Dokümanlar Klasörü Kaydetme Sürücüsü Ayarlarını Konfigüre Etme

Dokümanlar Klasörü kaydetme sürücüsü ayarlarını konfigüre etmek için:

  1. Bir kaydetme profili oluşturun.

  2. Genel Ayarlar sayfasında, Hedef alanında Dokümanlar Klasörü'nü seçin.

  3. Kaydetme Sürücüsü Ayarları sayfasını seçin.

  4. Doküman Klasörü sekmesinde, dokümanların kaydedileceği yeri belirleyin:

    • Üst Klasör bölümünde Klasör Seç... öğesine tıklayıp Üst Klasör Seç iletişim kutusunu görüntüleyin. Üst Klasör Seç bölümünde, kaydetme profili için belirtilmiş üst klasör yoksa kullanıcının ana klasörü görüntülenir. Aksi takdirde seçili üst klasör görüntülenir. Tüm dokümanların kaydedileceği bir klasör seçin ve Tamam'a tıklayın. Ad alanında seçili üst klasörün adı ve Tanımlayıcı alanında üst klasörün ilgili benzersiz tanımlayıcısı görüntülenir. İsteğe bağlı olarak, geçerli seçimi temizlemek için Klasörü Temizle'ye tıklayın ve yeni bir Oracle Content Management klasörü seçin.

    • İsteğe bağlı olarak, doküman dosyalarını üst klasör içinde dinamik olarak oluşturulan ve meta veri alanı değerleri kullanılarak adlandırılan alt klasörlerde depolamak için Alt Klasör Oluşturma bölümünde Alan değerlerini kullanarak Alt Klasör oluştur seçeneğini seçin. Kullanılabilir Alanlar listesinden dahil edilecek meta veri alanlarını seçin ve Seçili Alanlar listesine taşıyın. Her meta veri alanı bir alt klasörü temsil eder ve meta veri alanlarının sırası alt klasör hiyerarşisini temsil eder.

      Klasör adı geçersiz karakterlerden oluşuyorsa alanında Geçersiz karakterleri kaldır veya Doküman kaydetmeyi iptal et seçeneğini kullanarak, İçerik Yakalamanın bir alt klasör adında bulunan geçersiz karakterleri nasıl işleyeceğini belirleyin.

    Not:

    • Oracle Content Management uygulamasında alt klasör oluştururken, mevcut klasör adlarını tespit etme işlemi büyük/küçük harfe duyarlıdır.

    • Alt klasör oluşturmak için kullanılan bir meta veri alanı boşsa ve sonrasında boş olmayan alt klasörler varsa, doküman kaydetme alt klasör dizin yolunun geçersiz olduğunu belirten bir hata mesajı ile durdurulur.

    • Alt klasör oluşturmak için kullanılan bir meta veri alanı boşsa ve sonrasında boş olmayan alt klasörler varsa, dokümanlar ilk boş alt klasörün üst klasöründe depolanır.

      Şu örneklere bakın:

      Meta veri alanları CustName=”Corp 1”,CorrespondenceType=”AP”,OrderNumber=NULL ise doküman <Parent Folder>\Corp 1\AP konumunda depolanır.

      Meta veri alanları CustName=”Corp 1”,CorrespondenceType=NULL,OrderNumber=NULL ise doküman <Parent Folder>\Corp 1 konumunda depolanır.

      Meta veri alanları CustName=NULL,CorrespondenceType=NULL,OrderNumber=NULL ise doküman <Parent Folder>\ konumunda depolanır.

  5. Doküman Dosyası Adlandırma sekmesinde, doküman dosyalarının ve doküman eki dosyalarının nasıl adlandırılacağını belirleyin.

    • İsteğe bağlı olarak, resim olmayan dosyaları orijinal dosya adlarını kullanarak adlandırmak için Resim olmayan dosyalarda orijinal dosya adını kullan alanını seçin.

    • İsteğe bağlı olarak, dosyayı bir veya daha fazla seçili meta veri alanı değerine göre adlandırmak için Doküman dosyasını Meta veri alanı değerlerine göre adlandır alanını seçin. Bu alan seçilmezse İçerik Yakalama, dosyaları dahili toplu işlem no, alt çizgi ve sayısal tanımlayıcı içeren adlandırma düzeni öndeğerini kullanarak dosyaları adlandırır. Kullanılabilir Alanlar listesinden dahil edilecek meta veri alanlarını seçin ve Seçili Alanlar listesine taşıyın.

    • Seçili Alanlar listesinde meta veri alanlarını sıralayın. Alanların sırası, doküman dosyasının adlandırılmasını etkiler.

    • Alan Sınırlayıcı alanında, meta veri değerleri arasında kullanılacak alan sınırlayıcıyı belirleyin.

    • Dosya Adı Geçersiz Karakterlerden Oluşuyorsa alanında Geçersiz karakterleri kaldır veya Doküman kaydetmeyi iptal et seçeneğini kullanarak, İçerik Yakalamanın doküman dosyası adlarında bulunan geçersiz karakterleri nasıl işleyeceğini belirleyin.

  6. Meta Veri sekmesindeki Doküman Meta Veri Koleksiyonu açılan listesinden bir koleksiyon seçin. Sonra Yakalama alanlarını Meta Veri Koleksiyonu alanlarına eşleyerek, eşlenmiş alanların veri tipinin eşleşmesini sağlayın. Meta Veri Koleksiyonu alanı seçip Alanı düzenle öğesine tıklayın, ardından eşlenecek Yakalama alanını seçin. Ek alanları eşlemek için bu adımı tekrarlayın.

  7. Seçenekler sekmesindeki Doküman Eki Seçenekleri alanında isteğe bağlı olarak doküman eklerinin dahil edilip edilmeyeceğini ve edilecekse nasıl yapılacağını belirleyin:

    • Dokümanları Oracle Content Management uygulamasına kaydederken dokümanlardan ekleri hariç tutmak isterseniz Ekleri hariç tut seçeneğini kullanın.

    • Dokümanları Oracle Content Management uygulamasına kaydederken ekleri ek tipine göre alt klasörlere dahil etmek için Ek tipine göre alt klasörlere dahil et seçeneğini kullanın.

      Not:

      Her ek için birincil dokümanın Oracle Content Management klasöründe bir alt klasör oluşturulur (alt klasör zaten mevcut değilse). Alt klasörü, doküman ekinin ek tipi adı kullanılarak adlandırılır. Ekin bir ek tip adı yoksa alt klasör Attachments olarak adlandırılır.