Căutarea conţinutului şi a conversaţiilor

Introduceţi un termen de căutare, de exemplu un nume de fişier sau de conversaţie, un tag de resursă digitală sau un hashtag, în partea de sus a ecranului, apoi apăsaţi Enter sau faceţi clic pe Căutare. Dacă doriţi să căutaţi doar într-un anumit folder, deschideţi-l şi introduceţi termenul căutat. Puteţi introduce doar câteva caractere ale termenului căutat şi este afişată o listă de posibile potriviri, listate în funcţie de tip (documente, conversaţii etc.). Astfel, puteţi găsi rapid ce aveţi nevoie, chiar dacă nu ştiţi întregul cuvânt căutat.

Dacă nu aveţi permisiunea de a vizualiza un element, nu-l veţi vedea în rezultatele căutării, chiar dacă acesta a îndeplinit criteriile de căutare. După listarea rezultatelor căutării, puteţi utiliza rezultatele ca în mod normal. Puteţi să adăugaţi fişiere în foldere, să adăugaţi postări în conversaţii, să încărcaţi fişiere sau să partajaţi foldere cu alte persoane.

Sugestii pentru căutare

  • O căutare parcurge titlurile, conţinutul (precum cuvintele dintr-un document), extensiile de fişiere, numele persoanei care a modificat ultima dată fişierul şi informaţiile despre un element (precum descrierea unui folder). De asemenea, verifică metadatele asociate elementului, mesajele conversaţiilor, tagurile resurselor digitale, hashtagurile din conversaţii şi persoanele din conversaţie.
  • Când căutaţi un element care conţine caractere speciale în nume, elementul nu este returnat în rezultatele sugerate ale căutării pt. documente sau foldere.
  • Puteţi căuta mai mulţi termeni; separaţi-i printr-o virgulă sau printr-un spaţiu.
  • Pentru a căuta o expresie, includeţi expresia între ghilimele duble. De exemplu, "Statele Unite" returnează fişierele cu expresia exactă Statele Unite în fişier.
  • Puteţi filtra rezultatele căutării făcând clic pe sau atingând meniul Rezultate. De exemplu, puteţi vizualiza doar conversaţiile care corespund criteriilor de căutare sau doar persoanele care corespund.
  • Afişarea celor mai noi rezultate ale căutării ar putea fi efectuată cu o oarecare întârziere. De exemplu, dacă veţi căuta termenul Report, iar ulterior adăugaţi alt document cu termenul Report, acest document nu va fi returnat în rezultate timp de câteva secunde.
  • Căutarea nu ţine cont de majuscule/minuscule. Aceasta înseamnă că report va găsi aceleaşi rezultate ca Report.
  • Puteţi utiliza următorii operatori de căutare. Operatorii nu ţin cont de majuscule/minuscule, deci NOT este identic cu not:
    • not sau cratimă (-). De exemplu, Report2018,Report2019 -vânzări returnează Report2018 sau Report2019, mai puţin elementele ce conţin cuvântul cheie sales.
    • or sau o virgulă. De exemplu, Report2018 or Report2019 returnează aceleaşi rezultate ca Report2018,Report2019.
    • and sau un spaţiu. De exemplu, Report2018 and Report2019 returnează aceleaşi rezultate ca Report2018 Report2019.

    Operatorul not are precedenţă mai mare decât celelalte, iar and are cea mai mică precedenţă. De exemplu, căutarea Report2018 and Report2019 not Report2019 nu returnează nimic, deoarece operatorul not este evaluat primul.

  • Utilizaţi paranteze pt. a grupa interogări complexe. De exemplu, puteţi căuta Statele and (not "Statele Unite").
  • Dacă aveţi mai mult de 100 de foldere partajate (partajate de dvs. sau cu dvs.), este posibil ca o căutare globală să nu returneze rezultatele aşteptate. Căutarea este efectuată mai întâi în folderele partajate Favorite, apoi în alte foldere partajate, până la maxim 100. Este recomandabil să desemnaţi anumite foldere ca Favorite înainte de căutare, pt. a garanta rezultate mai bune ale căutării.
  • Dacă un fişier depăşeşte dimensiunea de 10 MB, nu va fi inclus în căutarea de text integral (o căutare în conţinutul unui fişier, nu doar în metadatele despre un fişier). Puteţi găsi elementul căutând după numele complet.