TIFF'e Dönüştürme İşlerini Konfigüre Etme

TIFF'e dönüştürme işleri oluşturarak, resim olmayan dosyaları siyah beyaz veya renkli dosyalara dönüştürebilirsiniz.

  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.

    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görüntülenir.

  2. İşleme sekmesini açın.
  3. TIFF'e Dönüştürme İşleri tablosunda Dönüştürme işi ekle öğesine tıklayın veya mevcut bir işi düzenlemek için Dönüştürme işini düzenle öğesine tıklayın.

    Ayrıca, bir dönüştürme işini seçip Dönüştürme işini kopyala öğesine tıkladıktan sonra sorulduğunda yeni bir ad girerek işi kopyalayabilirsiniz. Bir işi kopyalamak, işi hızlıca kopyalamanıza ve değiştirmenize olanak tanır.

  4. Doküman Seçimi sayfasında:

    1. İş Detayları bölümünde iş adı için bir ad ve açıklama girin.

    2. Doküman Dönüştürme bölümünde:

      • Dokümanları Dönüştür onay kutusunu seçin.
      • Dönüştürülecek Dokümanlar alanında, tüm resim olmayan dokümanların veya sadece belirtilen dosya adı filtresiyle eşleşen dokümanların işleneceğini seçin. Joker karakter olarak yıldız işareti (*) kullanabilir ve birden fazla filtreyi virgül veya noktalı virgül ile ayırabilirsiniz.

      • Belirli doküman profillerine yönelik dokümanları işlemek için Doküman Profilleri ile Kısıtla alanında listelenen doküman profillerinden birini veya daha fazlasını seçin veya tüm tanımlı doküman profillerine yönelik dokümanları işlemek için Tümü'nü seçin.

    3. Ek Dönüştürme bölümünde:

      • Ekleri Dönüştür onay kutusunu seçin.

      • Dönüştürülecek Ekler alanında, tüm resim olmayan doküman eklerinin veya sadece belirtilen dosya adı filtresiyle eşleşen dokümanların işleneceğini seçin. Joker karakter olarak yıldız işareti (*) kullanabilir ve birden fazla filtreyi virgül veya noktalı virgül ile ayırabilirsiniz.

      • Belirli ek tiplerine yönelik ekleri işlemek için Ek Tipleri ile Kısıtla alanında listelenen ek tiplerinden birini veya daha fazlasını seçin veya tüm tanımlı ek tiplerine yönelik ekleri işlemek için Tümü'nü seçin.

  5. Çıktı Formatı sayfasında, resim olmayan dokümanları siyah beyaz (öndeğer) veya renkli olarak dönüştürmeyi seçin. Renkli seçimini yaparsanız Resim Kalitesi alanında bir resim kalitesi ve DPI alanında çözünürlüğü belirleyin.

    Resim Ayarları bölümündeki Boş Sayfa Bayt Eşiği alanına bir dosya boyutu değeri (bayt olarak) girin. Boyutu eşik değerine eşit veya daha küçük olan resimler boş sayfa kabul edilir ve silinir. Dönüştürme Sırasında İzin Verilen Maksimum Kağıt Boyutu alanında da bir değer belirtin.

  6. PDF Dönüştürme Motoru sayfasında bir dönüştürme motoru seçin. Bkz. PDF Dönüştürme Motorunu Konfigüre Etme.

  7. Doküman Birleştirme Seçenekleri sayfasındaki ayarları tamamlayın.

    Bkz. Doküman Birleştirme ve Meta Veri Atama Yöntemlerini Belirleme.

  8. İşlem Sonrası sayfasında, dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra başarı durumuna göre ne olacağını belirleyin.

    Bkz. TIFF'e Dönüştürme İşlerinin İşlem Sonrasını ve İzlenmesini Konfigüre Etme.

  9. Özet sayfasında ayarları gözden geçirin ve işi kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

  10. Dokümanları TIFF'e dönüştürmeye toplu işlem akışının nasıl olacağını konfigüre edin. Bkz. TIFF'e Dönüştürme İşine Yönelik Toplu İşlem Akışı Konfigüre Etme.

