Structura de bază a unei teme include designul, elementele de navigare şi stilurile specificate în folderele stocate în Oracle Content Management. O temă face parte din şablonul pentru un site.
Când un utilizator selectează un şablon pentru a crea un site nou, se vor încărca în mod automat datele temei asociate. Dacă utilizaţi şablonul starter JET sau şablonul starter, tema va fi copiată în mod automat, nu doar se va face referire la ea. În calitate de dezvoltator, dacă utilizaţi şablonul starter, veţi dori să aveţi propria copie a temei.
O temă are o structură specifică de foldere şi fişiere, după cum se ilustrează în acest exemplu care arată folderele şi fişierele de bază:
theme assets css main.css js topnav.js designs default design.css design.json layouts publish responsepages 404.html viewport.json _folder.json _folder_icon.png components.json
Anumite foldere conţin anumite tipuri de informaţii, inclusiv următoarele foldere:
assets
(resurse): Elemente JavaScript, foi de stil cascadă (CSS), imagini şi alte fişiere de suport la care fac referire machetele.
designs
(designuri): Fişierele design.css
şi design.json
, care se utilizează pentru a specifica opţiunile de stil pentru componente.
layouts
(machete): Fişiere HTML pentru şabloane de pagină, care se utilizează pentru a afişa paginile unui site.
Notă:
Toate fişierele HTML trebuie să conţină un element DOCTYPE la începutul fişierului, care arată astfel:<!DOCTYPE html>
publish
(publicare): După utilizarea unei teme într-un site publicat, apare în listă acest director, care conţine copii ale fişierelor. Acest director este vizibil dacă aţi sincronizat tema utilizând aplicaţia pentru desktop, dar nu este inclus dacă aţi exportat tema ca parte a unui şablon.
responsepages
(pagini de răspuns): Pagină specială pentru tratarea erorilor (404).
Notă:
Dacă o pagină a unui site este marcată ca pagină cu erori, atunci mesajul de eroare 404 transmis de temă va fi ignorat, urmând a se utiliza pagina de eroare desemnată.Fişierul viewport.json
: Specifică setările legate de viewport pentru temă.
Fişierul _folder.json
: Specifică numele şi identificatorul GUID pentru temă. De exemplu:
{ "themeName":"MarketingCampaignTheme", "itemGUID":"TB79D65F699B022AC4E11F4D4EE870070A1ADD86BBBB" }
Identificatorul GUID este creat de Oracle Content Management când tema este importată pentru prima dată sau când este copiată. Numele temei este asignat în momentul creării ei, de către dezvoltator.
Fişierul components.json
: (Perimat.) Înregistrează componentele personalizate utilizate în cadrul unei teme. Este păstrat exclusiv pentru a asigura compatibilitatea cu versiunile anterioare.
Există două fişiere cheie cu care veţi lucra atunci când creaţi o temă nouă. Aceste fişiere permit setarea stilurilor pentru componente:
design.css
design.json
Se recomandă adăugarea informaţiilor de navigare într-un fişier JavaScript; de exemplu, un fişier cu numele nav.js
. O locaţie recomandată pentru un astfel de fişier este folderul /assets/js/
al temei.