Lucrul cu un şablon pentru început

Veţi utiliza o copie a unui şablon starter furnizat de Oracle Content Management pentru a crea un site nou, cu o temă şi componente personalizate.

Un şablon starter reuneşte într-un singur pachet toate elementele de care aveţi nevoie pentru a construi un site web personalizat: site-ul prestabilit, macheta, elementele de navigare, conţinutul exemplu, tema, elementele de conţinut asociate etc. Un şablon starter este diferit de alte şabloane furnizate cu Oracle Content Management, oferindu-vă un cadru de bază uşor de utilizat pentru crearea unui site, cadru care include şi o temă nouă.

Notă:

În general, toate şabloanele utilizează o singură temă, însă şabloanele starter utilizează o copie a unei teme.

Şabloanele starter, StarterTemplate şi JETStarterTemplate, sunt furnizate împreună cu alte şabloane în Oracle Content Management atunci când administratorul dvs. alege să permită utilizarea şabloanelor în timpul instalării şi configurării serviciului. Şablonul starter Oracle JavaScript Extension Toolkit (JET) include cele mai recente elemente de stil JET pentru şabloane, încorporează unele elemente de conţinut pentru pagină (sub formă de componente JET) şi oferă componente starter pentru construirea şabloanelor şi site-urilor bazate pe protocolul JET.

Procesul de bază

Acesta este procesul de bază pentru lucrul cu un şablon starter:

  1. Creaţi un site nou şi selectaţi şablonul starter. Împreună cu noul site va fi creată şi o temă starter.

    Notă:

    Alegeţi cu atenţie numele site-ului. Numele pe care îl acordaţi site-ului va fi utilizat şi pentru noua temă, iar tema va fi disponibilă şi altor utilizatori după ce publicaţi site-ul. Nu veţi putea schimba numele temei după crearea acesteia.

    Site-ul şi tema starter conţin un set de foldere şi fişiere care sunt necesare pentru a începe dezvoltarea site-urilor şi temelor.

  2. Sincronizaţi noua temă cu desktopul. Puteţi lucra pe desktop pentru a extinde şi a personaliza tema cu machete şi resurse statice. Deoarece aceasta este o copie a unei teme şi utilizează un nume specific pentru şablonul dvs., puteţi modifica tema fără a afecta tema sursă.

  3. Deschideţi site-ul în generatorul de site-uri. Puteţi utiliza generatorul de site-uri pentru a adăuga structura site-ului, pentru a adăuga componente şi interacţiuni la pagini şi pentru a adăuga conţinutul care va deveni parte a site-ului prestabilit al noului şablon. Puteţi reutiliza sau elimina conţinutul site-ului furnizat în şablonul starter.

  4. Când site-ul şi tema sunt gata, sincronizaţi modificările cu instanţa dvs. Oracle Content Management, apoi creaţi un şablon nou pe baza site-ului selectat.

  5. Partajaţi şablonului pentru ca şi alţi utilizatori să îl poată utiliza.

Crearea unui şablon utilizând un şablon starter

Pentru a utiliza un şablon starter:

  1. În navigarea laterală Oracle Content Management, faceţi clic pe Site-uri.

    Este afişată o listă a site-urilor existente.

  2. Faceţi clic pe Creare.

  3. În dialogul Creare site, selectaţi şablonul starter de utilizat drept bază pentru site-ul dvs.

    Noul site va utiliza tema furnizată cu şablonul starter, redenumită pentru a corespunde numelui noului site.

  4. În dialog introduceţi un nume pt. site. Acest nume este utilizat în URL-ul site-ului. Puteţi utiliza litere, numere, caractere de subliniere (_) şi cratime (-). Dacă introduceţi un spaţiu, acesta este înlocuit automat cu un caracter de subliniere.

    Nu utilizaţi următoarele cuvinte pentru a denumi şabloane, teme, componente, site-uri sau pagini: authsite, content, pages, scstemplate_*, _comps, _components, _compsdelivery, _idcservice , _sitescloud, _sitesclouddelivery, _themes, _themesdelivery. Numele de mai jos, deşi pot fi utilizate pt. pagini de site, nu trebuie utilizate pt. şabloane, teme, componente, documente sau site-uri.

