Site Oluşturma İşlemini Anlama

Web sitesi oluşturma ve yayımlama işlemine genel olarak göz atın.

Başlamadan önce hizmet yöneticinizin site oluşturmayı etkinleştirmiş olması, kimlerin site oluşturabileceklerini konfigüre etmiş olması ve site oluşturmak üzere kullanacağınız şablonları yüklemiş ve kullanılabilir hale getirmiş olması gerekir. Hizmet yöneticisi size şablonlar için en azından İndirici izinleri atamalıdır. Bkz. Kullanıcı Rolleri Hakkında Bilgi Edinme, Siteleri Kullanmaya Başlama ve Site Yönetişimini Anlama.

Varlıkların ve çok dilli sitelerin kullanımını sağlayacak bir kurumsal site oluşturuyorsanız, bu site bir veri havuzu ile ilişkili olacaktır. Site için ihtiyacınız olan varlıkları ve dokümanları veri havuzunda depolarsınız ve veri havuzu ilkeleri varlıklarla yapılabilecek işlemleri belirler. Kurumsal siteyi oluşturmadan önce veri havuzu oluşturulmalıdır. Bkz. Varlık Veri Havuzlarını Anlama.

Site oluşturma işleminin genel bakışını, detaylar hakkında daha fazla bilgi sunan bağlantılarla birlikte burada bulabilirsiniz.


Aşağıda açıklanan işlem akışının görsel imajı
  1. Şablon seçin ve siteyi adlandırın: Site yönetişimi etkinse ve siteniz onay gerektiriyorsa sonraki adımı tamamlamadan önce onaylanmasını beklemeniz gerekir. Site yayımlanmaya hazır olana kadar çevrimdışı kalır.

  2. Site oluştur: Özelleştirebileceğiniz boş bir çerçeve oluşturur.

  3. Yeni bir güncelleme oluştur veya mevcut bir güncellemeyi kullan: Güncelleme, geçerli temel sitede yapılan değişikliklerin adlandırılmış bir derlemesidir. Siteyi görüntülediğinizde veya düzenlediğinizde bir güncelleme kullanırsınız. Bkz. Site Güncellemelerini Anlama.

  4. Siteyi düzenleyicide açma: Sitenize sayfa ve içerik eklemek için sürükleme ve bırakma düzenleyicisini kullanın. Bkz. Site Güncellemelerini Anlama.

    • Siteye sayfa ekle: Sayfanın türünü hızlı bir şekilde tanımlamak için ön tanımlı bir düzen seçin. Bkz. Sayfa Ekleme.

    • Sayfaya bileşen ekleme: Metinleri, resimleri, dokümanları ve daha fazlasını sayfaya sürükleyin ve bırakın. Bkz. Yerleşik Bileşenleri Kullanma.

    • Bileşenin içeriğini veya niteliklerini değiştirme: Boşluk bırakma, hizalama ve bileşenlerin diğer niteliklerinde ayarlamalar yapın. Bkz. Stilleri ve Formatlamayı Kullanma.

    • Sayfa için kullanılan düzeni isteğe bağlı olarak değiştirin: Çalışma sırasında sayfa tasarımını değiştirin. Bkz. Sayfa Düzenini Değiştirme.

    • Site için kullanılan temayı isteğe bağlı olarak değiştirme: Tüm sitenin görünümünü ve deneyimini hızlıca değiştirin. Bkz. Şablonları ve Temaları Sitelerde Kullanma.

    • Arama motoru niteliklerini ayarlama: Trafiği artırmak için arama motorlarının sitenizi bulmasını sağlayın. Bkz. Arama Motoru Niteliklerini Ayarlama.

  5. Site güncellemesi uygulama: Siteyi bir güncellemeyle gelen değişikliklerle güncelleyin. Bkz. Site Değişikliklerini Yayımlama.