Configurarea joburilor de conversie în TIFF

Prin crearea joburilor de conversie în TIFF, puteţi face conversia fişierelor non-imagine în fişiere alb-negru sau color.

  1. În panoul de proceduri din stânga, selectaţi-vă procedura.

    Paginile de configurare pentru procedura selectată sunt afişate în dreapta.

  2. Deschideţi fila Procesare.
  3. În tabelul Joburi de conversie către TIFF faceţi clic pe Adăugaţi un job de conversie sau pentru a edita un job existent faceţi clic pe Editaţi un job de conversie.

    De asemenea, puteţi copia un job de conversie selectându-l, făcând clic pe Copiaţi un job de conversie şi introducând un nume nou atunci când vi se solicită. Copierea unui job vă permite să îl duplicaţi rapid şi să îl modificaţi.

  4. Pe pagina Selecţie document:

    1. În secţiunea Detalii job, introduceţi un nume şi o descriere pentru numele jobului.

    2. În secţiunea Conversie documente:

      • Selectaţi caseta de validare Conversie documente.
      • În Documente de convertit, selectaţi dacă doriţi să procesaţi toate documentele non-imagine sau numai pe cele care corespund unui filtru specificat pentru numele fişierului. Puteţi introduce un asterisc (*) drept caracter de înlocuire şi puteți separa mai multe filtre cu virgulă sau punct şi virgulă.

      • Pentru a procesa documente la anumite profiluri de document, selectaţi unul sau mai multe profiluri de document listate în câmpul Restricţionare la profilurile de documente sau selectaţi Toate pentru a procesa documente pentru toate profilurile de document definite.

    3. În secţiunea Conversie ataşament:

      • Selectaţi caseta de validare the Conversie ataşamente.

      • În câmpul Ataşamente de convertit, selectaţi dacă se procesează toate ataşamentele de document non-imagine sau numai cele care corespund unui filtru specificat pentru numele fişierului. Puteţi introduce un asterisc (*) drept caracter de înlocuire şi puteți separa mai multe filtre cu virgulă sau punct şi virgulă.

      • Pentru a procesa ataşamente la anumite tipuri de ataşament, selectaţi unul sau mai multe tipuri de ataşamente listate în câmpul Restricţionare la Tipuri de ataşamente sau selectaţi Toate pentru a procesa ataşamente la toate tipurile de ataşamente definite.

  5. Pe pagina Format de ieşire, alegeţi să efectuaţi conversia documentelor non-imagine fie în alb-negru (prestabilit), fie color. Dacă selectaţi Color, specificaţi o calitate a imaginii în câmpul Calitate imagine şi rezoluţia în câmpul DPI.

    Sub Setări imagine, în câmpul Prag în bytes pagină goală, introduceţi o valoare pentru dimensiunea fişierului (în bytes). Orice imagine a cărei dimensiune este mai mică sau egală cu pragul este considerată o pagină goală şi, prin urmare, ştearsă. De asemenea, specificaţi o valoare în câmpul Dimensiunea maximă permisă a hârtiei în timpul conversiei.

  6. Alegeţi un motor de conversie pe pagina Motor de conversie PDF. Consultaţi Configurarea motorului de conversie în PDF.

  7. Completaţi setările pe pagina Opţiuni de fuzionare documente.

    Consultaţi Precizarea modului în care sunt fuzionate documentele şi sunt asignate metadatele.

  8. Pe pagina Post-procesare, specificaţi ce se întâmplă după ce se finalizează procesarea conversiei, în funcţie de succesul acesteia.

    Consultaţi Configurarea postprocesării şi monitorizarea unui job de conversie în TIFF.

  9. Verificaţi setările din pagina Sumar şi faceţi clic pe Trimitere pentru a salva jobul.

  10. Configuraţi modul în care seturile circulă în flux pentru a face conversia documentelor în TIFF Consultaţi Configurarea fluxului de set la un job de conversie în TIFF.

