Poate aveţi unele întrebări despre crearea de site-uri. Iată câteva răspunsuri.
Pentru a putea crea un site, trebuie instalate şi partajate şabloanele.
Şabloanele furnizate cu Oracle Content Management trebuie instalate şi partajate de un administrator pentru a putea fi utilizate. Contactaţi administratorul.
La fel, când creaţi un şablon, indiferent dacă-l importaţi, copiaţi sau îl creaţi dintr-un site, acesta nu poate fi utilizat de nimeni altcineva până când nu-l partajaţi în mod explicit.
Consultaţi Configurarea setărilor pt. site în Administering Oracle Content Management.
Iată câteva motive pt. care este posibil să nu puteţi şterge un site:
Site-ul este online.
Mai întâi, treceţi site-ul offline, apoi ştergeţi-l. Trebuie să aveţi rolul Manager pt. a un site pt. a trece site-ul offline.
Nu aveţi privilegiile necesare.
Puteţi şterge un site dacă aţi creat site-ul (sunteţi responsabilul site-ului) sau dacă o persoană a partajat un site cu dvs. şi v-a acordat rolul Contributor sau Manager.
Pentru detalii, consultaţi Administrarea site-urilor şi setărilor pt. site-uri.
SiteBuilder se deschide în modul Previzualizare în mod prestabilit, ceea ce vă permite să vizualizaţi site-ul, dar nu să-l editaţi. Puteţi edita un site doar dacă editorul este în modul Editare.
Asiguraţi-vă că este setat la Editare.
Există mai multe motive posibile.
Verificaţi dacă URL-ul asociat cu o componentă la distanţă (aplicaţie) este valid. Consultaţi Înregistrarea componentelor la distanţă.
Editorul include componentele la distanţă într-un element HTML denumit cadru inline (tagul iframe). Nu toate componentele la distanţă permit includerea într-un cadru inline.
Verificaţi cu furnizorul componentei pt. a afla dacă aceasta poate fi inclusă într-un cadru inline.
Componentele care comunică cu Oracle Content Management necesită anumite resurse şi setări.
Următoarele componente necesită acces la resurse din Oracle Content Management:
Listă de foldere
Listă de fişiere
Manager de documente
Conversaţie
Componentele de tip listă de foldere şi fişiere necesită acces la API-ul REST.
Componenta trebuie să aibă acces la punctul final al API-ului pt. a accesa operaţiile REST pt. foldere şi fişiere.
În mod prestabilit, punctul final al API-ului REST Oracle Content Management este disponibil dacă utilizaţi URL-ul standard, furnizat pentru site. Dacă utilizaţi un URL personalizat, trebuie să furnizaţi în mod explicit acces la punctul final al API-ului REST /documents.
Consultaţi Cum mapez un URL de site?
Dacă selectaţi o machetă cu mai puţine sloturi sau cu sloturi denumite diferit, conţinutul existent în celelalte sloturi nu va fi afişat în noua machetă.
Conţinutul nu este şters, însă nu poate fi afişat decât dacă macheta pe care o selectaţi are un slot cu acelaşi nume.
Asiguraţi-vă că selectaţi o machetă cu acelaşi număr de sloturi. Dacă macheta pe care o selectaţi are acelaşi număr de sloturi, dar o parte din conţinutul dvs. continuă să nu se afişeze, este probabil ca sloturile să aibă alte nume. Contactaţi designerul temei pt. a rezolva discrepanţa.
Când selectaţi o imagine de utilizat cu o componentă, o copie unică este creată şi stocată cu site-ul.
Când încărcaţi fişiere, acestea sunt stocate în repository-ul site-ului. Dacă încărcaţi un fişier cu acelaşi nume ca un fişier existent, se creează o nouă versiune a fişierului.
Fişierul imagine pe care-o vedeţi în pagină este o copie a fişierului selectat din repository şi nu este actualizat automat. Acest lucru este prestabilit şi previne modificările din neglijenţă ale paginilor existente când un fişier imagine este actualizat în repository.
Pentru a actualiza imaginea utilizată cu componenta, trebuie să selectaţi în mod explicit imaginea din pagina de proprietăţi a componentei. Pentru detalii, consultaţi Imagini.
Vă puteţi integra site-ul cu alte procese şi servicii.
Dacă aţi creat o componentă bazată pe integrarea cu Process Cloud Service, Oracle Intelligent Advisor (anterior Oracle Policy Automation) şi alte servicii, ambele servicii trebuie să utilizeze acelaşi domeniu de identitate. Consultaţi-vă cu persoana care a configurat integrarea, pt. a verifica dacă cele două servicii utilizează acelaşi domeniu de identităţi.
Dacă un site Enterprise include machete de conţinut v1.0, veţi observa un avertisment în Site Builder şi atunci când vizualizaţi site-ul, din cauză că machetele nu vor putea fi randate. Acestea trebuie actualizate la machete de conţinut v1.1.
Această situaţie poate apărea în unul din două moduri:
Pentru a corecta această problemă, actualizaţi machetele de conţinut la machete de conţinut v1.1. Puteţi crea o nouă machetă de conţinut în catalogul de componente pt. a vedea diferenţa. Va trebui să adăugaţi o linie pt. a înregistra versiunea machetei de conţinut şi pt. a modifica data.fieldname
la fields.fieldname
.