Dosya ve Klasörlerinizle Çalışma

Hizmet yöneticinizin (Oracle Content Management uygulamasını yönetmekle sorumlu kişi) izin verdiği her tür dosya üzerinde çalışabilir ve düzenleme yapabilirsiniz. Dokümanlar, video dosyaları, resimler, grafikler gibi projeleriniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm dosyaları karşıya yükleyebilir ve indirebilirsiniz.

Bu konuda ele alınmasa da şablonlar ve web siteleriniz için gerekli olan diğer dosyaları da yükleyebilirsiniz. Bu, resimler ve videolar gibi, web siteniz için gerekli olabilecek dijital varlıkları kapsar. Bunlar, dijital varlık yöneticisi kullanılarak yönetilir. Yöneticiniz tarafından oluşturulan bir içerik tipine dayalı içerik blokları olan içerik öğeleri de oluşturabilirsiniz.

Bu konuda şu alanlar ele alınır:

Dokümanlar Sayfasının Görünümünü Değiştirme

Dokümanlar sayfasının görünümünü ihtiyacınıza uygun şekilde değiştirebilirsiniz.

Görev Açıklama
Dosya ve klasörlerinizin görünümünü filtreleme Gördüklerinizi filtrelemek için Dokümanlar menüsüne tıklayın. Tüm öğeleri, size ait olan öğeleri, paylaşılan öğeleri, sık kullanılanları veya Çöp Kutusu klasörünüzdeki öğeleri görüntüleyebilirsiniz.
Dosya ve klasörlerinizi sıralama Dosya ve klasör listenizi sıralamak için dosya listesinin sağ üst köşesindeki sıralama seçeneğine (Ad veya Son Güncelleme Tarihi) tıklayın.
Dosya ve klasörlerinizin görünümünü değiştirme Dosya ve klasörlerinizi liste görünümünde, grid görünümünde veya tablo görünümünde görüntüleyebilirsiniz. Görünümü değiştirmek için sıralama menüsünün sağındaki görünüm menüsü simgesine tıklayın ( Görünüm menüsü simgesi ) ve istediğiniz görünümü seçin.

Klasör Eylemleri

Aşağıdaki tabloda, menü çubuğundan veya sağ tıklama menüsünden klasörlerde gerçekleştirebileceğiniz genel eylemler listelenir. Tarayıcı pencerenizin genişliğine bağlı olarak menü çubuğunda tüm menü seçenekleri görünmeyebilir. Bir öğeyi seçtiğinizde bir seçeneği göremiyorsanız gizli seçenekleri görmek için menü çubuğundan Diğer'e tıklayın.

Not:

Size atanan kullanıcı rolü belirli bir görevi gerçekleştirmenize izin vermiyorsa veya başka bir nedenden dolayı bir yapamıyorsanız, menü seçeneği kullanılamaz.
Görev Açıklama
Yeni klasör oluşturma Yeni klasörü oluşturmak istediğiniz konuma gözatın, Oluştur'a ve ardından Klasör'e tıklayın. Bir ad ve isteğe bağlı olarak bir açıklama ekleyin.
Klasörleri açma Bir klasör seçip sağ tıklama menüsünde 'ı seçin veya eylemler çubuğunda Aç simgesi simgesine tıklayın.
Klasörleri paylaşma Bir klasör seçip sağ tıklama menüsünde Bağlantıyı Paylaş'ı seçin ya da eylemler çubuğundaki veya klasörün yanındaki Paylaş simgesi simgesine tıklayın. Bağlantının genel veya üyelere özel olduğunu, bağlantıya yönelik izinleri ve diğer ayarları belirleyin.
Bir klasörün üyelerini görüntüleme veya düzenleme Bir klasör seçin, ardından sağ tıklama menüsünde Üyeler'i seçin ya da eylemler çubuğunda Kenar Çubuğu'nu seçip Üyeler'i seçin.
Klasörleri kopyalama veya taşıma Bir veya daha fazla klasör seçin, ardından sağ tıklama menüsünde Kopyala veya Taşı'yı seçin ya da eylemler çubuğunda kopyalamak için Kopyala simgesi simgesine veya taşımak için Taşı simgesi simgesine tıklayın.

Bir klasörü zaten bulunduğu konuma kopyalarsanız, kopyanın dosya adının sonuna bir sayı eklenir. Örneğin, Satış(2).

Klasörleri silme Bir veya daha fazla klasör seçin, ardından sağ tıklama menüsünde Sil'i seçin veya eylemler çubuğunda Sil simgesi simgesine tıklayın.

Silinen klasörler, yerel bilgisayarınızda olduğu gibi Çöp Kutusu klasörünüze taşınır. Fikrinizi değiştirirseniz Çöp Kutusu klasörüne gidin ve silinen öğeyi geri yükleyin. Çöp Kutunuzu kontrol etmek için Dokümanlar menüsünde Çöp Kutusu'na tıklayın.

