Bir tema ve özel bileşenlerle yeni bir iste oluşturmak için Oracle Content Management tarafından sağlanan bir başlangıç şablonunun kopyasını kullanırsınız.
Başlangıç şablonu, özel bir web sitesi oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeyi tek pakette toplar: Site öndeğeri, yerleşim, gezinme, örnek içerik, tema, ilişkili içerik öğeleri, vb. Oracle Content Management ile sağlanan diğer şablonlardan farklı olarak, başlangıç şablonları yeni bir site oluşturmak için size yeni bir tema ile birlikte kullanımı kolay bir temel çerçeve sağlar.
Not:
Temalar genellikle şablonlar arasında paylaşılır, ancak başlangıç şablonları bir şemanın kopyasını kullanır.StarterTemplate ve JETStarterTemplate başlangıç şablonları, hizmetin yüklenmesi ve konfigürasyonu sırasında yöneticiniz şablonları etkinleştirdiğinde, Oracle Content Management uygulamasındaki diğer şablonlarla birlikte sağlanır. Oracle JavaScript Eklenti Araç Kutusu (JET) başlangıç şablonu, şablonlar için en son JET stilini içerir, bazı sayfa içeriklerini birleştirir (JET bileşenleri olarak) ve JET tabanlı şablonlar ve siteler oluşturmak için başlangıç bileşenleri sağlar.
Temel Süreç
Başlangıç şablonuyla çalışmanın temel süreci şu şekildedir:
Yeni bir site oluşturun ve başlangıç şablonunu seçin. Yeni siteyle birlikte yeni bir başlangıç teması oluşturulur.
Not:
Site adını dikkatli seçin. Siteye verdiğiniz ad yeni temanın adı olarak çoğaltılır ve siteyi yayımlamanızın ardından diğer kullanıcılara temayı görebilir. Tema oluşturulduktan sonra adını değiştiremezsiniz.Başlangıç sitesi ve teması, site ve tema geliştirmeyi başlatmak için gerekli olan bir grup klasör ve dosya içerir.
Yeni temayı masaüstünüzle senkronize edin. Temayı yerleşimler ve statik varlıklarla genişletmek ve özelleştirmek için masaüstünüzde çalışabilirsiniz. Bu bir temanın kopyası olduğundan ve şablonunuza özel bir ad kullandığından temada kaynak temayı etkilemeden değişiklik yapabilirsiniz.
Siteyi Site Oluşturucu'da açın. Site yapısına ekleme yapmak, sayfalara bileşen ve etkileşim eklemek ve yeni şablonun site öndeğerinin çarpası olacak içerikleri eklemek için Site Oluşturucu'yu kullanabilirsiniz. Başlangıç şablonunda sağlanan site içeriğini yeniden kullanabilir veya kaldırabilirsiniz.
Site ve tema hazır olduğunda, değişiklikleri Oracle Content Management anıyla eşzamanlı kılın ve ardından seçili siteden yeni bir şablon oluşturun.
Diğerlerinin kullanabilmesi için şablonu paylaşın.
Başlangıç Şablonu Kullanarak Şablon Oluşturma
Başlangıç şablonunu kullanmak için:
Oracle Content Management yan gezinme menüsünde Siteler'e tıklayın.
Mevcut sitelerin listesi görüntülenir.
Oluştur'a tıklayın.
Site Oluştur iletişim kutusunda siteniz için temel olarak kullanılacak başlangıç şablonunu seçin.
Yeni site, başlangıç şablonuyla sağlanan ve adı yeni site adıyla eşleşecek şekilde değiştirilen temayı kullanır.
İletişim kutusunda site için bir ad girin. Bu site URL'sinde kullanılan addır. Harf, sayı, alt çizgi (_) ve tire (-) kullanabilirsiniz. Boşluk girdiğinizde bu otomatik olarak alt çizgiyle değiştirilir.
Şu adları şablonlar, temalar, bileşenler, siteler veya site sayfaları için kullanmayın: authsite, content, pages, scstemplate_*, _comps, _components, _compsdelivery, _idcservice, _sitescloud, _sitesclouddelivery, _themes, _themesdelivery. Şu adları site sayfaları için kullanabilirsiniz ancak şablonlar, temalar, bileşenler veya siteler için kullanmayın: documents, sites.