    Notă:

    Calea pt. un URL de site Oracle Content Management ţine cont de litere mari/mici. Concordanţa literelor în şirurile de interogare sau de fragmente este gestionată de dezvoltatori în codul lor personalizat.

          https:[//host[:port]][/]path[?query][#fragment]
         \____________________/\________________________/
            Location          Data
  5. Opţional, introduceţi o descriere pt. site.

  6. Când sunteţi pregătit, faceţi clic pe Creare.

    O bară de stadiu afişează numele noului site şi starea creării. Când site-ul este creat, numele apare în lista de site-uri. Starea sa iniţială este offline.

    Pentru a găsi rapid site-ul nou creat în listă, sortaţi lista după Data ultimei actualizări. Site-ul pe care tocmai l-aţi creat va apărea în partea de sus a listei.

    Notă:

    Vi se asignează în mod automat rolul de manager pentru site-ul pe care l-aţi creat.
  7. Utilizaţi aplicaţia desktop pentru a sincroniza tema cu desktopul dvs.

    Acum ar trebui să vedeţi ierarhiile de foldere şi fişierele aferente temei.

  8. Tema starter conţine un set minimal de foldere şi fişiere, precum acestea:

    theme
            assets
                    css
                            main.css
                    js
                            topnav.js
            designs
                    default
                            design.css
                            design.json
                            facebook.png 
                            googleplus.png 
                            linkedin.png 
                            twitter.png 
                            youtube.png 
                            x-close.png             
      layouts
                    index.html
            resonsepages
                    404.html
            _folder.json
            _folder_icon.jpg
            components.json
            viewports.json

    Fişierul x-close.png conţine pictograma de închidere prestabilită pentru fereastra pop-up de exprimare a consimţământului pentru utilizarea cookie-urilor.

    Folderul /layouts conţine un fişier starter cu macheta paginii (index.html), cu următorul conţinut:

    • Un set de taguri HTML care permit utilizarea fişierului ca machetă de pagină.

    • Un slot singular care conţine text predefinit cu instrucţiuni, de exemplu, pentru sincronizare temei cu desktopul, adăugarea unei machete de pagină noi, adăugarea componentelor la macheta de pagină şi construirea ierarhiei site-ului utilizând noua machetă de pagină.

    • Un fişier de navigare JavaScript simplu, care oferă un exemplu privind modul de utilizare a funcţiilor şi obiectelor JavaScript pentru API-ul de randare. API-ul randat este necesar pentru traversarea ierarhiei site-ului şi pentru generarea marcajelor HTML pentru a permite navigarea în cadrul site-ului.

    Consultaţi şi Structura de bază a temelor.
  9. Când terminaţi de modificat tema, sincronizaţi folderele şi fişierele acesteia cu instanţa Oracle Content Management. Pentru a vedea cum arată şi cum se comportă într-un site modificările pe care le-aţi aplicat asupra temei, deschideţi site-ul în generatorul de site-uri. Probabil că acesta va fi un proces repetitiv.

  10. Pentru a vizualiza sau modifica site-ul, selectaţi site-ul şi faceţi clic pe Deschidere din meniul contextual sau faceţi clic pe Pictograma Deschidere în bara de acţiuni.

  11. Pentru a putea aplica modificările asupra site-ului, comutaţi editorul la modul Editare . Puteţi modifica paginile existente şi adăuga pagini noi utilizând macheta de pagină disponibilă în temele starter.

    Notă:

    Dacă sunteţi familiarizat cu structura şi modul de utilizare a machetei de pagină, puteţi şterge secţiunile furnizate de şablonul starter pe care nu le doriţi şi puteţi schimba macheta pentru secţiunile pe care le doriţi cu una dintre noile machete.
  12. După ce terminaţi de modificat site-ului, faceţi clic pe opţiunea Salvare pentru a salva site-ul, apoi faceţi clic pe opţiunea Publicare pentru a fuziona actualizarea cu site-ul de bază.

  13. Selectaţi site-ul şi creaţi un şablon bazat pe acesta. Acest lucru determină extragerea resurselor şi temelor pentru noul şablon.

  14. Partajaţi şablonul cu membrii care doriţi să îl poată utiliza.