Aşağıdaki durumlardan biri gerçekleşene kadar silinen öğeler Çöp Kutusunda kalır:

  • Öğeleri kalıcı olarak sildiğinizde.
  • Çöp Kutunuzun kotası dolduğunda.
  • Çöp Kutusu, hizmet yöneticiniz (organizasyonunuzda hizmeti idare eden kişi) tarafından belirlenen zamanlamaya göre otomatik olarak temizlenir.
Klasörleri yeniden adlandırma Yeniden adlandırılacak klasörü seçin, ardından sağ tıklama menüsünde Yeniden Adlandır'ı seçin veya eylemler çubuğunda Yeniden Adlandır simgesi simgesine tıklayın.
Klasörleri etiketleme Bir veya daha fazla klasör seçin, ardından sağ tıklama menüsünde Etiketler ve Meta Veri'yi seçin veya eylemler çubuğunda Kenar Çubuğu'na tıklayıp Etiketler ve Meta Veri'yi seçin. Bir öğeyi etiketlemek, öğe için anahtar sözcük eklemeye benzer. Öğeleri daha sonra aramak için kullanmak üzere gruplamanıza izin verir.
Klasör niteliklerin igörüntüleme Bir klasör seçin, ardından sağ tıklama menüsünde Nitelikler'i seçin veya eylemler çubuğunda Kenar Çubuğu'na tıklayıp Nitelikler'i seçin.
Klasör sahipliğini değiştirme Klasörün sahipliğini başka bir kişiye aktarabilirsiniz. Bunu yaptığınızda, klasör ve içeriği yeni sahip kabul edilen kişiye ait kotaya eklenir. Klasör sahibini değiştirmek için klasörü seçip klasör niteliklerini görüntüleyin ve Sahibi Değiştir'e tıklayın, ardından listeden yeni sahibin adını seçin. Yeni kullanıcıya göndermek üzere isteğe bağlı bir mesaj ekleyin veya verilen mesaj öndeğerini kullanın.
Klasör paylaşım ayarlarını değiştirme Kişilerin genel klasör bağlantıları oluşturabilme izinleri ve genel bağlantılar için atanan rol öndeğeri gibi paylaşım ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Paylaşım ayarlarını değiştirmek için klasörü seçip klasör niteliklerini görüntüleyin ve Paylaşım sekmesine tıklayın, ardından ayarları düzenleyin.
Bir klasörü sık kullanılanlara ekleme Sık kullanılan öğelerinize klasör eklemek için sağ tıklama menüsünden Sık Kullanılan Öğelere Ekle'yi seçin veya eylemler çubuğunda Sık Kullanılan simgesi simgesine tıklayın. Sık kullanılanlarınızı görüntülemek için Dokümanlar menüsünde Sık Kullanılanlar'a tıklayın.

Dosya Eylemleri

Aşağıdaki tabloda, eylemler çubuğundan veya sağ tıklama menüsünden dosyalarda gerçekleştirebileceğiniz genel eylemler listelenir. Tarayıcı pencerenizin genişliğine bağlı olarak eylemler çubuğunda tüm menü seçenekleri görünmeyebilir. Bir öğeyi seçtiğinizde seçenek göremiyorsanız gizli seçenekleri görmek için eylemler çubuğunda Diğer'e tıklayın. Bazı eylemler kenar çubuğu üzerinden kullanılabilir ve önce Kenar çubuğu simgesi simgesine tıklanıp kenar çubuğunu açarak veya eylemler çubuğunda Kenar Çubuğu'nu seçerek de erişilebilir.

Not:

Size atanan kullanıcı rolü belirli bir görevi yerine getirmenize izin vermiyorsa veya başka bir nedenden dolayı bir görevi gerçekleştiremiyorsanız, o eylem eylemler çubuğunda yer almaz.
Görev Açıklama
Dosya yükleme Dosyayı yüklemek istediğiniz konuma göz atın, sağ tıklama menüsünde Karşıya Yükle'yi seçin veya eylemler çubuğunda Karşıya Yükle simgesi simgesine tıklayın, ardından bilgisayarınızda dosyayı seçin.
Yeni bir Microsoft Office dosyası oluşturma Yeni dosyayı oluşturmak istediğiniz konuma gözatın, Oluştur'a tıklayın, daha sonra oluşturmak istediğiniz Microsoft Office dosya tipini seçin.
Dosyaları görüntüleme Bir dosya seçip ardından sağ tıklama menüsünde Görüntüle'yi seçin veya eylemler çubuğunda Görüntüle simgesi simgesine tıklayın.

