Puteţi utiliza liste cu selecţii pentru a standardiza anumite valori ale câmpurilor de metadate sau pentru a accelera indexarea şi a preveni erorile de introducere a datelor. Creaţi liste cu selecţii pe fila Metadate, apoi selectaţi-le într-un câmp de metadate sau într-un job procesor. Acest lucru vă permite să utilizaţi aceeaşi listă cu selecţii în mai multe zone.
Puteţi utiliza Liste cu selecţii definite de utilizator, pentru a introduce şi a întreţine valorile în baza de date Content Capture. Puteţi importa dintr-un fişier text valori ale listei cu selecţii în baza de date de Content Capture, precum şi exporta valori ale listei cu selecţii într-un fişier text.
Iată principalele sarcini pe care le efectuaţi, atunci când configuraţi liste cu selecţii definite de utilizator:
Adăugarea sau editarea unei liste cu selecţii definite de utilizator
Importul valorilor dintr-un fişier text într-o listă cu selecţii pentru Content Capture
Exportul valorilor unei liste cu selecţii Content Capture într-un fişier text
Ştergerea unei liste cu selecţii sau a unor elemente definite de utilizator
O listă cu selecţii definită de utilizator, pe care o configuraţi în procedură, este stocată în Oracle Content Management.
De exemplu, aţi putea crea o listă cu selecţii pt. a le permite utilizatorilor să selecteze un tip de corespondenţă pt. client dintre Reclamaţie
, Satisfacţie
, Sugestie
sau Altele
.
Pe fila Metadate a procedurii, sub Liste cu selecţii definite de utilizator, selectaţi Content Capture din tabel şi faceţi clic pe .
Pe pagina Tip listă cu selecţii, faceţi clic pe pt. a adăuga o listă cu selecţii, sau editaţi una dacă o selectaţi şi faceţi clic pe
.
Pe pagina Listă cu selecţii pt. captare, introduceţi un nume în câmpul Nume listă cu selecţii (de exemplu, Tip corespondenţă
) şi selectaţi un tip din câmpul Tip de date (Alfanumeric, Numeric, Dată sau Virgulă mobilă).
Notă:
Pt. a afişa valorile listei cu selecţii într-un câmp de metadate, lista cu selecţii trebuie să aibă acelaşi tip de date ca şi câmpul de metadate.
Pt. a adăuga un element la lista cu selecţii, faceţi clic pe din tabelul Elemente listă cu selecţii.
Pe pagina Proprietăţi element listă cu selecţii, introduceţi o valoare pt. lista cu selecţii în câmpul Valoare element.
Pt. a afişa o valoare pt. utilizatori dar pt. a confirma alta, introduceţi o altă valoare în câmpul Valoare afişare al elementului. Pt. a afişa aceeaşi valoare pt. utilizatori, faceţi clic pe OK fără a introduce o valoare în câmpul Valoare afişare. Repetaţi paşii 4 şi 5 pt. a adăuga elemente de selecţie suplimentare.
Folosind butoanele săgeată sus-jos sau de sortare ascendentă sau descendentă, ordonaţi elementele din lista cu selecţii aşa cum vreţi să fie afişate în lista cu selecţii şi apoi faceţi clic pe Trimitere.
Lista cu selecţii nouă este afişată în tabelul Liste cu selecţii definite. Dacă vreţi să folosiţi lista cu selecţii, consultaţi Folosirea listelor cu selecţii definite de utilizator.
Pe pagina Câmp metadate, în câmpul Sursă listă cu selecţii, selectaţi Captare sursă.
În câmpul Listă cu selecţii, selectaţi lista cu selecţii pe care aţi creat-o.
Puteţi importa valori dintr-un fişier text UTF-8 într-o listă cu selecţii definită de utilizator. În fişierele text UTF-8, fiecare înregistrare de element din lista cu selecţii este delimitată cu un CR (retur de car)/LF (avans de linie). Fiecare linie de înregistrare din fişierul text este importată ca element în lista cu selecţii. Pentru a importa diverse valori pentru Valoarea elementului şi Valoarea afişată, nu uitaţi să utilizaţi un caracter TAB pentru a separa valorile în cadrul unei linii de înregistrări din import.
Pentru a importa valori dintr-un fişier text într-o listă cu selecţii:
Adăugaţi sau editaţi o listă cu selecţii definită de utilizator.
Pe fila Metadate a procedurii, selectaţi Content Capture în tabelul Liste cu selecţii definite de utilizator şi faceţi clic pe .
În tabelul Liste cu selecţii definite, faceţi clic pe sau
pentru a adăuga sau edita o listă cu selecţii.
În tabelul Elemente listă cu selecţii, faceţi clic pe .
Pe pagina Import elemente listă cu selecţii, localizaţi fişierul care trebuie importat şi faceţi clic pe Deschidere.
Selectaţi câmpul Verificare duplicate pentru a căuta şi elimina valorile duplicate şi faceţi clic pe Procesare. Reţineţi că importul listelor mari cu selecţii durează mai mult atunci când este selectată această opţiune.
Elementele din lista cu selecţii sunt importate şi afişate împreună cu erorile întâlnite în zona Stare import. Puteţi defini dependenţe între listelecu selecţii şi le puteți utiliza şi în profiluri sau în joburi de procesor pe seturi. Consultaţi Folosirea listelor cu selecţii definite de utilizator.
Puteţi exporta o listă cu selecţii definită de utilizator într-un fişier text. Valorile unei opţiuni selectate sunt scrise într-un fişier text delimitat.
Pentru a exporta valorile listei cu selecţii într-un fişier text:
Editaţi o listă cu selecţii definită de utilizator.
Pe fila Metadate a procedurii, selectaţi Content Capture în tabelul Liste cu selecţii definite de utilizator şi faceţi clic pe .
În tabelul Liste cu selecţii definite, selectaţi o listă cu selecţii şi faceţi clic pe .
Pe pagina Lista cu selecţii pentru Content Capture, faceţi clic pe . Vi se solicită să deschideţi sau să salvaţi fişierul
export.txt
. Alegeţi opţiunile de salvare.
Fişierul text este scris în locaţia specificată.
Ştergerea unei liste cu selecţii face ca aceasta să devină indisponibilă în orice profil de client sau procesor în care este folosită.
După crearea uneia sau a mai multor liste cu selecţii definite de utilizator, puteţi apoi să:
Definiţi dependenţe între ele, aşa cum s-a descris în Configurarea listelor cu selecţii dependente.
Le utilizaţi în profilurile Capture sau în joburile procesor de seturi, după cum sunt enumerate în acest tabel:
Componenta Content Capture | Tipul Listei cu selecţii | Cum sunt utilizate |
---|---|---|
Profilurile clientului |
Lista cu selecţii Lista cu selecţii dependente |
Utilizaţi liste cu selecţii în câmpurile de metadate. Consultaţi Adăugarea sau editarea unui câmp de metadate. Creaţi liste cu selecţii dependente, unde o selectare în câmpul părinte determină valorile afişate în câmpul fiu pentru lista cu selecţii. Creaţi o dependenţă, apoi selectaţi-o într-un profil al clientului (consultaţi Adăugarea sau editarea unei liste cu selecţii dependente). |
Procesor de recunoaştere |
Lista cu selecţii |
Asignaţi o valoare codului de bare, care corespunde unei valori din lista cu selecţii de la un câmp de metadate. Consultaţi Adăugarea sau editarea definiţiilor de coduri de bare. |