  11. Oluşturduğunuz TIFF'e dönüştürme işini test edin.

TIFF Dönüştürme İşlerinde Boş Sayfa Tespitini Konfigüre Etme

İçerik Yakalamayı, dokümanlar resimlere dönüştürülürken bu dokümanlardaki boş sayfaları otomatik olarak tespit edip silecek şekilde konfigüre edersiniz. Bunu yapmak üzere İçerik Yakalamayı etkinleştirmek için bir resmin boş sayfa olarak kabul edileceği bir eşik dosya boyutu belirlemeniz gerekir.

Boş sayfa tespitini konfigüre etmek için:
  1. Bir TIFF dönüştürme işini eklerken veya düzenlerken Çıktı Formatı sayfasını seçin.
  2. Resim Ayarları bölümündeki Boş Sayfa Bayt Eşiği alanında, boş sayfa tespit etmek için bir dosya boyutu değeri (bayt olarak) girin. 0 değerini belirtirseniz boş sayfalar dahil edilir; silinmez.
  3. Dönüştürme işini kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

Doküman Birleştirme ve Meta Veri Atama Yöntemlerini Belirleme

TIFF dönüştürme işleyici, dönüştürme işlemi sırasında dokümanların bir toplu işlemde nasıl birleştirilmesi gerektiğini ve dokümanlar birleştirilirken meta veri değerlerinin nasıl atandığını belirlemenizi sağlar. Birleştirme ve meta veri atama seçenekleri, yaygın doküman dönüştürme senaryolarına uygundur.

Örneğin içe aktarma işleyici , PDF ekleri olan e-posta mesajlarını içe aktarıp ardından dönüştürmeye gönderebilir. E-posta mesajı, ekli her PDF dokümanında ortak olduğundan ve her birinin işlenmesi veya dizin yapılması için önemli olabileceğinden, bir kaynak dokümanı (bu durumda e-posta mesajı) diğer tüm hedef dokümanlarla (PDF) birleştiren doküman birleştirme seçeneklerinden birini seçersiniz.

Dokümanların nasıl birleştirileceğini ve meta verilerin nasıl atanacağını belirlemek için:
  1. Bir TIFF'e dönüştürme işini ekleyin veya düzenleyin ve Doküman Birleştirme Seçenekleri sayfasını seçin. Şunları belirlemek için bu sekmeyi kullanın:
    • Dokümanların bir toplu işlemde birleştirilip birleştirilmeyeceği ve bunu yapma yöntemi.

    • Tek doküman tüm diğer dokümanlarla birleştiriliyorsa bu dokümanın depolanacağı yer.

    • Meta veri değerleri yeni birleştirilen dokümana atanması gereken doküman.

    • Kaynak dokümanın eklerinin birleştirme sırasında dahil edilip edilmeyeceği. Dahil edilecekse bunu yapma yöntemi.

  2. Toplu işlem birleştirme seçeneği seçin:
    • Dokümanları birleştirme: Toplu işlemler zaten dokümanlar halinde düzenlendiyse veya dokümanları birleştirmeden dönüştürmek istediğinizde bu seçeneği (öndeğer) kullanın. Bu seçeneği belirlediğinizde sekmedeki tüm diğer alanlar devre dışı bırakılır.

    • Tüm dokümanları birleştir: Toplu işlemdeki tüm dokümanları tek dokümanda birleştirmek için bu seçeneği kullanın. Toplu işlemdeki ilk doküman hedef doküman olarak kabul edilir. Tüm diğer dokümanlar kaynak dokümanlar olarak kabul edilir ve hedef dokümanın sonuna eklenir.

    • İlk dokümanı tüm diğer dokümanlarla birleştir: Toplu işlemdeki ilk dokümanı tüm diğer dokümanlarla birleştirmek için bu seçeneği kullanın. İlk doküman kaynak doküman olarak kabul edilir ve Kaynak Doküman Sayfa Yerleşimi ayarınıza bağlı olarak hedef dokümanın başına veya sonuna eklenir.

    • Son dokümanı tüm diğer dokümanlarla birleştir: Toplu işlemdeki son dokümanı tüm diğer dokümanlarla birleştirmek için bu seçeneği kullanın. Son doküman kaynak doküman olarak kabul edilir ve Kaynak Doküman Sayfa Yerleşimi ayarınıza bağlı olarak hedef dokümanların başına veya sonuna eklenir.

  3. Önceki adımda, İlk dokümanı tüm diğer dokümanlarla birleştir veya Son dokümanı tüm diğer dokümanlarla birleştir seçimini yaparsanız Kaynak Doküman Sayfa Yerleşimi alanı etkinleştirilir. Kaynak dokümanın, hedef dokümanın başına veya sonuna ekleneceğini belirleyin.
  4. Meta veri değerlerinin birleştirilmiş dokümanlara nasıl uygulanması gerektiğini belirleyin. Şunları seçebilirsiniz:
    • Kaynak dokümanın meta veri değerlerini uygula: Kaynak dokümanın meta veri değerlerini hedef dokümana uygulamak için bu seçeneği kullanın. Her bir kaynak dokümanın meta veri değerleri varsa, işlenen son doküman hedef meta veri değerlerini sağlar.

    • Hedef dokümanın meta veri değerlerinin üzerine yazılmasına izin ver: Kaynak dokümanın meta veri değerlerinin, hedef dokümanın meta veri değerlerinin üzerine yazılabilmesi için bu seçeneği kullanın.

    Tüm bu alanları eşzamanlı olarak seçebilirsiniz. Öndeğer olarak seçili değildirler. İlk veya son dokümanlar birleştirilirken davranış öndeğeri, hedef dokümanın meta veri değerlerini uygulamaktır. Tüm dokümanlar birleştirilirken davranış öndeğeri, ilk dokümanın (hedefin) meta veri değerlerini uygulamaktır.
  5. Kaynak Ekleri alanında, kaynak dokümanın eklerinin dahil edilip edilmeyeceğini belirleyin. Tüm ekleri veya doküman profili ek tipleri ile eşleşen ekleri dahil etme seçeneği.

    Toplu İşlem Birleştirme Seçeneği alanında Tüm dokümanları dahil et'i seçerseniz, toplu işlemdeki ilk doküman dahil tüm dokümanlar kaynak dokümanlar olarak kabul edilir.

PDF Dönüştürme Motorunu Konfigüre Etme

PDF Dönüştürme Motoru sayfası, dokümanları dönüştürmek için Oracle Outside In ile Artifex Ghostscript arasında seçim yapmanıza olanak tanır.

PDF dönüştürme motoru seçmek için:
  1. Bir TIFF'e dönüştürme işini ekleyin veya düzenleyin ve PDF Dönüştürme Motoru sayfasını seçin.
  2. PDF Dönüştürme Motoru bölümünde seçim öndeğeri Standart: Oracle Outside In'dir. Alternatif olarak, Alternatif: Artifex Ghostscript'i seçebilirsiniz.
  3. Belirli dosya adlarını işlemeyi kısıtlamak için Dosya Adı Filtreleri alanına bir veya daha fazla dosya adı filtresi girin. Öndeğer olarak bu ayar *.* (tüm dosyalar işlenir) olarak ayarlıdır.

TIFF'e Dönüştürme İşine Yönelik Toplu İşlem Akışı Konfigüre Etme

TIFF'e dönüştürme işi çalıştırmak için toplu işlemleri işlenmek üzere işe akacak şekilde konfigüre etmelisiniz. Dönüştürme işleyici işini bir istemci profilinde veya başka bir işleyici işinde işlem sonrası adım olarak ayarlayarak bunu yaparsınız.

Şunlardan toplu işlem akışları konfigüre edebilirsiniz:

Örneğin, e-posta mesajlarını ve bunların PDF eklerini içe aktaran, ardından onları resimlere dönüştürmek için dönüştürme işleyiciye gönderen bir içe aktarma işleyici işi oluşturabilirsiniz. Bu resimler daha sonra barkod tanıma için bir tanıma işleyici işine gönderilir.

TIFF'e Dönüştürme İşlerinin İşlem Sonrasını ve İzlenmesini Konfigüre Etme

Başarı durumuna bağlı olarak işlem tamamlandıktan sonra ne olacağını belirlemek için bir TIFF'e dönüştürme işinin işlem sonrası seçeneklerini kullanın.

