İçerik Listesi

Kurumsal kullanıcı olarak, belirli tipte içerik öğelerini dinamik olarak görüntülemek için içerik listesi bileşenini kullanabilirsiniz.

Örneğin, belirlenen bir detay sayfadaki içerik öğesi listesini kullanabilirsiniz ve belirli bir içerik öğesi için daha detaylı bilgi almak üzere bir kullanıcı bağlantıya tıkladığında ilişkili içerik öğesi için detay görünümü otomatik olarak yükler. Örneğin, her biri bir başlık satırlı ve resimli birden fazla makalesi olan bir sayfa varsa ve kullanıcı belirli bir makaleye tıklarsa, detay sayfada hangi makalenin seçildiğinden bağımsız olarak tüm makale görüntülenir.

Bir sayfaya içerik listesi bileşeni eklemek için:

  1. Düzenlemek istediğiniz sayfaya gidin ve Düzenle anahtarı seçeneğinin Düzenle olarak ayarlandığından emin olun.
  2. Bileşeni sayfaya ekleyin.
  3. Bileşeni ve görünümünü düzenlemek için Bileşen Menüsü simgesi menü simgesine tıklayın ve Ayarlar'ı seçin.
  4. Boşluk bırakma, hizalama ve diğer gösterim seçeneklerini değiştirmek için Genel sekmesini seçin.
  5. Görüntülenen içeriğin ek öndeğerlerini ayarlamak için aşağıdan seçim yapın.
    • İçerik Tipi: Kullanılabilir içerik tiplerinden birini seçin. İçerik tipleri, site koleksiyonundaki içerik öğeleridir ve özel dijital varlık tiplerini içerir.

    • Maksimum Öğe Sayısı ve Başlangıç Öğesi: Görüntülenecek maksimum öğe sayısını ve görüntülemenin nerede başlayacağını belirtir. Ek öğeler görüntülenmez.

    • Sayfa Numaralandırma: Listeyle birlikte sayfalandırma da isteyip istemediğinizi belirtin. Bu seçiliyse, düğmelerle veya sayfa numaralarıyla ve gerektiğinde farklı etiketlerle görüntülenen sayfalandırma yolunu oluşturabilirsiniz.

    • Tarih: Verilen seçenekleri, öğenin oluşturulma öncesi, sonrası, arası ve tarih aralıkları temelinde görüntülenecek içerik öğelerini seçmek için kullanın.

    • Kategoriler: Yalnızca belirli bir kategorideki veya kategorilerdeki öğeleri göstermek üzere içerik öğeleri listesini filtrelemek için kategoriler seçin. Site veri havuzundan kategori seçmek için kullanabileceğiniz kayarak açılan bir paneli açmak için Kategori Seç'e tıklayın. Aynı taksonomide birden fazla kategori seçerseniz görüntülenen öğelere seçili kategorilerden yalnızca biri atanmış olur. Farklı taksonomilerde birden fazla kategori seçerseniz, görüntülenen öğelere seçili kategorilerin tümü atanmış olur. Örneğin Varış Yeri taksonomisinden Şehirler ve Parklar'ı seçerseniz şehir veya park olan öğeler görüntülenir. Varış Yeri taksonomisinden Şehirler'i ve Bölgeler taksonomisinden Avrupa kategorisini seçerseniz, Avrupa'da bir şehir olan öğeler görüntülenir.

      Öndeğer olarak, seçili kategorinin tüm alt kategorileri kullanılabilir. Listenizi belirli bir kategori düğümüyle sınırlamayı tercih ederseniz düğümü seçin ve Tüm Alt Öğeleri Dahil Et'in seçimini kaldırın.

    • Dil: Veri havuzu ile ilişkili olanlardan bir dil seçin.

    • Ek Sorgu Dizesi (isteğe bağlı): Şu sözdizimine benzer birini kullanarak, görüntülenen öğeler listesini daha fazla daraltmak için ek sorgu parametreleri belirtin: field.dept eq "Finance". Kullanılabilir işleç listesi için aşağıdaki tabloya bakın.

    • Sıralama Ölçütü: Öğeleri artan veya azalan sırada ada veya tarihe göre sıralayın. İçerik tipi başka tarih, sayı veya ondalık alanları içeriyorsa bu alanlara göre de sıralama yapabilirsiniz.

      Ayrıca, Özel'i seçip özel bir ifade girebilirsiniz. Örneğin, departman numarasına göre artan düzende sıralamak için fields.deptno:asc girebilirsiniz. Sıralama için bir URL parametresi de tanımlayabilirsiniz. Örneğin, {{URLParams.sortBy}} girişi yapıp ardından site URL'nizin sonuna şu parametreyi ekleyebilirsiniz: ?sortBy=fields.deptno:asc.

