Puteţi folosi definiţiile de coduri de bare în tot jobul. Puteţi defini coduri patch pt. separarea paginilor. Puteţi combina detecţia de cod patch cu coduri de bare prin crearea unor reguli de definire a paginii separatoare.
Iată cum configuraţi definiţiile pt. codurile de bare şi paginile separatoare pt. un job de procesare a recunoaşterii:
Aşa cum este descris în Setări pentru separarea documentelor, dacă alegeţi să organizaţi documente folosind pagini separatoare, este necesar să configuraţi una sau mai multe reguli care definesc modul în care sunt detectate şi utilizate separatoarele. Urmaţi aceste instrucţiuni pentru a configura pagini separatoare. Pentru a configura definiţii de pagini separatoare ierarhice, consultaţi Configurarea unei definiţii de pagină separatoare.
Pentru a configura o definiţie de pagină separatoare:
În procedura dvs., creaţi un job procesor de recunoaştere cu o metodă de organizare a documentelor, Pagini separatoare sau Fără: Nu se efectuează organizarea documentului.
În câmpul Nume, introduceţi un nume pentru definiţia paginii separatoare. Opţional, selectaţi câmpul Eliminare pagină separatoare pentru a elimina pagina separatoare din documentul respectiv. Dacă este deselectat (prestabilit), paginile separatoare sunt incluse în respectivul document.
Faceţi clic pe în tabelul Reguli. Pentru a edita o regulă, selectaţi-o şi faceţi clic pe
.
Pe pagina Regulă pagină separatoare, creaţi o regulă.
Introduceţi un nume în câmpul Nume regulă.
Pentru a indica începutul unui nou document, selectaţi un cod de patch (I, II, III, IV, VI sau T), o definiţie a codului de bare creată anterior sau ambele.
Dacă specificaţi atât un cod de patch cât şi un cod de bare sau specificaţi mai multe definiţii ale codurilor de bare, selectaţi Sau sau Şi în câmpul Operator pentru a indica dacă trebuie să fie detectate unul sau toate pe o pagină, pentru ca pagina să fie identificată ca un separator.
Notă:
Pe lângă specificarea condiţiilor Şi sau Sau în cadrul regulilor, specificaţi condiţii Şi sau Sau între reguli, selectând Şi sau Sau în câmpul Operator din tabelul Reguli.
Dacă doriţi ca paginile goale să fie considerate separatoare, selectaţi caseta de selectare Tratare pagină goală ca separator. Această opţiune nu este disponibilă dacă selectaţi operatorul AND.
Faceţi clic pe OK.
Repetaţi pasul anterior, pentru a crea reguli suplimentare în tabelul Reguli.
Faceţi clic pe Trimitere pentru a salva definiţia paginii separatoare şi a reveni la definiţia paginii separatoare.
Pentru a elimina o regulă de pagină separatoare, selectaţi-o în tabelul Reguli şi faceţi clic pe .
Notă:
Pentru a şterge o definiţie de pagină separatoare, faceţi clic pe Ştergere de lângă Configurare.
Pentru a seta valoarea de bytes pentru pagină astfel încât pagina să fie considerată goală, introduceţi o valoare în câmpul Prag de byte pentru pagină goală. De exemplu, dacă introduceţi 16000 în acest câmp, atunci paginile de 16000 bytes sau mai mici sunt considerate pagini goale.
Notă:
Câmpul Prag bytes pagină goală şi caseta de selectare Eliminare pagini goale sunt interdependente. Astfel, dacă setaţi pragul de byte pentru pagini goale dar nu setaţi paginile goale pentru eliminare, paginile definite de bytes nu vor fi eliminate. Similar, dacă bifaţi caseta de selectare Eliminare pagini goale dar nu setaţi pragul de bytes pentru pagini goale, nu va fi eliminată nicio pagină.Faceţi clic pe Trimitere pentru a salva jobul.
O definiţie a codului de bare identifică un cod de bare prin regula sa de validare, cum ar fi lungimea acestuia în caractere. Pe măsură ce codurile de bare sunt recunoscute, ele sunt asignate unei definiţii de cod de bare pe baza regulii de validare a definiţiei, care ia în considerare caracteristicile datelor din valoarea codului de bare. Odată definită, puteţi utiliza o definiţie a codului de bare pe parcursul unui job de recunoaştere, inclusiv pentru separarea paginilor, popularea automată a câmpurilor de metadate şi asignarea profilurilor de documente. (Definiţiile codurilor de bare nu sunt partajate între joburile procesor de recunoaştere.)
