Temele definesc aspectul şi funcţionalitatea de ansamblu ale unui site inclusiv conţinutul şi comportamentul acestuia. O temă oferă consecvenţă vizuală între paginile din site.
Crearea unei teme noi implică specificarea machetei, a stilului, a conţinutului exemplu, a elementelor de navigare şi a tuturor informaţiilor de bază care servesc ca punct de pornire pentru un site nou. Creatorii de teme stabilesc aşteptările în ceea ce priveşte modul în care va arăta şi se va comporta un site. Când se creează o temă, trebuie avut în vedere modul în care va fi utilizată; de exemplu, dacă se aşteaptă ca majoritatea sau chiar toţi utilizatorii să acceseze site-ul cu un dispozitiv mobil. Crearea temelor personalizate est utilă dacă aveţi utilizatori care doresc să creeze mai multe site-uri similare. Puteţi crea o temă utilizând machete de pagini pentru tiparele uzuale care pot fi utilizate de mai multe teme.
O temă este conţine machete de pagini, care sunt utilizate pentru definirea conţinutului, aspectului şi comportamentului site-urilor. Modificaţi designul şi setările şi adăugaţi conţinut pentru a crea un site care comunică stilul, brandul şi viziunea dvs.
O temă include:
Resurse pentru imaginile de fundal şi pentru alte elemente de conţinut care fac parte din machetele de pagini (imagini, fişiere JavaScript etc.)
Setări legate de stilul unui site (CSS)
Utilizarea mai multor machete de pagini (fişiere HTML)
Codul pentru construirea elementelor de navigare pentru site (fişiere JavaScript)
O listă cu stilurile de bază care pot fi utilizate împreună cu componentele (specificate în fişierele design.css
şi design.json
)
O temă poate include şi date predefinite, care sunt utilizate pentru popularea unei pagini noi, creată pe baza unuia dintre şabloanele de pagini. De exemplu, un utilizator creează o pagină nouă pentru secţiunea Produse şi selectează machete de pagini cu numele new_product.html
. Dacă tema conţine un fişier denumit new_product-pageseed.json
, noua pagină va fi populată cu conţinutul fişierului predefinit, în momentul creării acesteia. Ca în cazul conţinutului exemplu, aceste date predefinite pot fi modificate, ele servind doar ca punct de început pentru construirea paginii.
Puteţi crea o temă care utilizează un subset de componente care sunt configurate astfel încât să funcţioneze optim cu acea temă. Când un utilizator selectează tema respectivă pentru site-ul său, va vedea numai componentele specificate pentru acea temă. Consultaţi Asociaţi componente cu teme.
Fiecare site web utilizează o temă. Când creaţi site-ul dintr-un şablon, moşteniţi tema din şablon. Puteţi modifica tema pentru un site în orice moment. Oracle Content Management oferă o serie de şabloane cu teme pe care le puteţi utiliza pentru început.
Dacă un site utilizează o temă nouă, nepublicată, tema este publicată automat cu site-ul când treceţi site-ul online pt. prima dată. Dacă efectuaţi modificări ale unei teme şi doriţi să actualizaţi site-urile online pt. a afişa modificările, trebuie să publicaţi tema în mod explicit. Doar responsabilul temei sau un utilizator cu privilegii de manager poate publica o temă în mod explicit.
Notă:
Dacă publicaţi modificările unei teme, toate site-urile online care utilizează tema vor reflecta modificarea. De exemplu, dacă modificaţi fontul prestabilit specificat în temă şi publicaţi tema, toate site-urile care utilizează tema vor utiliza noul font prestabilit.Consultaţi şi Administrarea temelor.