    • Öğe Görünümü: İçerik öğesini görüntülemek için kullanılan düzeni seçin. Sağlanan Öndeğer düzen içerik öğesindeki tüm alanları gösterir. İçerik öğesi kendisi için tasarlanmış diğer özel düzenlere sahipse, herhangi kullanılabilir düzeni seçebilirsiniz. Sitelerde kullanıldığında özel ayarlar için destek ekle seçeneğinin etkin olduğu özel bir yerleşim seçerseniz, Sonraki simgesi simgesine tıklayıp Özel Veri alanına veri girerek yerleşime özel veri ekleyebilir ve daha sonra Genel sekmesine geri dönmek için Geri'ye tıklayabilirsiniz.

    • Tek öğeyi görüntüleme sayfası: Bir veya daha fazla sayfayı detay sayfa olarak tasarladıysanız, burada listelenirler. Bir kullanıcı detaylı bilgileri görüntülemek üzere içerik öğesindeki bağlantıya tıkladığında detaylı bilgileri görüntülemek üzere bir sayfa seçin.

      Not:

      Bir detay sayfa oluşturmazsanız, içerik öğesi için detayları görüntüleme bağlantısı düzen öndeğerinde gösterilmez.
    • Liste Görünümü: Öğeleri düzenlemek için bir bölüm düzeni seçin. Bu listede özel düzenler olabilir. Şu düzenler sağlanmıştır:

      • Yatay: öğeleri yatay bir çizgide bir biri ardında düzenler.

      • Dikey: öğeleri dikey bir çizgide bir biri ardında düzenler. Hiçbir düzen seçilmezse öndeğer budur.

      • İki Sütun: Öğeleri birden çok satırda ikili olarak düzenler.

      • Üç Sütun: Öğeleri birden çok satırda üçlü olarak düzenler.

      Düzenin ayarlarını değiştirmek için düzenin yanındaki sağ oka tıklayın.

    • Boş Liste Görünümü: Boş bir listenin nasıl görünmesi gerektiğini seçin.

    • Seçenekler: İçerik Arama bileşeninde belirtilen arama sorgusunda otomatik yenileme olması gerekip gerekmediğini belirtin.

    • Boşluk: Öğelerin nasıl görüntüleneceğini seçin.

  6. Önceden tanımlanmış stillere veya kendi özel seçimlerinize sahip bileşeni içeren çerçeveyi formatlamak için Stil sekmesini kullanın.

Tablo 10-1 Sorgu İşleçleri

İşleç Örnek Desteklenen Veri Tipleri Açıklama
eq ?q=name eq "John"

?q=type eq "DigitalAsset"

?q=type eq "Employee" and fields.DOB eq "1994/09/26T16:23:45.208"

?q=type eq "Employee" and fields.DOB eq "1994/09/26T16:23:45.208"

metin, başvuru, sayı, ondalık, mantıksal değer, tarih saat Eşittir işleci (eq) sorguda sağlanan tam değer ile eşleşir. Bu işleç, birden çok değeri olan veri tipleri ile kullanılamaz. Bu işleç ile sağlanan değer, standart alanlar dışında büyük/küçük harf duyarlı değildir. Bu işleç, değerdeki özel karakterleri de göz önünde bulundurur.
co ?q=(type eq "Employee" AND name co "john alex")

?q=(type eq "Car" AND fields.features co "manual")

metin, başvuru, sayı, ondalık, tarih saat, büyük metin İçerir işleci (co) ölçütlerde verilen her sözcük ile eşleşir. Sözcükler, değeri özel karakterler ile bölerek oluşturulur. Sözcüklerden en az birini içeren sonuçları verir (bu örnekte, john veya alex veya her ikisi). Bu işleç, arama sırasında değerde özel karakterleri göz önünde bulundurmaz. Bu işleç, atlanacak sözcüklerde arama gerçekleştirmez. Atlanacak sözcükler hakkında daha fazla öğrenmek üzere Apache Lucene dokümanlarına başvurun.

Tek değerli özellikler söz konusu olduğunda bu işleç metin, büyük metin için uygulanabilir ancak çok değerli özellikler söz konusu olduğunda metin, başvuru, sayı, ondalık, tarih saat, büyük metin için uygulanabilir. Olası tarih saat formatlarını anlamak için aşağıdaki Desteklenen tarih/tarih saat formatları (24 Saat) tablosuna başvurun. Bu işleç ile sağlanan değer büyük/küçük harf duyarlı değil.

sw ?q=type eq "Employee" AND name sw "Joh"

?q=type eq "Employee" AND fields.city sw "Los"

text (metin) İle başlar işleci (sw) sadece alan koşulunda verilen başlangıç karakteri değerleri ile eşleşir. Bu işleç, birden çok değeri olan veri tipleri ile kullanılamaz. Bu işleç ile sağlanan değer büyük/küçük harf duyarlı değil.
ge ?q=(type eq "Employee" AND fields.age ge "40")

