Barkod, Düzeltme Eki Kodu ve Ayırıcı Sayfa Tanımlarını Konfigüre Etme

İş genelinde barkod tanımlarını kullanabilirsiniz. Sayfa ayırma için düzeltme eki kodları tanımlayabilirsiniz. Ayırma sayfa tanımı kuralları oluşturarak düzeltme eki kodu tespitini barkodlarla birleştirebilirsiniz.

Bir tanıma işlemesi işi için barkodlara ve ayırıcı sayfalara yönelik tanımları şöyle konfigüre edersiniz:

Ayırıcı Sayfa Tanımı Konfigüre Etme

Dokümanları Ayırma Ayarları bölümünde açıklandığı gibi, dokümanları ayrıcı sayfalar kullanarak düzenlemeyi seçerseniz ayırıcıların nasıl tespit edildiğini ve kullanıldığını tanımlayan bir veya daha fazla kural konfigüre etmeniz gerekir. Ayırıcı sayfaları konfigüre etmek için bu yönergeleri uygulayın. Hiyerarşik ayırıcı sayfa tanımları konfigüre etmek için bkz. Ayırıcı Sayfa Tanımı Konfigüre Etme.

Ayırıcı sayfa tanımı konfigüre etmek için:

  1. Prosedürünüzde, Ayırıcı sayfalar veya Hiçbiri: Doküman düzenlemesi gerçekleştirme doküman düzenleme yöntemlerinden biri ile bir tanıma işleyici işi oluşturun.

  2. Doküman İşleme sayfasında, görüntülenen Ayırıcı Sayfa Tanımı iletişim kutusunda bir veya daha fazla kural belirleyerek ayırıcı sayfasını tanımlamak veya düzenlemek üzere Ayırıcı Sayfası'nın yanında Konfigüre Et'e tıklayın:
    1. Ad alanına, ayırıcı sayfa tanımı için bir ad girin. İsteğe bağlı olarak, ayırıcı sayfayı dokümandan kaldırmak için Ayırıcı sayfayı kaldır alanını seçin. Seçilmemişse (öndeğer), ayırıcı sayfalar dokümana dahil edilir.

    2. Kurallar tablosunda Kural ekle öğesine tıklayın. Bir kuralı düzenlemek için kuralı seçin ve Kural düzenle öğesine tıklayın.

    3. Ayırıcı Sayfa Kuralı iletişim sayfasında bir kural oluşturun.

      1. Kural Adı alanına bir ad girin.

      2. Yeni bir dokümanın başlangıcını belirtmek için bir düzeltme eki kodu (I, II, III, IV, VI veya T), önceden oluşturulmuş bir barkod tanımı veya her ikisini de seçin.

      3. Hem düzeltme eki kodu hem barkod veya birden fazla barkod tanımı belirlerseniz, bir sayfanın ayırıcı olarak belirlenmesi için sayfada birinin veya tümünün tespit edilmesi gerektiğini belirtmek üzere İşleç alanında Veya ya da Ve seçimini yapın.

        Not:

        Kuralların içinde Ve ya da Veya koşulları belirlemeye ek olarak, Kurallar tablosundaki İşleç alanında Ve ya da Veya seçimini yaparak kurallar arasında Ve ya da Veya koşulları belirleyebilirsiniz.

      4. Boş sayfaların ayırıcılar olarak değerlendirilmelerini istiyorsanız Boş Sayfayı bir ayırıcı olarak ele al onay kutusunu seçin. VE işlecini seçerseniz bu seçenek kullanılamaz.

      5. Tamam'a tıklayın.

    4. Kurallar tablosunda ek kurallar oluşturmak için önceki adımı tekrarlayın.

    5. Ayırıcı sayfa tanımını kaydetmek için Gönder'e tıklayın ve Ayırıcı Sayfa Tanımına dönün.

      Bir ayırıcı sayfa kuralını kaldırmak için Kurallar tablosunda kuralı seçin ve Kuralı sil öğesine tıklayın.

      Not:

      Ayırıcı sayfa tanımı silmek için Konigüre Et'in yanındaki Sil'e tıklayın.

  3. Sayfanın boş olarak değerlendirilmesi için sayfa bayt sayısını ayarlamak üzere Boş Sayfa Bayt Eşiği alanına bir değer girin. Örneğin, bu alana 16000 girerseniz 16000 bayt veya daha küçük olan sayfalar boş sayfa olarak değerlendirilir.

  4. Boş sayfaların, dokümanlar Yakalama İstemcisi ortamında işIendiklerinde kaldırılmalarını istiyorsanız Boş Sayfaları Kaldır onay kutusunu seçin.

    Not:

    Boş Sayfa Bayt Eşiği alanı ve Boş Sayfaları Kaldır onay kutusu birbirine bağlıdır. Bu nedenle, boş sayfa bayt eşiğini ayarlarsanız ancak boş sayfaları kaldırma için ayarlamazsanız tanımlı bayt sayısında olan sayfalar kaldırılmaz. Benzeri olarak, Boş Sayfaları Kaldır onay kutusunu seçerseniz ancak boş sayfa bayt eşiğini ayarlamazsanız hiçbir sayfa kaldırılmaz.
  5. İşi kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

Barkod Tanımlarını Ekleme veya Düzenleme

Barkod tanımı, bir barkodu doğrulama kuralına göre belirler (karakter olarak uzunluğu gibi). Barkodlar tanındığında, barkod değerinin veri özelliklerini dikkate alan tanım doğrulama kuralına göre bir barkod tanımına atanırlar. Tanımlandıktan sonra sayfa ayırma, meta veri alanlarını otomatik doldurma ve doküman profilleri atama dahil olmak üzere bir tanıma işi genelinde bir barkod tanımı kullanabilirsiniz. (Barkod tanımları, tanıma işleyici işleri arasında paylaşılmaz.)

Bir barkod tanımını eklemek veya düzenlemek için:
  1. Bir tanıma işini ekleyin veya düzenleyin.
  2. Barkod Tanımı sayfasında, Barkod Tanımları tablosundaki Barkod tanımı ekle öğesine tıklayın.
  3. Barkod Tanımı iletişim kutusunda barkod tanımı için bir ad girin.
  4. Doğrulama Kuralı alanında, tanıma işleyicinin barkodu nasıl doğrulaması gerektiğini belirleyin.

    Tablo 12-2 Doğrulama Kuralı Tipleri

    Doğrulama Kuralı Tipi Açıklama Örnek

    Hiçbiri

    Doğrulama belirlemez.

    Bu seçenek genellikle bir komut listesinin barkod tanımı değerini doldurmasına izin vermek için kullanılır.

    Uzunluk

    Barkod değerinin uzunluğunun tanımla eşleştiği barkod değerlerini eşler.

    Başlangıç, bitiş ve sağlama sayıları (dahil edilmediği sürece) gibi benzersiz barkod sembolleri uzunluğa dahil değildir.

    Üç karakter uzunluğunda bir değeri eşleştirmek için şunu girin:

    3

    Maske

    Hangi değerlerin kabul edildiğini kontrol eden bir filtre belirleyin (sayı veya alfasayısal karakterler gibi).

    123-45-6789 gibi bir kimlik numarasını eşleştirmek için şunu girebilirsiniz:

    ###-##-####

    Kullanılabilir maske karakterleri Girdi Maske Karakterleri tablosunda listelenir.

    Düzenli İfade

    Hangi değerlerin kabul edildiğini tanımlayan bir düzenli ifade belirleyin.

    A, b veya c değerini eşleştirmek için şunu girersiniz:

    [abc]

    Daha fazla bilgi için, şunlar gibi düzenli ifadeleri kullanma ve formatlamaya yönelik dokümantasyona başvurun:

    http://docs.oracle.com/javase/tutorial/essential/regex/

    Seçim Listesi

    Bir barkod değeri, belirtilen seçim listesinde yer alan bir değerle eşleşmelidir.

