Puteţi să specificaţi culoarea şi imaginea de fundal pt. pagină şi pt. sloturile individuale din pagină, precum şi pt. machetele de secţiuni dintr-un slot. Puteţi, de asemenea, să modificaţi întreaga temă pt. un site.
Un slot este o regiune care se întinde pe lăţimea paginii şi care poate conţine unul sau mai multe tipuri de conţinut. Fundalul pe care-l specificaţi pt. un slot se aplică întregului slot şi tuturor componentelor din slot.
Modificarea fundalului
Fundaluri suprapuse în straturi Dacă specificaţi un fundal pt. un slot, acesta este “deasupra” fundalului specificat pt. pagină. Pentru majoritatea imaginilor şi culorilor, stratul superior suprascrie eficient stratul inferior. Dacă utilizaţi un grad de transparenţă într-o culoare de fundal sau în imagini, culorile din straturile inferioare pot fi estompate sau amestecate cu culorile utilizate în straturile superioare.
Anumite componente, cum ar fi paragrafele şi titlurile, pot furniza o culoare de fundal, ca parte dintr-un stil predefinit sau dintr-un stil personalizat. Dacă specificaţi o culoare de fundal pt. o componentă, ea va fi aplicată în strat peste orice machetă de fundal, slot sau fundal de pagină. Consultaţi Utilizarea stilurilor şi formatării.
Opţiunile pt. fundal sunt similare pt. machetele de pagini, de sloturi şi de secţiuni, dar sunt accesate puţin diferit în fiecare caz:
Deschideţi un site pt. editare.
Navigaţi la pagina pe care doriţi s-o editaţi şi asiguraţi-vă că este setat la Editare.
Faceţi clic pe din bara laterală, apoi faceţi clic pe
.
Pentru a specifica fundalul pt. întreaga pagină, faceţi clic pe Pagina completă şi faceţi clic pe . Pentru a specifica fundalul pt. un slot din pagină, selectaţi slotul şi faceţi clic pe
.
Faceţi clic pe pictograma de meniu a machetei de secţiune şi alegeţi Setări.
Faceţi clic pe Fundal. Opţiunile pt. fundal sunt identice pt. machetele de pagini, de sloturi şi de secţiuni.
Pentru a utiliza o imagine pt. fundal, faceţi clic pe Selectare imagine. Puteţi utiliza imagini din orice loc care vă este accesibil. De asemenea, puteţi utiliza imagini care au fost partajate cu dvs. sau pe care le-aţi încărcat dintr-o locaţie de fişiere locală sau din reţea.
Selectaţi o imagine şi faceţi clic pe OK Fereastra afişează toate fişierele disponibile. Selectaţi tipul de fişier care este potrivit pt. context. De exemplu, dacă selectaţi un fişier imagine, trebuie să selectaţi un fişier cu un format de imagine valid (GIF, JPG, JPEG, PNG sau SVG).
Utilizaţi Poziţie pt. a plasa imaginea în pagină sau în slot.
Potrivire: Imaginea este scalată astfel încât întreaga imagine să se potrivească în spaţiul disponibil fără a distorsiona imaginea.
Selectaţi o opţiune Repetare pt. a repeta o imagine care este prea mică pt. a umple spaţiul disponibil. Această opţiune nu se aplică dacă selectaţi Extindere ca opţiune pt. Scalare.
Selectaţi Nu se derulează cu pagina pt. a menţine imaginea staţionară în timp ce utilizatorul derulează pagina.
Faceţi clic în bara de spectru din dreapta pt. a selecta o culoare şi a afişa variaţii ale culorii în afişajul intervalului de culori. Culoarea selectată este afişată în colţul din dreapta sus şi nuanţele culorii selectate cu valori crescute de alb spre stânga şi valori crescute de negru spre partea de jos.
Pentru a selecta o variaţie a culorii, faceţi clic pe afişajul intervalului de culori sau faceţi clic şi trageţi punctul de selecţie într-o poziţie a noii culori. Caseta de culori curentă şi codul din 6 cifre al culorii arată culoarea selectată.
Pentru a ajusta transparenţa (canalul alfa), faceţi clic şi trageţi glisorul de transparenţă către stânga pt. a mări transparenţa. Valoarea alfa 0% face culoarea transparentă, permiţând culorii şi straturilor inferioare să fie afişate complet. Valoarea alfa 100% face culoarea complet opacă, blocând toate culorilor şi conţinutul din straturile inferioare. Celelalte valori permit afişarea imaginilor şi culorilor din straturile inferioare şi amestecarea culorilor cu cele din straturile superioare în diferite grade.
Pentru a aplica selecţia de culoare curentă, faceţi clic pe Selectare.
Modificarea temei
Notă:
Nu toate temele sunt compatibile unele cu altele. Diferite teme pot conţine informaţii diferite despre navigare,numele stilului sau macheta de pagini. De exemplu, dacă selectaţi o temă cu alte nume de machete, este posibil ca paginile existente să utilizeze machete care nu sunt disponibile în temă. Paginile respective apar goale. Conţinutul paginilor nu este şters, însă nu poate fi afişat decât dacă tema pe care o selectaţi are o machetă şi sloturi cu aceleaşi nume. Dacă selectaţi o temă incompatibilă, puteţi modifica tema la tema iniţială pt. a restabili conţinutul paginilor.Asiguraţi-vă că treceţi la o temă compatibilă. Dacă nu sunteţi sigur, verificaţi cu dezvoltatorul temei.
Deschideţi un site pt. editare.
Faceţi clic pe din bara laterală, apoi faceţi clic pe
.
Selectaţi o temă din lista de teme disponibile şi faceţi clic pe OK. Tema este aplicată în actualizarea curentă. Pentru a salva toate modificările în aşteptare din actualizarea curentă, faceţi clic pe Salvare.