Dosyalar ve Klasörlerle Çalışma

Dokümanlar alanında dosyalar ve klasörlerle çalışırsınız. Dokümanlar alanını görüntülemek için gezinme panelini açın ve ardından Dokümanlar'a dokunun.

Dosyalarınızı Dosyalar uygulamasındaki Oracle İçerik konumunda da görebilirsiniz ancak yalnızca Dosyalar uygulamasının desteklediği eylemleri gerçekleştirebilirsiniz. Dosyalar uygulamasındaki Oracle İçerik konumunu görüntülerken örneğin dosya karşıya yükleyemezsiniz.

Klasör oluşturmak için Dokümanlar alanında klasörün bulunmasını istediğiniz konuma gidin, Ekle simgesi simgesine ve ardından Klasör Oluştur'a dokunun. Klasör adı ve isteğe bağlı açıklama girin. Ad belirlerken / \ ? veya * gibi simgeleri kullanamazsınız. İşiniz bittiğinde Tamam'a dokunun.

Dosya karşıya yüklemek için Dokümanlar alanında klasörü eklemek istediğiniz konuma gidin, Ekle simgesi simgesine ve ardından Medya veya Dosya Karşıya Yükle'ye dokunun. Karşıya yüklemek istediğiniz dosya veya medya tipini seçmek için simgelerden birine dokunun, dosyanızı seçin ve ardından Bitti'ye dokunun.

Dosya ve klasör listenize bakarken, Diğer menüsü simgesi simgesine ve ardından eyleme dokunarak şu eylemleri gerçekleştirebilirsiniz:

Konuşmaya Git Bir dosya veya klasör hakkında konuşma görüntüleyin veya oluşturun.
Nitelikleri Görüntüle Klasör veya dosya nitelik sayfasını açın. Buradan ayrıca sürüm tarihçesine erişebilir ve öğe için bağlantıları gözden geçirebilir veya oluşturabilirsiniz.
Paylaşma Bağlantısı Dosya veya klasör için bağlantı oluşturun.
Üyeler Klasöre üye ekleyin.
Şurada Aç... (yalnızca dosyalar) Dosyayı cihazınızdaki başka bir uygulamayı kullanarak açın veya cihazınıza kaydedin.
Gönder (yalnızca dosyalar) Cihazınızdaki bir uygulamayı kullanarak bir dosyanın kopyasını gönderin.
Etiketleri Düzenle Arama yaparken bulmayı kolaylaştırması için bir öğeye yönelik anahtar sözcük veya etiket ekleyin.

Dosya veya klasör niteliklerine bakarken şu eylemleri gerçekleştirebilirsiniz:

İndir simgesi (yalnızca dosyalar) Çevrimdışı kullanım için dosya indirin.
Paylaş simgesi Dosyayı başka bir uygulamada açın (yalnızca dosyalar), dosyayı gönderin (yalnızca dosyalar) veya dosya ya da klasörün bağlantısını paylaşın.
Üyeler simgesi Dosya veya klasör için üyeleri ve atanmış rolleri görüntüleyin veya düzenleyin.
Sık Kullanılan simgesi Bir öğeyi sık kullanılan olarak işaretleyin veya sık kullanılanlardan kaldırın. Sık kullanılanlarınızın listesini görmek için Dokümanlar sayfasında, başlığın yanında bulunan açılan menüye dokunun ve Sık Kullanılanlar'ı seçin.
Diğer menüsü simgesi Ek seçenekleri gösterir:
  • Sil: Bir dosyayı veya klasörü silmenizi sağlar.
  • Konuşmaya Git: Dosya veya klasör hakkında konuşma başlatmak için kullanılır.
  • Ayır/Ayırmayı Temizle: Dosya ayırma işlemlerini yönetmek için kullanılır.
  • Kopyala: Dosyayı veya klasörü yeni bir konuma kopyalamak için kullanılır.
  • Taşı: Dosyayı veya klasörü yeni bir konuma taşımak için kullanılır.
  • Yeniden Adlandır: Dosyayı veya klasörü yeniden adlandırmak için kullanılır.

Bir dosya veya klasöre basılı tutup, yönetmek istediğiniz dosyaları seçerek ek eylemler gerçekleştirebilir ve birden çok dosyayı ya da klasörü yönetebilirsiniz. Ekranın alt kısmındaki seçenekleri kullanın:

Sık Kullanılan simgesi Bir öğeyi sık kullanılan olarak işaretleyin veya sık kullanılanlardan kaldırın. Sık kullanılanlarınızın listesini görmek için Dokümanlar sayfasında, başlığın yanında bulunan açılan menüye dokunun ve Sık Kullanılanlar'ı seçin.
Kopyala simgesi Dosyaları veya klasörleri kopyalayın.
Taşı simgesi Dosyaları veya klasörleri taşıyın.
Sil simgesi Dosyaları veya klasörleri silme.
Ayır simgesi (yalnızca dosyalar) Bir dosya ayırın veya ayırma işlemini temizleyin.

İpuçları

Öğeleri silme

  • Paylaşılan bir klasörü veya paylaşılan bir klasördeki bir dosyayı silmek istediğinizde rolünüze bağlı olarak bu işlemi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Örneğin, klasörde İndirici rolüne sahip değilseniz dosyaları silemezsiniz.
  • Silinen öğeler Çöp Kutusu klasörüne taşınır. Öğeyi buradan kalıcı olarak silebilir veya geri yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki durumlardan biri gerçekleşene kadar öğeler Çöp Kutusunda kalır:
    • Öğeleri kalıcı olarak sildiğinizde.
    • Çöp Kutunuzun kotası dolduğunda.
    • Çöp Kutusu, organizasyonunuzda hizmeti yönetmekten sorumlu kişi olan hizmet yöneticiniz tarafından belirlenen zaman aralığına göre otomatik olarak temizlenir.
    • Çöp Kutusundaki öğeyi geri yüklersiniz.

Öğeleri kopyalama

  • Bir dosyayı ilk konumuna kopyaladığınızda, kaydedilen dosyanın adından sonra, kopya olduğunu gösteren bir sayı olur. Örneğin, Durum Raporu.docx adlı bir dosyanız zaten varsa bunun yeni kopyası Durum Raporu(2).docx olarak adlandırılır.

Dosyaları ayırma

  • Dosyayı ayırmak için dosya adına uzun basıp dosyayı seçin. Ekranın altındaki ayrıldı simgesine dokunun.
  • Diğer kişiler, dosyayı kullanmaları gerektiğinde ayırmanızı temizleyebilir. Bu durumda, ayırmanızı kimin ne zaman temizlediğini bildiren bir e-posta alırsınız.
  • Ayırdığınız bir dosyanın yeni bir sürümünü karşıya yüklemeye çalışan bir kişi ayırmayı temizleyerek yeni sürümü karşıya yükleyebilir. Bu durumda e-posta ile bilgilendirilirsiniz.