    Bir iş, doküman tiplerini tanımlayan barkodlara sahip dokümanlar içerir. Doküman tipi seçim listesinde ev kredisi başvurusu, kredi raporu ve kredi referansı gibi değerler yer alır. Bir seçim listesi değeriyle eşleşen okunan barkod değerleri, belirtilen barkod tanımına atanır.

    Bir kural seçtikten sonra ek değerler görüntülenir (uzunluk tipi doğrulaması için Uzunluk, maske tipi doğrulaması için Maske, düzenli ifade doğrulaması için Düzenli İfade ve seçim listesi doğrulaması için seçim listesi alanları).

  5. Aşağıdaki Doğrulama Kuralı alanı, seçili doğrulama kuralına yönelik doğrulama değerlerini belirtir.

    Girdi maskesi belirtiyorsanız, görüntülenen Maske alanına barkod değerini açıklayan bir maske girin. Değer, belirttiğiniz maskenin gereksinimlerini karşılarsa bu barkod tanımına tanınan bir barkod atanır.

    Not:

    Çakışan barkod tanımları konfigüre etmekten kaçının (aynı karakter uzunluğuna sahip iki barkod gibi). Gerekirse, barkodları atama iş mantığını kullanmak üzere bir komut listesi kullanmayı düşünün.

    Tablo 12-3 Girdi Maskesi Karakterleri

    Maske Dönüştükleri Düzenli İfade Açıklama

    ?

    . (nokta)

    Herhangi bir tek karakteri eşleştirmek için kullanın.

    #

    \d

    Herhangi bir tek sayıyı eşleştirmek için kullanın.

    Bir iş kimlik numarasına sahip dokümanlar içeriyorsa (örneğin, 123-45-6789), maske ###?##?#### olur.

    *

    .*

    Sıfır, bir veya daha fazla karakteri eşleştirmek için kullanın.

    [abc]

    [abc]

    Bir veya daha fazla karakterden oluşan bir grupta belirtilen herhangi bir tek karakteri eşleştirir. Parantezleri ([]) dahil ettiğinize emin olun. Talep gibi belirli bir barkodu aramak için format şöyle olur: [t][a][l][e][p].

    [!abc]

    [^abc]

    Belirtilmeyen herhangi bir tek karakteri eşleştirir. [abc] ile aynı şekilde çalışır, ancak ünlem işareti ile [abc] içinde belirtilen karakterler dışında herhangi bir karakter bulunursa eşleşme oluşur.

    [a-zA-Z]

    [a-zA-Z]

    Bir karakter aralığı belirtmek için tire (-) kullanın. Karakter aralıkları artan sırada belirtilmelidir ([Z-A] değil, [A-Z] şeklinde). Örneğin [A-Z], A-Z aralığında bir karakter bulunursa eşleşme ile sonuçlanır.

  6. Tamam'a tıklayın.
    Tanım, Barkod Tanımları tablosunda listelenir.
  7. Ek barkod tanımları oluşturmak için 2 ile 6 arasındaki adımları tekrarlayın.

Hiyerarşik Ayırıcı Sayfa Tanımlarını Konfigüre Etme

Dokümanları Ayırma Ayarları bölümünde açıklandığı gibi, dokümanları hiyerarşik ayırıcılar kullanarak düzenlemeyi seçerseniz, düzeltme kodu ve/veya barkod tespit eden her hiyerarşi düzeyi için ayırıcı sayfa tanımları konfigüre etmeniz gerekir. (Tek düzey ayırıcı işlerine veya organizasyon harici işlere yönelik doküman ayırmayı konfigüre etmek için bkz. Ayırıcı Sayfa Tanımı Konfigüre Etme.)

Hiyerarşik ayırıcı işlerine yönelik sayfa ayırmayı konfigüre etmek için:

  1. Prosedürünüzde bir hiyerarşik ayırıcı sayfa işini ekleyin veya düzenleyin. Bkz. Hiyerarşik Ayrıcılar İçeren Dokümanlar İçin İş Konfigüre Etme.