  11. Testaţi jobul de conversie în TIFF pe care l-aţi creat.

Configurarea detectării paginilor goale într-un job de conversie în TIFF

Configurați Content Capture să detecteze şi să şteargă automat paginile goale din documentele non-imagine, la momentul în care se face conversia acestor documente în imagini. Pentru a permite clientului Content Capture să realizeze acest lucru, este necesar să specificaţi o dimensiune de prag pentru fişier, pentru ca o imagine să fie considerată o pagină goală.

Pentru a configura detectarea paginilor goale:
  1. Atunci când adăugaţi sau editaţi un job de conversie în TIFF, selectaţi pagina Format de ieşire.
  2. Sub Setări imagine, în câmpul Prag în bytes pagină goală, introduceţi o valoare pentru dimensiunea fişierului (în bytes) pentru a detecta o pagină goală. Dacă specificaţi 0, atunci paginile goale sunt incluse, nu şterse.
  3. Faceţi clic pe Trimitere pentru a salva jobul de conversie.

Precizarea modului în care sunt fuzionate documentele şi sunt asignate metadatele

Procesorul de conversie în TIFF vă permite să specificaţi modul de fuzionare a documentelor dintr-un set în timpul procesării conversiei şi modul în care sunt asignate valorile metadatelor atunci când documentele sunt fuzionate. Opţiunile de fuzionare şi de asignare a metadatelor se conformează unor scenarii comune de conversie a documentelor.

De exemplu, procesorul de import poate importa mesaje de e-mail cu ataşamente PDF, apoi le poate trimite pentru conversie. Deoarece mesajul de e-mail este comun pentru fiecare document PDF ataşat şi poate fi important pentru procesarea sau indexarea fiecăruia, veţi selecta una dintre opţiunile de fuzionare a documentului care fuzionează un document sursă (în acest caz, mesaj de e-mail) cu toate celelalte documente de la destinaţie (PDF).

Pentru a precizarea modul în care sunt fuzionate documentele şi sunt asignate metadatele:
  1. Adăugaţi sau editaţi un job de conversie în TIFF şi selectaţi pagina Opţiuni de fuzionare documente. Utilizaţi această filă pentru a specifica:
    • Dacă şi cum ar trebui fuzionate documentele într-un set.

    • Dacă un singur document este fuzionat cu toate celelalte documente, unde ar trebui stocat acest document.

    • Care valori ale metadatelor documentului ar trebui să fie asignate documentului nou combinat.

    • Dacă ataşamentele documentului sursă ar trebui să fie incluse în timpul fuzionării. Dacă da, cum.

  2. Selectaţi o opţiune de fuzionare seturi:
    • Nu se fuzionează documentele: Selectaţi această opţiune (prestabilită) dacă seturile sunt deja organizate în documente sau atunci când doriţi să faceţi conversia fără a fuziona documente. Când selectaţi această opţiune, toate celelalte câmpuri de pe filă sunt dezactivate.

    • Se fuzionează toate documentele: Selectaţi această opţiune pentru a fuziona toate documentele din set într-un singur document. Primul document din set este considerat documentul de destinaţie, iar toate celelalte documente sunt considerate documente sursă şi sunt adăugate la acesta.

    • Se fuzionează primul document cu toate celelalte documente: Selectaţi această opţiune pentru a fuziona primul document din set cu toate celelalte documente. Primul document este considerat documentul sursă şi este adăugat la începutul sau la sfârşitul documentului de destinaţie, în funcţie de setarea Amplasare pagină document sursă.

    • Se fuzionează ultimul document cu toate celelalte documente: Selectaţi această opţiune pentru a fuziona ultimul document din set cu toate celelalte documente. Ultimul document este considerat documentul sursă şi este adăugat la începutul sau la sfârşitul documentelor de destinaţie, în funcţie de setarea Amplasare pagină document sursă.

