3 Aflaţi mai multe despre componentele principale din Content Capture

Există trei componente principale de captare a conţinutului pentru Oracle Content Management:

Pagina Proceduri de captare

Pagina Proceduri de captare din interfaţa web Oracle Content Management este locul în care managerii procedurilor de conţinut instalează şi configurează fluxuri de lucru pentru captare de conţinut sau proceduri. Fiecare procedură reprezintă un sistem complet de captare a conţinutului, care oferă o locaţie centralizată pentru configurarea metadatelor, a regulilor de procesare, a profilurilor de configurare şi a datelor din seturi pentru un anumit mediu. Utilizatorii clientului Content Capture creează şi accesează în cadrul procedurii seturile la care au primit acces.

Puteţi crea mai multe proceduri pentru organizaţia dvs., astfel încât să puteţi administra eficient toate cerinţele dvs. de captare şi procesare a conţinutului, de exemplu, în funcţie de departament sau locaţie. De asemenea, puteţi partaja elemente de configurare comune între proceduri, pentru o reutilizare optimă. Şi puteţi copia o procedură pentru a o adapta simplu pentru un alt mediu.

Fiecare procedură are şase zone principale de configurare:

  • Securitate – Specifică utilizatorii care au acces la procedură şi care sunt rolurile lor.

  • Metadate – Configurează câmpuri de metadate şi listecu selecţii dependente sau definite de utilizator, care sunt disponibile pentru utilizatorii clientului Content Capture pe măsură ce ei indexează şi procesează documentele dintr-un set.

  • Clasificare – Defineşte stări set, tipuri de ataşamente şi profiluri de documente care sunt disponibile în procedura de captare a conţinutului.

  • Captare – Defineşte profiluri client, care automatizează procesul de captare a conţinutului pentru utilizatorii clientului, precum şi joburi procesor de import, care definesc modul în care documentele sunt importate şi organizate în cadrul procedurii.

  • Procesare –Defineşte joburi procesor de recunoaştere, care procesează codurile de bare din documente, precum şi joburi de conversie în PDF sau TIFF, care automatizează modul în care documentelor de tip imagine şi non-imagine li se va face conversia şi modul în care sunt procesate ataşamentele.

  • Confirmare – Defineşte modul în care documentele captate şi procesate dintr-un set finalizat sunt încărcate în Oracle Content Management şi ce se întâmplă dacă apar erori.

Pentru informaţii suplimentare, consultaţi Configurarea procedurilor.Afişează pagina Proceduri Content Capture, după selectarea opţiunii Captare în panoul de navigare din Oracle Content Management

Clientul Content Capture

Clientul Content Capture este o aplicaţie pe care o instalaţi pe computerul local, pentru a efectua aceste activităţi:

Aveţi posibilitatea să descărcaţi clientul Content Capture din interfaţa web Oracle Content Management. După ce porniţi clientul Content Capture şi vă conectaţi la Oracle Content Management, puteţi să selectaţi oricare dintre profilurile de client la care vi s-a acordat acces. Un profil de client defineşte toate setările de configurare pentru scanarea, importul şi indexarea documentelor dintr-un set. Afişează interfaţa clientului Content Capture cu un document deschis dintr-un set

Clientul Content Capture oferă o singură fereastră cu trei zone de lucru sau panouri distincte:
  • Panoul Set – Panoul de seturi din stânga sus este fixat, pe când celelalte panouri se schimbă, în funcţie de selecţia dvs. în panoul de seturi. Acesta este locul în care vă administraţi seturile. Când selectaţi un set din panoul de seturi, informaţiile lui sunt afişate în panoul din dreapta, pentru vizualizare sau editare. De exemplu, schimbaţi starea sau prioritatea setului sau includeţi o notă ca un memento sau pentru ca alte persoane să le vizualizeze. Informaţiile despre blocare sunt afişate sub informaţiile setului.

  • Panoul Document – Când selectaţi un document sau un ataşament al documentului în panoul setului, panoul documentului este afişat în dreapta. Acesta afişează documentele din set, imaginile în miniatură ale acestora şi pictogramele de acţiuni asupra documentelor, într-o bară de instrumente în partea superioară. Puteţi să verificaţi şi editaţi documente, după cum este necesar.

  • Panoul Metadate – Panoul de metadate aflat mai jos în stânga, afişează câmpurile de metadate pentru indexarea documentelor. Panoul de metadate este disponibil, numai dacă indexarea este configurată pentru profilul de client selectat.

Pentru informaţii suplimentare, consultaţi Scanarea şi importul documentelor.

Agentul de import de fişiere pt. Content Capture

Un model comun de integrare de sisteme livrează conţinut de la serviciile interne la Content Capture prin intermediul sistemelor de fişiere partajate locale; cu toate acestea, când funcţionalitatea Content Capture trece într-un mediu Cloud, integrarea pe bază de sistem de fişiere nu mai este posibilă, din cauza securităţii Oracle Cloud. Agentul de import de fişiere cu captare de conţinut este proiectat să continue să ofere aceste modele de integrare simple.

Agentul de import de fişiere Content Capture este o aplicaţie mică în linie de comandă care rulează pe orice computer şi care serveşte drept sursă pt. importul de conţinut dintr-o locaţie de sistem de fişiere monitorizată, precum un folder sau o unitate din reţea. Monitorizează şi captează conţinutul din locaţia respectivă şi îl transmite către procesorul de import pt. procesare ulterioară şi rutare în conformitate cu regulile definite în procedură.

Aveţi posibilitatea să descărca agent de importare fişier din interfaţa web Oracle Content Management. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi Configurarea importului automatizat de fişiere.