Varlık Veri Havuzu Oluşturma

Varlık veri havuzları, tek bir amaç için ihtiyacınız olan tüm varlıkları tek yerde yönetmenizi sağlar ve varlıkları yayımlayıp yerelleştirmenize olanak tanır. Varlık veri havuzları oluşturmak ve paylaşmak için veri havuzu yöneticisi olmanız gerekir.

Not:

Oracle Content Management Başlangıç Sürümünü kullanıyorsanız tek bir varlık veri havuzu ile sınırlı olursunuz. Veri havuzu sayısını arttırmak ve tam özellik kümesinden faydalanmak için Premium Sürüm olarak yükseltin.

Varlık Veri Havuzu Oluşturmaya Genel Bakış

Varlık veri havuzu oluştururken dikkate alabileceğiniz birkaç ipucu:

  • Varlık veri havuzları, varlıkları yayımlamanıza ve yerelleştirmenize olanak tanır. Ancak işletme veri havuzlarında depolanan varlıklar, varlık veri havuzlarında depolanan varlıkların 1/100'ü oranında faturalanır. Varlıkları yayımlamak veya çevirmek yerine sadece depolamanız gerekiyorsa bir işletme veri havuzu oluşturun.
  • Veri havuzu için anlamlı adlar kullanmayı ve kullanıcıların burada hangi içeriğin depolandığını bilmeleri için anlaşılır bir açıklama eklemeyi deneyin. Veri havuzunu paylaştıktan sonra, veri havuzu kullanıcıların varlık listelerinde görünür. Kullanıcının, veri havuzunun nerede kullanıldığını anladığına emin olun.
  • Veri havuzunuzu adlandırırken özel karakter kullanmayın.
  • Diğer yönetici kullanıcılar tarafından oluşturulmuş kanalları, varlık tiplerini ve taksonomileri kullanabilirsiniz. Yönetici rolünüz varsa kanalların ve varlık tiplerinin sizinle açıkça paylaşılmasına gerek yoktur.
  • Veri havuzu paylaşılsa bile içindeki bazı özellikler paylaşılmaz.
    • Yönetici olmayan kullanıcılar varlık sayfasındaki filtre bölmesinde tüm ilişkili varlık tiplerini görebilir ve açıkça paylaşılmasına gerek olmadan o tipteki varlıkları görüntüleyebilir ve düzenleyebilir. Yeni bir varlık oluşturabilmek için kullanıcının veri havuzunda en azından katkıda bulunan rolüne sahip olması gerekir.
    • Yönetici olmayan kullanıcılar bir veri havuzuyla ilişkili tüm kanalları görebilir ve varlıkların bu kanalları hedef almasını sağlayabilir. Ancak, varlıkların kanalda yayımlanması veya yayından kaldırılması için kanalın minimum katkıda bulunan haklarına sahip bir kullanıcıyla paylaşılması gerekir.
    • Yönetici olmayan kullanıcılar, varlıkları bir veri havuzuyla ilişkilendirilmiş taksonomilere göre kategorilere ayırabilir.
  • Video varlıkları kullanıyorsanız, tüm standart video özelliklerinin yanı sıra optimize edilmiş veri akışı, otomatik kod çevrimi ve dönüştürme için gelişmiş yetenekler sağlayan zengin bir video varlığı deneyimi sunan Video Plus'ı etkinleştirmeyi göz önünde bulundurun.

Varlık Veri Havuzu Oluşturma

Varlık veri havuzu oluşturmak için:

  1. Tarayıcınızda veri havuzu yöneticisi olarak oturum açın ve sol gezinme menüsündeki yönetim bölümünde İçerik'e tıklayın.
  2. Açılan listeden Veri Havuzları'nı seçin, Oluştur'a tıklayın ve Varlık Veri Havuzu'nu seçin.
  3. Veri havuzu için bir ad girin. Adda özel karakter kullanmayın.
  4. Veri havuzunun kullanılacağı yeri açıklayan isteğe bağlı bir açıklama girin.
  5. Veri havuzuyla kullanılacak varlık tiplerini seçin.

    Not:

    Bu veri havuzu için seçilen bağlayıcılarla ilişkili varlık tiplerini kaldıramazsınız.
  6. Sistem yöneticiniz Video Plus etkinleştirdiyse, veri havuzu için video planını seçme tercihiniz vardır.
    • Tüm diğer varlıklarla aynı yönetim ve teslim yeteneklerini sunan ve etiketleme, kategorilere ayırma, gözden geçirme, konuşma, temel oynatma vb. sağlayan kullanıma hazır standart video.
    • Tüm standart özelliklere ek olarak optimize edilmiş veri akışı, otomatik kod çevrimi ve dönüştürmenin yanı sıra daha duyarlı oynatma seçenekleri ile zengin bir video yönetim ve teslim deneyimi sağlayan Video Plus.
    Örneğin, standart videoları arşivleme amacıyla veya belirli videoları kolayca arayıp bulabilmek amacıyla görüntüleyebilmeniz ve indirebilmeniz bir veri havuzunun sadece bu videoları içermesini isteyebilirsiniz. Veya farklı yeteneklere sahip birden fazla aygıta siteler sunulduğunda otomatik kod çevrimi ve optimize edilmiş akıştan yararlanmak için sitelerde kullanılan Video Plus video varlıklarına yönelik bir veri havuzu isteyebilirsiniz.
  7. Kullanılacak yayımlama kanallarını seçin. Bir veri havuzu oluşturur ve bir site ile kullanırsanız, site kanalı veri havuzunda kullanılan kanal listesine eklenecektir.
  8. Veri havuzuyla kullanılacak taksonomileri seçin. Listede yalnızca yükseltilen taksonomiler bulunur.