Bir Microsoft Office dosyası seçtiyseniz ve sistem yöneticiniz Microsoft Office Online entegrasyonunu etkinleştirdiyse dosyayı görüntülemek için eylemler çubuğunda Görüntüle'ye tıklayın ve dokümanı Oracle Content Management uygulamasında görüntülemek için Web Önizlemesi'ne veya [Office] Online'da Görüntüle'ye (örneğin, "Word Online'da Görüntüle") tıklayın.

Dosyaları düzenleme Bir dosya seçin, ardından sağ tıklama menüsünde Düzenle'yi seçin veya eylemler çubuğunda Düzenle simgesi simgesine tıklayın. Masaüstü istemcisi dosyayı bilgisayarınızdaki ilişkili programda açar. Masaüstü istemcisini yüklemediyseniz yüklemeniz istenir.

Bir Microsoft Office dosyası seçtiyseniz ve sistem yöneticiniz Microsoft Office Online entegrasyonunu etkinleştirdiyse dosyayı Office Online içinde düzenlemek için Düzenle'ye tıklayabilir ve [Office] Online'da Düzenle'yi (örneğin, "Word Online'da Düzenle") seçebilirsiniz ya da dosyayı masaüstü istemcisinde düzenlemek için [Office] (masaüstü) İçinde Düzenle seçebilirsiniz.

Dosya indirme Bir dosya seçip sağ tıklama menüsünde İndir'i seçin ya da eylemler çubuğunda veya dosyanın yanında İndir simgesi simgesine tıklayın, ardından bilgisayarınızda dosyayı saklamak istediğiniz yeri seçin.
Birden fazla dosyayı .zip dosyası olarak indirme İndirmek istediğiniz klasörleri veya dosyaları seçip sağ tıklama menüsünde İndir'i seçin veya eylemler çubuğunda Birden Fazla İndir simgesi simgesine tıklayın, ardından .zip dosyasını bilgisayarınızda saklamak istediğiniz yeri seçin.
Dosya ayırma Bir dosyayı başka kimsenin düzenleyememesi için ayırabilirsiniz. Bir dosyayı ayırmak için dosyayı seçip sağ tıklama menüsünde Ayır'ı seçin veya eylemler çubuğunda Ayır simgesi simgesine tıklayın. Dosyayla işiniz bittiğinde ayırmayı iptal edebilirsiniz.
Dosya paylaşma Bir dosya seçip sağ tıklama menüsünde Bağlantıyı Paylaş'ı seçin ya da eylemler çubuğundaki veya dosyanın yanındaki Paylaş simgesi simgesine tıklayın. Bağlantının genel veya üyelere özel olduğunu, bağlantıya yönelik izinleri ve diğer ayarları belirleyin.
Varlıklara dosya ekleme Bir veya daha fazla dosya seçip sağ tıklama menüsünde Varlıklara Ekle'yi seçin veya eylemler çubuğunda Varlıkları Ekle simgesi simgesine tıklayın, ardından varlığı saklamak istediğiniz veri havuzunu seçin.
Dosyaları kopyalama Bir veya daha fazla dosya seçin ve sağ tıklama menüsünden Kopyala'yı seçin veya eylemler çubuğunda Kopyala simgesi simgesine tıklayın.

Bir dosyayı zaten bulunduğu konuma kopyalarsanız, kopyanın dosya adının sonuna bir sayı eklenir. Örneğin Sales Report(2).doc.

Dosyaları taşı Bir veya daha fazla dosya seçip sağ tıklama menüsünden Taşı'yı veya eylemler çubuğunda Taşı simgesi öğesini seçin.
Dosyaları silme Bir veya daha fazla dosya seçin ve sağ tıklama menüsünden Sil'i seçin veya eylemler çubuğundan Sil simgesi seçin.

Silinen dosyalar, yerel bilgisayarınızda olduğu gibi Çöp Kutusu klasörünüze taşınır. Fikrinizi değiştirirseniz Çöp Kutusu klasörüne gidin ve silinen öğeyi geri yükleyin. Çöp Kutunuzu kontrol etmek için Dokümanlar menüsünde Çöp Kutusu'na tıklayın.

Aşağıdaki durumlardan biri gerçekleşene kadar silinen öğeler Çöp Kutusunda kalır:

  • Öğeleri kalıcı olarak sildiğinizde.
  • Çöp Kutunuzun kotası dolduğunda.
  • Çöp Kutusu, hizmet yöneticiniz (organizasyonunuzda hizmeti idare eden kişi) tarafından belirlenen zamanlamaya göre otomatik olarak temizlenir.
Bir dosyanın yeni bir sürümünü karşıya yükleme Bir dosya seçin ve sağ tıklama menüsünde Yeni Sürümü Karşıya Yükle'yi seçin veya eylemler çubuğunda Karşıya Yükle simgesi simgesine tıklayın, ardından bilgisayarınızdan yeni sürümü seçin.
Sürüm tarihçenizi görüntüleme ve yönetme Dosya tarihçesini görüntülemek için dosyayı seçin ve sağ tıklama menüsünde Sürüm Tarihçesi'ni seçin veya eylemler çubuğunda Kenar Çubuğu'na tıklayıp Sürüm Tarihçesi'ni seçin. Dosya görüntülendiğinde, sürüm tarihçesini görmek için dosya adının yanındaki sürüm numarasına tıklayabilirsiniz.

