"Conţinutul structurat" este un termen care descrie conţinutul ce există separat de fişiere şi de machete.
Prezentarea generală a conţinutului structurat
Un tip de conţinut este un cadru pt. informaţii, ce poate fi utilizat pe un site sau pt. alte proiecte. Un tip de conţinut poate avea asociate mai multe machete, pt. ca informaţiile introduse cu ajutorul acelui tip să poată fi formatate în mai multe feluri. Puteţi să vă imaginaţi un tip de conţinut ca un formular în care informaţiile sunt introduse şi salvate. Apoi, acele informaţii vor putea fi utilizate cu diferite machete sau formate. Puteţi crea un tip de conţinut doar dacă aveţi privilegii de administrator de conţinut.
Un tip de conţinut este creat de un utilizator cu rol de administrator de conţinut şi atunci trebuie să fie asociat cu un repository. Utilizatorii din companie care au cel puţin rolul de contributor la repository pot utiliza după aceea tipul de conţinut pentru a crea un nou element de conţinut. Pentru detalii privind rolurile şi responsabilităţile, consultaţi Aflaţi despre rolurile utilizatorilor.
Un tip de conţinut poate impune un text, o dată, o imagine sau diverse câmpuri numerice. Depinde de ce aveţi nevoie. Pot exista mai multe machete asociate unui tip de conţinut, astfel încât, în funcţie de locul unde este necesar elementul, el să apară cu o imagine mare şi cu un font mic sau cu o imagine mică şi un text care-l încadrează. Locaţia şi informaţiile de contact pot fi omise într-un loc, dar incluse în altul. Conţinutul nu se va schimba, dar macheta se poate schimba fără a afecta conţinutul introdus.
De exemplu, să zicem că există un tip de conţinut numit Informaţii angajaţi. El ar putea avea câmpuri pt. titlul postului, locaţia geografică, o scurtă biografie şi o fotografie. Când utilizaţi acel tip de conţinut pt. a crea un element de conţinut, alegeţi o colecţie unde elementul să fie administrat. Apoi, introduceţi informaţiile: titlul postului, locaţia, o scurtă biografie şi o fotografie din colecţia de resurse digitale; acestea vor fi utilizate cu elementul de conţinut.
Elementul de conţinut devine parte din colecţie. În colecţie pot exista fotografii, clipuri video sau documente, iar toate se pot utiliza pe un site web, într-o broşură sau oriunde altundeva. O colecţie este un mod de a administra tot ce aveţi nevoie pt. un proiect, dintr-un singur loc.
Utilizarea conţinutului structurat
În funcţie de rolul dvs. în companie, este posibil să nu puteţi utiliza conţinutul structurat. Poate aveţi doar permisiuni de a crea elemente de conţinut sau de a adăuga resursele digitale necesare. Consultaţi Aflaţi despre rolurile utilizatorilor pt. informaţii despre roluri şi permisiuni.
Iată o prezentare în linii mari a modului în care se pot crea şi utiliza conţinutul structurat şi resursele digitale. În unele companii, ar putea exista o anumită etapă ce trebuie efectuată înaintea alteia sau după ea.