?q=type eq "DigitalAsset" AND updatedDate ge "20171026"

sayı, ondalık, tarih saat Büyüktür veya eşittir işleci (ge) sadece sayısal ve tarih saat değerleri ile eşleşir. Olası tarih saat formatlarını anlamak için aşağıdaki Desteklenen tarih/tarih saat formatları (24 Saat) tablosuna başvurun. Bu işleç, birden çok değeri olan veri tipleri ile kullanılamaz.
le ?q=(type eq "Employee" AND fields.weight le "60.6") sayı, ondalık, tarih saat Küçüktür veya eşittir işleci (le) sadece sayısal ve tarih saat değerleri ile eşleşir. Olası tarih saat formatlarını anlamak için aşağıdaki Desteklenen tarih/tarih saat formatları (24 Saat) tablosuna başvurun. Bu işleç, birden çok değeri olan veri tipleri ile kullanılamaz.
gt ?q=(type eq "Employee" AND fields.age gt "20") sayı, ondalık, tarih saat Büyüktür işleci (gt) sadece sayısal ve tarih saat değerleri ile eşleşir. Olası tarih saat formatlarını anlamak için aşağıdaki Desteklenen tarih/tarih saat formatları (24 Saat) tablosuna başvurun. Olası tarih saat formatlarını anlamak için aşağıdaki Desteklenen tarih/tarih saat formatları (24 Saat) tablosuna başvurun. Bu işleç, birden çok değeri olan veri tipleri ile kullanılamaz.
lt ?q=(type eq "Employee" AND fields.age lt "20")

?q=type eq "Employee" AND createdDate lt "1994/09/26T16:23:45.208"

sayı, ondalık, tarih saat Küçüktür işleci (lt) sadece sayısal ve tarih saat değerleri ile eşleşir. Olası tarih saat formatlarını anlamak için lütfen Desteklenen tarih/tarih saat formatları (24 Saat) bölümüne başvurun. Bu işleç, birden çok değeri olan veri tipleri ile kullanılamaz.
mt ?q=(type eq "Car" AND fields.review mt "petrol 20KMPL")

?q=(type eq "Employee" AND name mt "Jo?n")

?q=(type eq "Employee" AND name mt "Jo*")

?q=(type eq "Employee" AND fields.role mt "senior*")

metin, büyük metin Sözcük grubu sorgusu veya yakınlık arama (eşleşir) işleci (mt), birbirleri ile belirli bir mesafede olan sözcükleri bulmanızı sağlar. Sonuçlar en iyi eşleşmeye göre sıralanır. Ölçütlerde "petrol 20kmpl" verildiğinde,"Benzin tüketimi otoyolda 20KMPL şeklindedir" ifadesini içerebilen gerçek içeriği keşfetmek için içerik öğeleri aranırken faydalıdır.

Eşleşir işleci, verilen değer içinde bir joker karakter kullanabilir ve tek bir değer içinde hem tek karakterli hem de birden çok karakterli joker karakter aramasını destekler. Tek karakterli joker karakter için ? ve çok karakter için * kullanın. "John" ve "Joan" tek karakter için "Jo?n" ile aranabilir ve birden çok karakter için "Jo*" ile aranabilir.

Bu işleç, aynı anda tek değerli ve birden çok değerli veri tiplerine uygulanır. Bu işleç, atlanacak sözcüklerde arama gerçekleştirmez. Atlanacak sözcükler hakkında daha fazla öğrenmek üzere Apache Lucene dokümanlarına başvurun. Bu işleç ile sağlanan değer büyük/küçük harf duyarlı değil.

sm ?q=(type eq "Employee" And fields.city sm "Rome") metin, büyük metin Benzerlik sorgusu işleci. Bu işleç, belirtilen ölçütlere benzeyen değerlerin aranabilmesini sağlar ve sonuç ile eşleşmek için öndeğer olarak maksimum iki düzenleme kullanan belirsiz arama olarak da adlandırılır. "Rome" ifadesi, "Dome" ifadesine benzer. Bu işleç, aynı anda tek değerli ve birden çok değerli veri tiplerine uygulanır. Bu işleç ile sağlanan değer büyük/küçük harf duyarlı değil.
AND ?q=(type eq "Employee" AND name eq "John" AND fields.age ge "40") Kullanılamaz VE işleci birden fazla sorgu koşulu arasında bir VE koşulu yerleştirmek üzere kullanılabilir. Bu, VEYA işlecine göre önceliklidir.
OR type eq "Employee" AND name eq "John" OR fields.age ge "40" Kullanılamaz VEYA işleci birden fazla sorgu koşulu arasında bir VEYA koşulu yerleştirmek üzere kullanılabilir.
( ) ?q=type eq "Employee" AND (name eq "John" AND fields.age ge "40")

?q=type eq "Employee" AND ( (name eq "John" AND fields.age ge "40") OR fields.weight ge 60)

Kullanılamaz Parantez, ölçütlerdeki koşulları içine alarak gruplayan işleç. VE arkasından geldiğinde ve VEYA tarafından izlendiğinde en yüksek önceliğe sahiptir.