    Not:

    Taksonomiler sadece Oracle Content Management uygulamasında mevcuttur, Oracle Content Management-Klasik uygulamasında değil.
  9. Veri havuzu için dil öndeğerlerini seçin.
  10. Bir kanal seçilirse, o kanal için gerekli diller gösterilir. Kanal dillerini düzenleyemezsiniz ancak isteğe bağlı olarak ek diller ekleyebilirsiniz. Sistem, dil seçildiğinde bir öğeyi otomatik olarak çevirmez. Varlıkları dışa aktarmalı, dizeleri çevirmeli ve çevrilen dizeleri içe aktarmalısınız veya belirli bir içerik öğesine bir çeviri eklemelisiniz.
  11. Veri havuzuyla kullanılacak çeviri bağlayıcılarını seçin. Çeviri bağlayıcıları üçüncü taraf çeviri sağlayıcılarını entegre eder. Çeviri sağlayıcıları makine çevirisi hizmetleri veya manuel çeviri şirketleri olabilir. Öndeğer olarak Lingotek tarafından bir çeviri bağlayıcısı sağlanır, ancak bağlayıcıyı konfigüre edip etkinleştirmek için bir Lingotek hesabınız olmalıdır.
  12. Veri havuzuyla kullanılacak içerik bağlayıcılarını seçin. İçerik bağlayıcıları, üçüncü taraf bulut depolama sağlayıcılarını entegre eder. Listede yalnızca etkinleştirilen bağlayıcılar bulunur. İçerik bağlayıcıları eklediğinizde, veri havuzu kullanıcıları bu üçüncü taraf bulut depolama sağlayıcılarından içerik ekleyebilirler. İçerik bağlayıcılarıyla ilişkili varlık tipleri varsa bunlar otomatik olarak varlık tipleri listesine eklenir.
  13. Öndeğer olarak yeni veri havuzlarında akıllı içerik etkindir. Akıllı içerik görüntüleri manuel olarak etiketlemek gerekmeden kullanıcıların etiket aramalarını sağlar. Oracle Content Management, görüntülerin içeriğini analiz eder ve kullanıcılara ilgili arama sonuçları sağlamak için otomatik olarak etiketler oluşturur. Ayrıca içerik yazarlarının makale içeriğine göre resim önerileri almasına da izin verir. Ek olarak, içerik öğesindeki içeriği esas alan kategori önerileri de sağlar.
  14. İş akışları kaydedildiyse, iş akışı ayarlarını konfigüre etmek için İş Akışları sekmesine tıklayın.
    1. Bu veri havuzunda kullanmak istediğiniz iş akışlarını seçmek için İş Akışları kutusuna tıklayın. Bu iş akışları bu sayfada atama kutularında görünür ve bu veri havuzunda varlık oluşturduklarında kullanıcılar tarafından görülür.
    2. İş Akışı Atamaları bölümünde, bu veri havuzuyla ilişkili varlık tipleri için otomatik iş akışları ile iş akışı öndeğerlerini seçin ve iş akışı öndeğerlerinin gerekli olup olmadığını belirleyin.
      • Herhangi Bir Varlık Tipi: Bu satırda yaptığınız seçimler tüm varlık tiplerine yayılır, ancak isterseniz ayrı varlık tipleri için ayarları geçersiz kılabilirsiniz.
      • Otomatik Başlatma: Bir kullanıcının bilgisayarından bu veri havuzuna eklenen varlıkların, varlık oluşturulduğunda otomatik olarak bir iş akışına gönderilmelerini istiyorsanız bu sütunda bir iş akışı seçin.

        Not:

        Oracle Content Management uygulamasından veya üçüncü taraf bulut depolama sağlayıcılarından eklenen varlıklar, otomatik iş akışı atamasını şu anda desteklememektedir.
      • Manuel Başlatma Öndeğeri: Bu veri havuzundaki varlıkların bir iş akışı öndeğerine manuel olarak gönderilmesini istiyorsanız bu sütunda bir iş akışı seçin ve iş akışının Gerekli olup olmadığını belirleyin.

        Bir kullanıcı bir varlığın İş Akışı panelini ilk kez görüntülediğinde iş akışı öndeğeri seçilir. Kullanıcı sadece iş akışı gerekli değilse bu iş akışını değiştirebilir. İş akışının başlatılması için kullanıcının Gözden Geçirmeye Gönder'e tıklaması gerekir.

  15. İşiniz bittiğinde Kaydet'e tıklayın.