Varlık Araması İşlerini Konfigüre Etme

Aramayı başarıyla tamamlayan dokümanlar, toplu işlemdeki diğer dokümanların başarı durumundan bağımsız olarak toplu işlemlerinde güncellenir. Toplu işlem sadece içindeki her doküman başarıyla aranırsa ilerler. Başarısız toplu işlemler onarım için İçerik Yakalama İstemcisine giderse, toplu işlemdeki herhangi bir dokümanda bulunan meta veriler güncellenebilir. Toplu işlem İçerik Yakalama İstemcisinden yeniden serbest bırakıldığında, tüm doküman grubu yeniden aranır.

Meta Veri sekmesinde bir varlık araması oluşturduktan sonra, İşleme sekmesinde gerekli doküman profillerine dahil etmek için bir varlık araması işini konfigüre edebilirsiniz. Varlık aramanız sadece doküman profiliniz istemci profiline ve istemci profili kaydetme profiline eklendikten sonra istemci kullanıcıları tarafından kullanılabilir.

  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.

    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görünür.

  2. İşleme sekmesini açın.
  3. Varlık Araması İşleri tablosunda Varlık araması işi ekle öğesine tıklayın veya mevcut bir işi düzenlemek için Varlık araması işini düzenle öğesine tıklayın.

    Ayrıca, bir varlık araması işini seçip Varlık araması işini kopyala öğesine tıkladıktan sonra sorulduğunda yeni bir ad girerek işi kopyalayabilirsiniz. Bir işi kopyalamak, işi hızlıca kopyalamanıza ve değiştirmenize olanak tanır.

  4. Doküman Seçimi sayfasında:

    1. Doküman Seçimi bölümünde şunları yapın:
      • İş adı için bir ad ve açıklama girin.

      • Belirli doküman profillerine yönelik varlık araması işini işlemek için Doküman Profilleri ile Kısıtla alanında listelenen doküman profillerinden birini veya daha fazlasını seçin veya tüm tanımlı doküman profillerine yönelik dokümanları işlemek için Tümü'nü seçin.

    2. Arama Yürütme bölümünde şunları yapın ve İleri'ye tıklayın:
      • Varlık Araması açılan listesinde bir varlık araması işi seçin.

      • Birden fazla kayıt bulunduğunda bölümünde, ilk kaydın istemci kullanıcısına gösterileceğini veya hiçbir kaydın gösterilmeyeceğini seçin. İkincisini seçerseniz işleme işi başarısız olur. İstemci kullanıcıları, isterlerse İçerik Yakalama istemcisinde dokümanı görebilirler.
      • Gerekirse Başarılı arama gerekiyorsa onay kutusunu seçin.
  5. İşlem Sonrası sayfasında, bir varlık araması işi tamamlandıktan sonra ne olduğunu aşağıdakilere göre belirleyin:
    • Sistem hatasının olmadığı durumlar, önceki sayfadaki tüm ölçütlerin karşılandığı durumlardır. Başarılı aramalar kaydetmeye devam edebilir.
    • Sistem hataları, aramanın başarısız olduğu durumlardır: Kayıt bulunamaması, çok sayıda kayıt bulunması vb. Başarısız aramalarda toplu işlem onarım için İçerik Yakalama İstemcisine döner.
    Bkz. Varlık Araması İşlerinin İşlem Sonrasını ve İzlenmesini Konfigüre Etme
  6. Özet sayfasında ayarları gözden geçirin ve işi kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

  7. Varlık araması işlerine toplu işlem akışının nasıl olacağını konfigüre edin. Bkz. Varlık Araması İşine Yönelik Toplu İşlem Akışı Konfigüre Etme.

  8. Oluşturduğunuz varlık araması işini test edin.

Varlık Araması İşlerinin İşlem Sonrasını ve İzlenmesini Konfigüre Etme

İşlem tamamlandıktan sonra ne olacağını belirlemek için bir varlık araması işinin işlem sonrası seçeneklerini kullanın.

