Taksonomi, varlıklarınızı düzenlemek ve kullanıcıların çalıştıkları alanın detayına giderek varlıkları bulmalarına yardımcı olmak için kullanılan, iş yapınıza eşlenmiş bir kategori hiyerarşisidir. Taksonomiler oluşturmak ve yönetmek için içerik yöneticisi olmanız gerekir.
Not:
Bir taksonomiyi birden fazla veri havuzuna atayabilir ve bir veri havuzuna birden fazla taksonomi atayabilirsiniz. Örneğin, işletmenizdeki her departman ve her ürün veya girişim için farklı taksonomiler oluşturabilirsiniz. Daha sonra "Pazarlama Departmanı" ile "Ürünler" taksonomilerini Pazarlama veri havuzunuza ve "Satış Departmanı" ile "Ürünler" taksonomilerini Satış veri havuzunuza uygulayabilirsiniz.
Taksonomi oluştururken taksonomi taslak olarak başlar. Taksonomi sonlandırıldığında, kullanılabilmesi için onu yükseltmeniz ve en az bir veri havuzuyla ilişkilendirmeniz gerekir. İlişkili veri havuzlarının yöneticileri taksonominin hazır olduğuyla ilgili e-posta bildirimi alır. Daha sonra varlık kullanıcıları içeriği kategorilerde organize edebilir. Yayımlanan siteleriniz ve varlıklarınız için varlık sınıflandırma bilgilerini herkese açık hale getirmeye hazır olduğunuzda taksonomiyi yayımlayabilirsiniz.
İşiniz değiştikçe yeni bir taslak sürümü oluşturarak taksonomilerinizi güncelleyebilirsiniz. Taslakta yaptığınız değişiklikler veri havuzu organizasyonunu etkilemez. Güncellenen yapı onaylandığında, yeni taksonomi sürümünü organizasyonunuzda kullanılmak üzere yükseltebilirsiniz. Bunu yaptığınızda varlıklar uygun şekilde yeniden kategorilere ayrılır. Daha sonra kategori güncellemelerini herkese açık hale getirmeye hazır olduğunuzda taksonominin yeni sürümünü yayımlayabilirsiniz.
Taksonomiler sayfası öndeğer olarak tüm taksonomileri (taslak ve yükseltilmiş) ada göre sıralanmış şekilde gösterir. Listeyi duruma göre filtrelemek veya sıralamayı değiştirmek için listenin üstündeki açılan listeleri kullanın.
Taksonomi oluşturmak için veri havuzu yöneticisi ayrıcalıklarınız olmalıdır.
Başlamak için bir konu seçin: