Resimler

Resimler, görüntüleyicinin dikkatini çekebilir ve görüntüleyen kişinin sayfadaki farklı içerik alanlarını keşfetmesini sağlayabilir.

Sayfaya resim eklemek için:
  1. Düzenlemek istediğiniz sayfaya gidin ve Düzenle anahtarı seçeneğinin Düzenle olarak ayarlandığına emin olun.
  2. Bileşeni sayfaya ekleyin. Kullanmak istediğiniz resmi seçene kadar resim bileşeni için bir yer tutucu resim gösterilir.

    Yer tutucu resim bileşeni
  3. Resmi seçmek için menü simgesine Bileşen Menüsü simgesi tıklayın, Ayarlar'ı seçin ve ardından Resim alanının yanındaki Seç'e tıklayın.
  4. Site veri havuzundan veya sizinle paylaşılan bir dokümanlar klasöründen bir resim seçin ya da bir resmi dokümanlar klasörüne yükleyin.

    Not:

    Tüm kullanılabilir dosyalar pencerede görüntülenir. Bağlama uygun olan dosya tipini seçmelisiniz. Örneğin bir resim dosyası seçiyorsanız, geçerli bir resim formatına (GIF, JPG, JPEG, PNG veya SVG) sahip bir dosya belirlemeniz gerekir.
    1. Kullanmak istediğiniz resme giderek seçin.

      Dijital varlık görmüyorsanız Varlık filtresi simgesi simgesine tıklayın ve koleksiyon filtresini Tümü olarak değiştirin.

    2. Bir doküman klasöründen resim seçtiyseniz dosyayı siteye kopyalamak yerine ona yönelik bağlantı oluşturabilirsiniz. Dosyaya bağlanmak için Siteye dosya kopyalamak yerine orijinal dosyaya yapılmış bir referansı kullan'ı seçin. Bu seçeneği belirlemezseniz dosyanın bir kopyası sitede depolanır ve siteden referans alınır. Orijinal dosyaya bağlanılması içeriğin çoğaltılmasını önler. Bu bağlantı, site ziyaretçilerinin dosyadaki izinler değişse veya görüntülemeyi sınırlandırsa bile içeriği görmelerine izin verir.
    3. Tamam'a tıklayın.
    4. Dijital bir varlık seçtiyseniz belirli bir gösterim seçebilirsiniz. Gösterim seçmezseniz orijinal boyut kullanılır. Site yayımlanırken varlığın en son sürümünün yayımlanmasını istiyorsanız Varlığın en son sürümünü kullan'ı seçin.
  5. Resmi düzenlemek için Düzenle simgesi simgesine tıklayın ve resmi şu eylemlerden biriyle düzenleyin:
    • Resmi kırpmak için Kırp simgesi Kırp'a tıklayın. Kırpma araç çubuğundaki önceden tanımlanmış resim oranlarından birini seçin veya kırpma aracını resim üzerinde istediğiniz yere sürükleyin. Sonuç istediğiniz gibi olduğunda kırpma araç çubuğunda Kırp'a tıklayın.
    • Resmi döndürmek veya çevirmek için Döndür simgesi Döndür'e tıklayın. Döndürme araç çubuğunda özel bir döndürme derecesi girin, resmi sola veya sağa döndürmek için düğmeleri kullanın ya da resmi yatay veya dikey olarak çevirmeyi seçin.
    • Resme filigran eklemek için Filigran simgesi Filigran'a tıklayın. Filigran araçlarıyla resme metin ekleyin, metnin boyutunu, stilini, rengini ve opaklığını istediğiniz gibi değiştirin.
    • Resim formatını değiştirmek için Seçenekler simgesi Seçenekler'e tıklayın, ardından Format açılan listesinden yeni bir format seçin.
    • Arka plan rengini değiştirmek için Seçenekler simgesi Seçenekler'e tıklayın, ardından Arka Plan Rengi açılan menüsünden bir seçenek belirleyin.
    • .jpg veya .webp (Google Chrome tarayıcılarda mevcuttur) uzantılı bir resmi düzenliyorsanız daha küçük bir dosya boyutu oluşturmak için resim kalitesini değiştirebilirsiniz. Seçenekler simgesi Seçenekler'e tıklayın, daha sonra Kalite kutusuna yeni yüzdeyi girin.
    • Yaptığınız değişikliği geri almak veya yinelemek için Geri Al simgesi ya da Tekrarla simgesi simgesine tıklayın. Yaptığınız tüm değişiklikleri kaldırmak için Sıfırla'ya tıklayın.
    • Resmin büyütme oranını değiştirmek için yakınlaştırma kontrollerini kullanın (Yakınlaştırma kontrolü).
  6. Başlık eklemek veya aralık, hizalama, stil gibi diğer seçenekleri değiştirmek için Ayarlar menüsünün Bileşen Menüsü simgesi General panelini kullanın.
  7. Bir bağlantıyı veya diğer eylemleri bir resimle ilişkilendirebilirsiniz:
    1. Ayarlar panelinde Bağlantı'ya tıklayın.
    2. Aşağıdaki seçeneklerden birini belirleyin:
      • Bağlantı Yok: Kullanıcı tıkladığında resim için hiçbir işlem gerçekleştirilmez.

      • Web Sayfası: Harici bir sayfa veya site için tam URL belirleyin ve bağlantının nerede açılacağını seçin.

      • Site Sayfası: Mevcut sitede bir sayfa seçmek için sayfa seçiciyi kullanın ve bağlantının nerede açılacağını seçin. key1=value1&key2=value2 formatında ek URL parametreleri belirleyebilirsiniz. key1=&key2=value2 gibi boş değerler desteklenir. Bir URL tutturucu da belirleyebilirsiniz, ancak tutturucu bağlantısının çözülmesini istediğiniz hedef site sayfasına özel bir Tutturucu bölümü yerleşimi eklemeniz ve tetikleyici eylemi tanımlarken kullandığınız yerleşim ayarlarında aynı tutturucu adını belirtmeniz gerekir.

        Not:

        URL tutamaçlarını kullanmak için gereken Tutamaç bölümünün yerleşimi, Oracle İçerik ve Deneyim Araç Paleti'nde dağıtılır. Araç paletini edinme hakkında bilgi için bkz. Oracle İçerik ve Deneyim Araç Paleti ile Geliştirme.
      • Dosya İndirme: Veri havuzundan seçilen bir dosyayı indirin. Bir dosya seçin.

        Dijital bir varlık seçerseniz belirli bir gösterim seçebilirsiniz. Gösterim seçmezseniz orijinal boyut kullanılır. Site yayımlanırken varlığın en son sürümünün yayımlanmasını istiyorsanız Varlığın en son sürümünü kullan'ı seçin. Varlığın en son sürümünü kullan seçeneğini belirlemezseniz, daha yeni bir taslak sürüm varsa bile bunun yerine son yayımlanmış sürüm kullanılır.

      • Dosya Önizlemesi: Seçilen dosya, sayfada bir yerpaylaşımı olarak görünür.

      • İçerik Öğesi: İlişkili bir varlık veri havuzundan içerik öğesi seçin, görüntülenmesini istediğiniz detay sayfasını seçin ve sayfayı aynı pencerede veya yeni bir pencerede açılacak şekilde hedefleyin.

      • E-posta: Geçerli bir e-posta adresi ve isteğe bağlı olarak bir konu belirleyin. Sonuçta elde edilen mesaj açılır ve e-posta istemcisi öndeğeri ile gönderilir.

      • Resim Önizlemesi: Seçilen resim sayfada bir yerpaylaşımı olarak görünür.

      • Harita: Geçerli bir adres veya geçerli koordinatlar girin ve haritanın masaüstü ve mobil gözatıcılarda nerede açılmasını istediğinizi seçin.

      • Telefon çağrısı: Geçerli bir telefon numarası girin.