Bir dönüştürme işinin işlem sonrasını ve izlenmesini konfigüre etmek için:
  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.
    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görüntülenir.
  2. İşleyici sekmesini açın.
  3. TIFF'e Dönüştürme İşleri tablosunda bir TIFF'e dönüştürme işini ekleyin veya düzenleyin.
  4. Başarılı şileme (sistem hatası yok) ve başarısız işleme (bir veya daha fazla sistem hatası) için işleme seçeneklerini görüntülemek üzere İşlem Sonrası sayfasına tıklayın. Sonraki adımlar her iki bölüm için geçerlidir: Sistem hatası olmadığında ve Sistem hatası olduğunda.
  5. Toplu İşlem İşleyici ve Toplu İşlem İşleyici İşi alanlarında, doküman dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra (varsa) hangi işleme adımının gerçekleşeceğini belirleyin. Yok, Kaydetme İşleyici, Tanıma İşleyici, TIFF'e Dönüştürmeler, PDF'e Dönüştürmeler veya Varlık Araması İşleyici veya XML Dönüşümü İşleyici seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz. Tanıma işleyici veya TIFF/PDF'e dönüştürmeleri seçerseniz bir işleyici işi belirleyin.

    Örneğin, sistem hatası bulunmayan toplu işlemleri kaydetme işleyiciye gönderebilirsiniz. Sistem hatası bulunan toplu işlemler için Hiçbiri değerini belirleyip ardından istemcide daha fazla işlemeyi kolaylaştırmak için bunların toplu iş durumlarını veya öneklerini değiştirebilirsiniz.

  6. E-posta adresi alanında, isteğe bağlı olarak işlem tamamlandıktan sonra başarı veya başarısızlık bildirimlerinin gönderileceği bir adres girin. Dönüştürme işleyici işlerini konfigüre edip test ederken, sistem hatası olduğunda e-posta bildirimi almak ve sonra bir yöneticiyi otomatik olarak işleme hataları konusunda uyarmak için ayarlama yapabilirsiniz.
  7. Kalan alanlarda, işlenen toplu işlemlerin nasıl değiştirileceğini belirlersiniz.
    • Önek ekleyerek toplu işlemleri yeniden adlandırın. Örneğin, başarısız olan toplu işlemleri takip için ERR öneki ile yeniden adlandırın.

    • Toplu işlem durumunu veya önceliğini değiştirin. Örneğin, sistem hataları bulunan toplu işlemlerin durumunu değiştirip ardından kullanıcıların hatalarla karşılaşan toplu işlemleri düzenleyip tamamlamalarına izin vermek için bu duruma ayarlanmış toplu işlem filtrelemesine sahip bir istemci profili oluşturabilirsiniz.

  8. İşi kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

TIFF'e Dönüştürme İşini Devre Dışı Bırakma veya Silme

TIFF'e dönüştürme işini sildiğinizde, iş bir işlem sonrası adımı olarak ayarlandığı toplu işlemler için artık kullanılamaz. İşlem sonrası için belirlenen bir iş kullanılamıyorsa toplu işlemde hata oluşur. Bir işin silinmesi ile ilgili beklenmeyen sorunları çözmek için işi silmeden önce çevrimdışı yapmak isteyebilirsiniz. Çevrimiçi TIFF'e dönüştürme işleri, bir istemci profilinde veya işleyici işinin İşlem Sonrası sayfasında seçildiğinde çalışır. Bir işi geçici olarak durdurabilir (çevrimdışı yapabilir) veya devre dışı bırakılmış bir işi yeniden çalıştırabilirsiniz.

Dönüştürme işlerini devre dışı bırakmak veya silmek için:
  1. Soldaki prosedürler bölmesinde prosedürünüzü seçin.
    Seçili prosedüre yönelik konfigürasyon sayfaları sağ tarafta görüntülenir.
  2. İşleme sekmesini açın.
  3. Bir işi devre dışı bırakmak için TIFF'e Dönüştürme İşleri tablosunda işi seçin ve Dönüştürme işini etkinleştir veya devre dışı bırak öğesine tıklayın.

    Ayrıca, Doküman Seçimi sayfasındaki Çevrimiçi alanını seçerek veya seçimini kaldırarak da bir dönüştürme işini devre dışı bırakabilir veya etkinleştirebilirsiniz.

  4. TIFF'e Dönüştürme İşleri tablosunda devre dışı bırakılan işi seçin ve Dönüştürme işini sil öğesine tıklayın.
  5. Bu dönüştürme işini silmek istediğinizi teyit etmeniz istendiğinde Evet'e tıklayın.