Site Ayarlarını Özelleştirme

Site simgeleri, denetleyici dosya, site haritası, robot dosyalar ve yedek dosyalar eklemek ve harita sağlayıcısı belirtmek için site ayarlarını özelleştirebilirsiniz.

Güncelleme kaydedilene kadar bu ayarlar bir güncellemede saklanır. Yayımlandıktan sonra, dosyalar temanın kök klasöründe saklanırlar ve böylece o temayı kullanan siteler bu dosyaları kullanır.

Tüm site için simgeleri ve bağlantı davranışını değiştirmek için:

  1. Düzenlemek için bir site açın.

  2. Kenar çubuğundaki Ayarlar simgesi simgesine ve daha sonra Site simgesi Site'ye tıklayın.

  3. Sık Kullanılan Simgeler bölümünde, site bir tarayıcıda veya mobil aygıt gibi farklı bir platformda küçültüldüğünde kullanılacak bir resim seçin. Simge erişebileceğiniz bir dijital varlık olarak saklanmalıdır. Yüklemek için dosya seç'e tıklayın, simgeye gezinin ve ardından Tamam'a tıklayın. Sık kullanılan simgesinin tüm tarayıcılarda çalışması için özelleştirme gereklidir:

    • Chrome ve Safari için aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi, denetleyici dosyada site önekini içeren sık kullanılan simgesine yönelik bir referans olmalıdır:
      <link rel="shortcut icon" href="/mySitePrefix/favicon.ico" />

      Internet Explorer 11 ve Firefox için sayfa şablonlarına benzer bir giriş eklenmelidir. Ancak, sayfa şablonu bir temanın parçasıdır ve birden çok sitede kullanılabilir. Dolayısıyla sabit bir site öneki kullanamaz ve bunun yerine bir belirteç kullanmalıdır. Bu örneğe bakın:

      <link rel="shortcut icon" href="<!--$SCS_SITE_PATH-->/favicon.ico" />
      Sayfa sunulduğunda belirteç site öneki ile değiştirilir.
    Internet Explorer ve Firefox denetleyiciden ve tekrar sayfa şablonundan bir sık kullanılan simgesi yükler. Dolayısıyla, aynısı hem denetleyicide hem de sayfa şablonunda referans gösterilmiyorsa simge yanıp söner. Chrome ve Safari sadece denetleyiciden referans gösterilen simgeyi yükler.
  4. Denetleyici Dosya bölümünde, tarayıcıların bağlantı isteklerini işleme şeklini değiştiren bir dosya ekleyebilirsiniz. Sık kullanılan simgelerini referans göstermeye ek olarak, web yöneticisi site doğrulaması için ya da siteyi sosyal medyada paylaşmak için OpenGraph etiketleri veya meta veri etiketleri de ekleyebilirsiniz. Denetleyici dosya öndeğerini indirin ve onu düzenleyin veya kendi dosyanızı karşıya yükleyin. Dosya erişebileceğiniz bir dijital varlık olarak saklanmalıdır. Yüklemek için dosya seç'e tıklayın, dosyaya gezinin ve ardından Tamam'a tıklayın.

    Örneğin, siteniz bir Facebook'ta Paylaş düğmesi içeriyorsa, aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi Facebook'un siteniz hakkındaki bilgileri Facebook'ta göstermek için kullanabileceği meta verileri sağlamak isteyebilirsiniz:
    <meta property="og:image" content="https://my.domain.com/fb-image.jpg"/>
    <meta property="og:title" content="My Site Title on FB!"/>
    <meta property="og:url" content="https://my.domain.com"/>
    <meta property="og:site_name" content="My Site Name on FB"/>
    Şu örnektekine benzer şekilde bir Google web uzmanı doğrulama etiketi ekleyebilirsiniz:
    <meta name="google-site-verification" content="GCVURS9d2fP6jev5upt0Yt1AIp71C9D__ALqS8pg" />
  5. Site Haritası ve Robot Dosyalar bölümünde, özel bir site haritası ve robot dosyalar yükleyebilirsiniz. Site haritası Bir web sitesi için URL'leri ve en son güncelleme zamanı gibi her bir URL hakkında bilgileri listelemek için kullandığınız bir XML dosyasıdır. Robot dosya web siteniz için sayfaların nasıl dizinleneceği hakkında arama motoru robotlarını bilgilendirmek için oluşturabileceğiniz bir metin dosyasıdır. Dosyalar, erişebileceğiniz dijital varlıklar olarak depolanmalıdır. Yüklemek için dosya seç'e tıklayın, dosyaya gezinin ve ardından Tamam'a tıklayın.

  6. Yedek Dosyalar bölümünde, gerekirse daha fazla dosya yükleyebilirsiniz (site sahipliğini doğrulamak için gereken dosyalar gibi). Dosya erişebileceğiniz bir dijital varlık olarak saklanmalıdır. Yüklemek için dosya seç'e tıklayın, dosyaya gezinin ve ardından Tamam'a tıklayın.

  7. Harita bileşeni ve kullanılan bağlantılar için bir sağlayıcı seçebilirsiniz. Oracle Haritalar'ı ya da Google Haritalar'ı seçin.

  8. Güncellemeyi yayımladığınızda, değişiklikler yayımlanır ve kullanıma alınır.