Daha önceki bir sürümü geçerli sürüm haline getirmek için Sürüm Tarihçesi sekmesinde geçerli sürüm olarak kullanmak istediğiniz sürümün Geçerli Yap seçeneğine tıklayın.

Ayrıca, Sil veya İndir seçeneklerine tıklayarak daha önceki sürümleri silebilir veya eski sürümleri indirebilirsiniz.

Dosyaları yeniden adlandırma Yeniden adlandırılacak dosyayı seçin ve sağ tıklama menüsünde Yeniden Adlandır'ı seçin veya eylemler çubuğunda Yeniden Adlandır simgesi simgesine tıklayın.

Dosya uzantılarını değiştiremezsiniz.

Dosyaları etiketleme Bir veya daha fazla dosya seçin, ardından sağ tıklama menüsünde Etiketler ve Meta Veri'yi seçin veya eylemler çubuğunda Kenar Çubuğu'na tıklayın ve Etiketler ve Meta Veri'yi seçin. Bir öğeyi etiketlemek, öğe için anahtar sözcük eklemeye benzer. Öğeleri daha sonra aramak için kullanmak üzere gruplamanıza izin verir.
Dosya niteliklerini görüntüleme Bir dosya seçin, ardından sağ tıklama menüsünde Nitelikler'i seçin veya eylemler çubuğunda Kenar Çubuğu'na tıklayın ve Nitelikler'i seçin.
Dosya erişim tarihçesini görüntüleme Bir dosyaya erişenleri görüntülemek için dosya niteliklerini görüntüleyin ve Erişim Tarihçesi sekmesine tıklayın.
Bir klasörü sık kullanılanlara ekleme Sık kullanılan öğelerinize dosya eklemek için sağ tıklama menüsünde Sık Kullanılan Öğelere Ekle'yi seçin veya eylemler çubuğundaki veya dosyanın yanındaki Sık Kullanılan simgesi simgesine tıklayın. Sık kullanılanlarınızı görüntülemek için Dokümanlar menüsünde Sık Kullanılanlar'a tıklayın.

Dosya ve Klasör Simgeleri

Simge Açıklama
Klasör simgesi Düz klasör kişisel klasörlerinizden birini belirtir.
Paylaşılan klasör simgesi Paylaşılan simgeli klasör klasörü paylaştığınızı veya bir başkasının sizinle klasörü paylaştığını belirtir.
Çeşitli dosya simgeleri Dosya simgeleri dosya uzantısını gösterir.
Konuşma simgesi Konuşma simgesi, o öğe için bir konuşmanın başlatıldığını gösterir.
Ayır simgesi Ayrılmış dosya simgesi bir dosyanın ayrılıp kilitlendiğini gösterir.
İndir simgesi Bir dosyayı indirmek için indir simgesine tıklayın.
Paylaş simgesi Bir dosyayı veya klasörü diğer kişilerle paylaşmak için paylaş simgesine tıklayın.
Sık Kullanılan simgesi Dosyayı veya klasörü sık kullanılanlarınıza eklemek için sık kullanılanlara ekle simgesine tıklayın.

Depolama Alanı Kotası

Depolama kotanızı paylaştırmak, hizmet yöneticinizin sorumluluğundadır. Ne kadar depolama alanınız olduğunu görmek için:

  • Web tarayıcınızda kullanıcı adınıza tıklayın ve ardından Tercihler'e tıklayın. Tercihler menüsünden Dokümanlar'ı seçin.
  • Mobil aygıtınızda ayar bilgilerinizi açmak için Ayarlar simgesine dokunun.

Size verilen maksimum depolama alanını ve şimdiye kadar kullandığınız alanı görebilirsiniz. Çöp Kutunuz kullanıcı kotanıza dahil edilir. Örneğin, depolanmış 1 GB boyutunda dosyanız varsa ve çöp kutusunda 1 GB boyutunda dosya varsa ve genel kotanız 5 GB ise 3 GB kotanız kalmıştır.

Klasör paylaşıyorsanız ve kişiler bu klasöre dosya ekliyorsa klasör size ait olduğu için bu dosyalar sizin kotanızda sayılır. Birileri sizinle klasör paylaşıyorsa bu klasörün içeriği sizin kotanızda sayılmaz. Sahip olduğunuzdan daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa hizmet yöneticinizle iletişime geçin.