Conform descrierii din Setări pentru separarea documentelor, dacă alegeţi să organizaţi documente utilizând separatoare ierarhice, este necesar să configuraţi definiţiile paginilor separatoare pentru fiecare nivel din ierarhie care detectează codurile de patch şi/sau codurile de bare. (Pentru a configura separarea documentelor pentru joburile de separare pe un singur nivel sau pentru joburile fără niciun fel de organizare, consultaţi Configurarea unei definiţii de pagină separatoare.)
Pentru a configura separarea paginilor pentru joburile de separare ierarhică:
În procedura dvs., adăugaţi sau editaţi un job de pagină separatoare ierarhizată. Consultaţi Configurarea unui job pentru documente cu separatoare ierarhice.
Pe pagina Procesare document, faceţi clic pe în tabelul Pagini separatoare ierarhie document, pentru a adăuga o definiţie de pagină separatoare ierarhică. Pentru a edita o definiţie, selectaţi-o şi faceţi clic pe
.
În dialogul Definiţie pagină separatoare, creaţi o definiţie pentru unul dintre nivelurile ierarhice.
În câmpul Nume, introduceţi un nume pentru definiţia paginii separatoare.
Opţional, selectaţi câmpul Eliminare pagină separatoare pentru a elimina pagina separatoare din documentul sau ataşamentul respectiv. Dacă este deselectat (prestabilit), paginile separatoare sunt incluse în respectivul document sau ataşament.
În câmpul Tip ataşament, selectaţi un tip de ataşament din lista tipurilor de ataşament definite, pentru a defini o pagină separatoare care urmează să fie inclusă la un ataşament. Câmpul Profil document este disponibil numai atunci când selectaţi opţiunea Se determină dinamic utilizând pagina separatoare în câmpul Opţiune profil de document dinamic din pagina Profil document. Câmpul Tip ataşament este setat la Niciunul şi este dezactivat în cazul în care selectaţi un profil de document în câmpul Profil document. Puteţi defini o pagină separatoare de tip ataşament numai la ultimul nivel al ierarhiei.
Adăugaţi sau editaţi reguli pentru definiţia paginii separatoare.
Faceţi clic pe în tabelul Reguli.
Pentru a edita o regulă, selectaţi-o şi faceţi clic pe .
În dialogul Regulă pagină separatoare, definiţi o regulă.
Introduceţi un nume în câmpul Nume regulă.
Pentru a indica începutul unui nou document sau ataşament, selectaţi un cod de patch (I, II, III, IV, VI sau T), o definiţie a codului de bare creată anterior sau ambele.
Dacă specificaţi atât un cod de patch cât şi un cod de bare sau specificaţi mai multe definiţii ale codurilor de bare, selectaţi Sau sau Şi în câmpul Operator pentru a indica dacă trebuie să fie detectate unul sau toate pe o pagină, pentru ca pagina să fie identificată ca separator.
Faceţi clic pe OK.
Repetaţi paşii 5 şi 6, pentru a crea reguli suplimentare pentru separatorul de pagini.
Pe lângă specificarea condiţiilor Şi sau Sau din cadrul regulilor, specificaţi condiţii Şi sau Sau între reguli, selectând Şi sau Sau în câmpul Operator din tabelul Reguli. De exemplu, este posibil să solicitaţi să corespundă Regula 1 ŞI Regula 2 pentru detectarea separatorului, deşi fiecare regulă poate oferi două metode de corespondenţă (cod de patch SAU cod de bare).
Pentru a elimina o regulă de separare, selectaţi-o în tabelul Reguli şi faceţi clic pe .
Faceţi clic pe Trimitere pentru a salva definiţia paginii separatoare.
Definiţia paginii separatoare pe care aţi creat-o, este listată în tabelul Pagini separatoare ierarhie document.
Repetaţi paşii de la 2 la 7, pentru a crea definiţii suplimentare ale separatorului de pagini.
Pentru a elimina o definiţie, selectaţi-o în tabel şi faceţi clic pe .
Faceţi clic pe Sus sau Jos pentru a muta o definiţie selectată în ierarhie, pentru a reflecta corect modul în care paginile separatoare vor fi organizate în cadrul unui set.
Faceţi clic pe Trimitere pentru a salva jobul.