeceğini belirleyin. Yok, Kaydetme İşleyici, Tanıma İşleyici, TIFF'e Dönüştürme, PDF'e Dönüştürmeler veya Varlık Araması İşleyici veya XML Dönüşümü İşleyici seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz.
  6. E-posta adresi alanında, isteğe bağlı olarak işlem başarılı veya başarısız şekilde tamamlandıktan sonra e-posta gönderilecek bir e-posta adresi girin. XML dönüşümü işlerini konfigüre edip test ederken, sistem hatası olduğunda e-posta bildirimi almak ve sonra bir yöneticiyi otomatik olarak işleme hataları konusunda uyarmak için ayarlama yapabilirsiniz.
  7. Kalan alanlarda, işlenen toplu işlemlerin nasıl değiştirileceğini belirlersiniz.
    • Önek ekleyerek toplu işlemleri yeniden adlandırın. Örneğin, başarısız olan toplu işlemleri takip için ERR öneki ile yeniden adlandırın.

    • Toplu işlem durumunu veya önceliğini değiştirin. Örneğin, sistem hataları bulunan toplu işlemlerin durumunu değiştirip ardından kullanıcıların hatalarla karşılaşan toplu işlemleri düzenleyip tamamlamalarına izin vermek için bu duruma ayarlanmış toplu işlem filtrelemesine sahip bir istemci profili oluşturabilirsiniz.

  8. İşi kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

XML Dönüşümü İşine Yönelik Toplu İşlem Akışı Konfigüre Etme

XML dönüşümü işi çalıştırmak için toplu işlemleri işlenmek üzere işe akacak şekilde konfigüre etmelisiniz. Bunu yapmak için XML dönüşümü işini bir istemci profilinde işlem sonrası bir adım olarak ayarlarsınız.

Şunlardan toplu işlem akışları konfigüre edebilirsiniz:

XML Dönüşümü İşini Devre Dış Bırakma veya Silme

XML dönüşümü işini sildiğinizde, iş bir işlem sonrası adımı olarak ayarlandığı toplu işlemler için artık kullanılamaz. İşlem sonrası için belirlenen bir iş kullanılamıyorsa toplu işlemde hata oluşur. Bir işin silinmesi ile ilgili beklenmeyen sorunları çözmek için işi silmeden önce çevrimdışı yapmak isteyebilirsiniz. Çevrimiçi XML dönüşümü işleri, bir istemci profilinde veya bir işleyici işinin İşlem Sonrası sayfasında seçildiklerinde çalışırlar. Bir işi geçici olarak durdurabilir (çevrimdışı yapabilir) veya devre dışı bırakılmış bir işi yeniden çalıştırabilirsiniz.

XML dönüşümü işini devre dış bırakmak veya silmek için:
  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.
    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görüntülenir.
  2. İşleme sekmesini açın.
  3. Bir işi devre dışı bırakmak için XML Dönüşümü İşleri tablosunda işi seçin ve XML dönüşümü işini devre dışı bırakma veya etkinleştirme öğesine tıklayın.

    Ayrıca, Doküman Seçimi sayfasındaki Çevrimiçi alanını seçerek veya seçimini kaldırarak da bir XML dönüşümü işini devre dışı bırakabilir veya etkinleştirebilirsiniz.

  4. Devre dışı bırakılan işi XML Dönüşümü İşleritablosunda seçin ve XML dönüşümü işini silme öğesine tıklayın.
  5. Bu işi silmek istediğinizi teyit etmeniz istendiğinde Evet'e tıklayın.