  3. La pasul anterior, dacă alegeţi Se fuzionează primul document cu toate celelalte documente sau Se fuzionează ultimul document cu toate celelalte documente, atunci câmpul Amplasare pagină document sursă este activat. Specificaţi dacă doriţi să adăugaţi documentul sursă la începutul sau la sfârşitul documentului de destinaţie.
  4. Specificaţi modul în care valorile metadatelor trebuie să fie aplicate documentelor fuzionate. Puteţi alege:
    • Se aplică valorile metadatelor documentului sursă: Selectaţi această opţiune pentru a aplica valorile metadatelor documentului sursă în documentul de destinaţie. Dacă fiecare document sursă are valori de metadate, ultimul procesat furnizează valorile metadatelor la destinaţie.

    • Se permite suprascrierea valorilor metadatelor documentului destinaţie: Selectaţi această opţiune, pentru ca valorile metadatelor documentului sursă să poată suprascrie valorile metadatelor documentului destinaţie.

    Puteţi selecta simultan toate aceste câmpuri. Acestea sunt deselectate în mod prestabilit; comportamentul prestabilit la fuzionarea primelor sau ultimelor documente este de a aplica valorile metadatelor documentului de destinaţie. Comportamentul prestabilit la fuzionarea tuturor documentelor este de a aplica valorile metadatelor primului document (al destinaţiei).
  5. În câmpul Ataşamente sursă, specificaţi dacă ataşamentele documentului sursă ar trebui să fie incluse. Dacă trebuie să fie incluse toate ataşamentele sau doar acele ataşamente care corespund tipurilor de ataşament din profilul documentului.

    Dacă selectaţi Se fuzionează toate documentele în câmpul Opţiune de fuzionare seturi, atunci toate documentele care includ primul document din set sunt considerate documente sursă.

Configurarea motorului de conversie în PDF

Pagina Motor de conversie PDF vă permite să alegeţi între Oracle Outside In şi Artifex Ghostscript pentru a face conversia documentelor.

Pentru a alege un motor de conversie în PDF:
  1. Adăugaţi sau editaţi un job de conversie în TIFF şi selectaţi pagina Motor de conversie PDF.
  2. În secţiunea Motor de conversie PDF, selecţia prestabilită este Standard: Oracle Outside In. Ca alternativă, puteţi alege Alternative: Artifex Ghostscript.
  3. Introduceţi unul sau mai multe filtre pentru numele fişierelor în câmpul Filtre nume fişier, pentru a restrânge procesarea doar la anumite nume de fişiere. În mod prestabilit, acest câmp este setat la *.* (sunt procesate toate fişierele).

Configurarea fluxului de set la un job de conversie în TIFF

Pt. a rula un job de conversie în TIFF, trebuie să configuraţi seturile pt. a se duce în flux către job pt. procesare. Faceţi acest lucru prin setarea jobului de procesor de conversie ca pas de postprocesare într-un profil de client sau alt job de procesor.

Puteţi configura fluxurile de seturi din următoarele:

De exemplu, aţi putea crea un job de procesor de import care importă mesaje e-mail şi ataşamentele PDF ale acestora şi apoi le trimite la procesorul de conversie pt. a le converti în imagini. Aceste imagini sunt apoi trimise la un job de procesor de recunoaştere pt. recunoaşterea codurilor de bare.

Configurarea postprocesării şi monitorizarea unui job de conversie în TIFF

Folosiţi opţiunile de postprocesare ale unui job de conversie în TIFF pt. a preciza ce se întâmplă după finalizarea procesării, în funcţie de succesul procesării.