  2. Doküman İşleme sayfasında, Doküman Hiyerarşisi Ayırıcı Sayfaları tablosundaki Ekle öğesine tıklayarak bir hiyerarşik ayırıcı sayfa tanımı ekleyin. Bir tanımı düzenlemek için tanımı seçin ve Düzenle öğesine tıklayın.

  3. Ayırıcı Sayfa Tanımı iletişim kutusunda, hiyerarşi düzeylerinin biri için bir tanım oluşturun.

    1. Ad alanına, ayırıcı sayfa tanımı için bir ad girin.

    2. İsteğe bağlı olarak, ayırıcı sayfayı dokümandan veya ekten kaldırmak için Ayırıcı sayfayı kaldır alanını seçin. Seçilmemişse (öndeğer), ayırıcı sayfalar dokümana veya eke dahil edilir.

  4. Ek Tipi alanında, bir eke dahil edilecek bir ayırıcı sayfa tanımlamak için tanımlı ek tipleri listesinden bir ek tipi seçin. Doküman Profili alanı sadece Doküman Profili sayfasındaki Dinamik Doküman Profili Seçeneği alanında Ayırıcı sayfa kullanarak dinamik olarak belirle seçeneğini seçtiğinizde kullanılabilir. Doküman Profili alanında bire bir doküman tipi seçerseniz Ek Tipi alanı Yok olarak ayarlanır ve devre dışı bırakılır. Sadece son hiyerarşi düzeyinde bir ek tipi ayırıcı sayfa tanımlayabilirsiniz.

  5. Ayırıcı sayfa tanımı için kuralları ekleyin veya düzenleyin.

    1. Kurallar tablosunda Kural ekle öğesine tıklayın.

    2. Bir kuralı düzenlemek için kuralı seçin ve Düzenle öğesine tıklayın.

  6. Ayırıcı Sayfa Kuralı iletişim kutusunda bir kural tanımlayın.

    1. Kural Adı alanına bir ad girin.

    2. Yeni bir dokümanın veya ekin başlangıcını belirtmek için bir düzeltme eki kodu (I, II, III, IV, VI veya T), önceden oluşturulmuş bir barkod tanımı veya her ikisini de seçin.

    3. Hem düzeltme eki kodu hem barkod veya birden fazla barkod tanımı belirlerseniz, bir sayfanın ayırıcı olarak belirlenmesi için sayfada birinin veya tümünün tespit edilmesi gerektiğini belirtmek üzere İşleç alanında Veya ya da Ve seçimini yapın.

    4. Tamam'a tıklayın.

  7. Sayfa ayırıcı için ek kurallar oluşturmak üzere 5. ve 6. adımları tekrarlayın.

    1. Kurallarda Ve ya da Veya koşulları belirlemeye ek olarak, Kurallar tablosundaki İşleç alanında Ve ya da Veya seçimini yaparak kurallar arasında Ve ya da Veya koşulları belirleyebilirsiniz. Örneğin, ayırıcı tespiti için Kural 1 VE Kural 2'nin eşleşmesi gerekebilir, ancak her kural eşleşme için iki yöntem sağlayabilir (düzeltme eki kodu VEYA barkod).

    2. Bir ayırıcı kuralını kaldırmak için Kurallar tablosunda kuralı seçin ve Kuralı sil öğesine tıklayın.

    3. Ayırıcı sayfa tanımını kaydetmek için Gönder'e tıklayın.

      Oluşturduğunuz ayırıcı sayfa tanımı, Doküman Hiyerarşisi Ayırıcı Sayfaları tablosunda listelenir.

  8. Ek sayfa ayırıcı tanımları oluşturmak için 2 ile 7 arasındaki adımları tekrarlayın.

    • Bir tanımı silmek için tabloda tanımı seçin ve Tanımı sil öğesine tıklayın.

    • Ayırıcı sayfaların bir toplu işlemde düzenlenmesini doğru şekilde yansıtmak üzere seçili bir tanımı hiyerarşide taşımak için Yukarı veya Aşağı'ya tıklayın.

  9. İşi kaydetmek için Gönder'e tıklayın.