Not:
Oracle Content Management sitesi URL'sinin dizin yolu büyük/küçük harfe duyarlıdır. Sorgu veya parça dizelerindeki harf büyüklüğü, geliştiriciler tarafından özel kodlarla yönetilir.
https:[//host[:port]][/]path[?query][#fragment] \____________________/\________________________/ Location Data
İsteğe bağlı olarak site için bir açıklama girin.
Hazır olduğunuzda Oluştur'a tıklayın.
Bir ilerleme çubuğunda yeni sitenin adı ve oluşturma statüsü gösterilir. Site oluşturulduğunda adı site listesinde görünür. İlk statüsü çevrimdışıdır.
Yeni oluşturulan sitelerinizi listede hızlı bir şekilde bulmak için listeyi Son Güncellenen ölçütüne göre sıralayın. Oluşturduğunuz site listenin üstünde görüntülenir.
Not:
Oluşturduğunuz site için size otomatik olarak yönetici rolü atanır.Temayı masaüstünüzle senkronize etmek için masaüstü uygulamasını kullanın.
Şimdi tema için klasör hiyerarşilerini ve dosyaları görebiliyor olmalısınız.
Başlangıç teması minimal bir grup klasör ve dosya içerir, örneğin:
theme assets css main.css js topnav.js designs default design.css design.json facebook.png googleplus.png linkedin.png twitter.png youtube.png x-close.png layouts index.html resonsepages 404.html _folder.json _folder_icon.jpg components.json viewports.json
x-close.png dosyası, tanımlama bilgisi izni açılan penceresi için kapat simgesi öndeğerini içerir.
/layouts
klasörü, şunları içeren bir başlangıç sayfası yerleşim dosyası (index.html
) içerir:
Sayfanın bir sayfa yerleşimi olarak kullanılmasına olanak tanıyan bir grup HTML etiketi.
Temayı masaüstünüzle senkronize etme, yeni sayfa yerleşimi ekleme, sayfa düzenine bileşen ekleme ve yeni sayfa yerleşimini kullanarak site hiyerarşisi oluşturma gibi talimatlarla önceden temel verili hale getirilmiş metin içeren tek yuva.
Görüntüleyici Uygulama Programı Arabirimi JavaScript fonksiyonları ve nesnelerinin kullanımına örnek gösteren basit bir JavaScript gezinme dosyası. Görüntülenen Uygulama Programı Arabirimi, site içinde gezinmeye izin vermek amacıyla site hiyerarşisinde gezinmek ve gerekli HTML işaretlemesini oluşturmak için gereklidir.
Temayı değiştirmeyi tamamladığınızda tema klasörlerini ve dosyalarını Oracle Content Management anınızla eşzamanlı kılın. Temada yaptığınız değişikliklerin bir sitedeki görünümünü ve davranışını görmek için siteyi Site Oluşturucu'da açın. Bu büyük ihtimalle tekrarlayan bir işlem olacaktır.
Siteyi görüntülemek veya değiştirmek için siteyi seçip sağ tıklama menüsünde Aç'a tıklayın veya eylemler çubuğunda simgesine tıklayın.
Sitede değişiklik yapabilmek için düzenleyici modunu Düzenle olarak değiştirin. Başlangıç temalarında sayfa yerleşimini kullanarak mevcut sayfaları değiştirebilir ve yeni sayfa ekleyebilirsiniz.
Not:
Sayfa yerleşimi yapısına ve kullanımına aşinaysanız başlangıç şablonu tarafından sağlanan istemediğiniz bölümleri silebilir ve istediğiniz bölümlerdeki yerleşimi yeni yerleşimlerden birine geçirebilirsiniz.Sitede değişiklik yapmayı tamamladıktan sonra siteyi Kaydedin ve ardından Yayımla'ya tıklayıp güncellemeyi temel sitede birleştirin.
Siteyi seçin ve siteyi temel alan bir şablon oluşturun. Bu, yeni şablon için varlıkları ve temayı alır.
Şablonu, onu kullanabilmesini istediğiniz üyelerle paylaşın.