Pt. a configura postprocesarea şi monitorizarea unui job de conversie în TIFF
  1. Selectaţi procedura din panoul de proceduri din partea stângă.
    Paginile de configurare pt. procedura selectată sunt afişate în partea dreaptă.
  2. Deschideţi fila Procesor.
  3. În tabelul Joburi de conversie în TIFF, adăugaţi sau editaţi un job de conversie în TIFF.
  4. Faceţi clic pe pagina Postprocesare pt. a afişa opţiunile de procesare pt. o procesare de succes (fără erori de sistem) şi pt. o procesare eşuată (una sau mai multe erori de sistem). Paşii următori se aplică pt. ambele secţiuni: Când nu există nicio eroare de sistem şi Când nu există erori de sistem.
  5. În câmpurile Procesor de seturi şi Job de procesor de seturi, precizaţi ce pas de procesare, dacă este cazul, are loc după finalizarea procesării de conversie a documentelor. Puteţi alege dintre Niciunul, Procesor de confirmare, Procesor de recunoaştere, Conversii în TIFF, Conversii în PDF, Procesor cu funcţie de căutare pt. resurse sau Procesor de transformare XML. Dacă alegeţi procesor de recunoaştere sau conversii în TIFF/PDF, precizaţi un job de procesor.

    De exemplu, aţi putea trimite la procesorul de confirmare seturile fără erori de sistem. Aţi putea indica Niciunul pt. seturile cu erori de sistem, apoi să le modificaţi starea de set sau prefixul pt. a facilita procesarea ulterioară în client.

  6. În câmpul de adresă de e-mail, introduceţi în mod opţional o adresă la care să se trimită înştiinţările de succes sau eşec după finalizarea procesării. În timp ce configuraţi şi testaţi un job de procesor de conversie, aţi putea seta să primiţi dvs. înştiinţările prin e-mail la erorile de sistem, apoi mai târziu să alertaţi automat un administrator cu privire la erorile de procesare.
  7. În câmpurile rămase, precizaţi modul de modificare a seturilor procesate.
    • Redenumiţi seturile prin adăugarea unui prefix. De exemplu, redenumiţi seturile care nu au avut succes cu prefixul ERR pt. a le urmări.

    • Modificaţi starea sau prioritatea setului. De exemplu, aţi putea modifica starea seturilor cu erori de sistem, apoi crea un profil de client cu filtrarea de seturi setată la această stare, pt. a le permite utilizatorilor calificaţi să editeze şi să completeze manual seturile care au întâmpinat erori.

  8. Faceţi clic pe Trimitere pt. a salva jobul.

Dezactivarea sau ştergerea unui job de conversie în TIFF

Atunci când ştergeți un job de conversie în TIFF, acesta nu mai rămâne disponibil pentru seturile pentru care este stabilit ca un pas în post-procesare. În cazul în care un job specificat pentru post-procesare nu este disponibil, va rezulta o eroare pentru setul respectiv. Este posibil să doriţi să schimbaţi un job în modul offline pentru o perioadă de timp înainte de a-l şterge, permiţându-vă să rezolvaţi problemele neaşteptate prin ştergerea acestuia. Joburile online de conversie la TIFF rulează atunci când sunt selectate într-un profil al clientului sau pe pagina Postprocesare a jobului procesor. Puteţi opri temporar un job (puneţi-l în mod offline) sau puteţi modifica un job dezactivat pentru a-l rula din nou.

Pentru a dezactiva sau a şterge un job de conversie:
  1. În panoul de proceduri din stânga, selectaţi-vă procedura.
    Paginile de configurare pentru procedura selectată sunt afişate în dreapta.
  2. Deschideţi fila Procesare.
  3. Pentru a dezactiva un job, selectaţi-l în tabelul Joburi de conversie în TIFF şi faceţi clic pe Dezactivaţi sau activaţi un job de conversie.

    De asemenea, puteţi dezactiva sau activa un job de conversie, selectând sau deselectând câmpul Online din pagina Selecţie document.

  4. Selectaţi jobul dezactivat din tabelul Joburi de conversie în TIFF şi faceţi clic pe Ştergeţi un job de conversie.
  5. Când vi se solicită, faceţi clic pe Da pentru a confirma că doriţi să ştergeţi acest job de conversie.