Bir varlık araması işinin işlem sonrasını ve izlenmesini konfigüre etmek için:
  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.
    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görünür.
  2. İşleyici sekmesini açın.
  3. Varlık Araması İşleri tablosunda varlık araması ekleyin veya düzenleyin.
  4. Başarılı şileme (sistem hatası yok) ve başarısız işleme (bir veya daha fazla sistem hatası) için işleme seçeneklerini görüntülemek üzere İşlem Sonrası sayfasına tıklayın. Sonraki adımlar her iki bölüm için geçerlidir: Sistem hatası olmadığında ve Sistem hatası olduğunda.
  5. Toplu İşlem İşleyici ve Toplu İşlem İşleyici İşi alanlarında, varlık araması işi tamamlandıktan sonra (varsa) hangi işleme adımının gerçekleşeceğini belirleyin. Yok, Kaydetme İşleyici, Tanıma İşleyici, TIFF'e Dönüştürme, PDF'e Dönüştürmeler veya Varlık Araması İşleyici veya XML Dönüşümü İşleyici seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz.
  6. E-posta adresi alanında, isteğe bağlı olarak işlem başarılı veya başarısız şekilde tamamlandıktan sonra e-posta gönderilecek bir e-posta adresi girin. Varlık araması işleyici işlerini konfigüre edip test ederken, sistem hatası olduğunda e-posta bildirimi almak ve sonra bir yöneticiyi otomatik olarak işleme hataları konusunda uyarmak için ayarlama yapabilirsiniz.
  7. Kalan alanlarda, işlenen toplu işlemlerin nasıl değiştirileceğini belirlersiniz.
    • Önek ekleyerek toplu işlemleri yeniden adlandırın. Örneğin, başarısız olan toplu işlemleri takip için ERR öneki ile yeniden adlandırın.

    • Toplu işlem durumunu veya önceliğini değiştirin. Örneğin, sistem hataları bulunan toplu işlemlerin durumunu değiştirip ardından kullanıcıların hatalarla karşılaşan toplu işlemleri düzenleyip tamamlamalarına izin vermek için bu duruma ayarlanmış toplu işlem filtrelemesine sahip bir istemci profili oluşturabilirsiniz.

  8. İşi kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

Varlık Araması İşine Yönelik Toplu İşlem Akışı Konfigüre Etme

Varlık araması işi çalıştırmak için toplu işlemleri işlenmek üzere işe akacak şekilde konfigüre etmelisiniz. Bunu yapmak için varlık araması işini bir istemci profilinde işlem sonrası bir adım olarak ayarlarsınız.

Şunlardan toplu işlem akışları konfigüre edebilirsiniz:

Varlık Araması İşini Devre Dışı Bırakma veya Silme

Varlık araması işini sildiğinizde, iş bir işlem sonrası adımı olarak ayarlandığı toplu işlemler için artık kullanılamaz. İşlem sonrası için belirlenen bir iş kullanılamıyorsa toplu işlemde hata oluşur. Bir işin silinmesi ile ilgili beklenmeyen sorunları çözmek için işi silmeden önce çevrimdışı yapmak isteyebilirsiniz. Çevrimiçi varlık araması işleri, bir istemci profilinde veya bir işleyici işinin İşlem Sonrası sayfasında seçildiklerinde çalışırlar. Bir işi geçici olarak durdurabilir (çevrimdışı yapabilir) veya devre dışı bırakılmış bir işi yeniden çalıştırabilirsiniz.

Varlık araması işini devre dışı bırakmak veya silmek için:
  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.
    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görüntülenir.
  2. İşleme sekmesini açın.
  3. Bir işi devre dışı bırakmak için Varlık Araması İşleri tablosunda işi seçin ve Varlık araması işini devre dışı bırak veya sil öğesine tıklayın.

    Ayrıca, Doküman Seçimi sayfasındaki Çevrimiçi alanını seçerek veya seçimini kaldırarak da bir varlık araması işini devre dışı bırakabilir veya etkinleştirebilirsiniz.

  4. Devre dışı bırakılan işi Varlık Araması İşleritablosunda seçin ve Varlık araması işini sil öğesine tıklayın.
  5. Bu işi silmek istediğinizi teyit etmeniz istendiğinde Evet'e tıklayın.