Managerul de documente

Puteţi utiliza Managerul de documente pentru a furniza o vizualizare a paginii dvs. home sau a fişierelor din Oracle Content Management.

Pentru a adăuga o componentă pt. Managerul de documente într-o pagină:

  1. Navigaţi la pagina pe care doriţi s-o editaţi şi asiguraţi-vă că Comutatorul Editare este setat la Editare.
  2. Adăugaţi componenta în pagină.
  3. Pentru a edita componenta şi aspectul acesteia, faceţi clic pe pictograma sa de meniu Pictograma Meniu componentă şi selectaţi Setări.
  4. Selectaţi Setări personalizate pt. a seta detaliile prestabilite despre conţinutul care este afişat.
  5. Faceţi clic pe Selectare din dreptul Selectare folder pt. a schimba folderul de utilizat pt. afişare.
    Pentru a selecta un folder, bifaţi caseta din dreptul numelui folderului. Pentru a deschide un folder, faceţi clic pe numele folderului. Faceţi clic pe un nume de folder din cale pt. a reveni la folderul respectiv sau faceţi clic pe Navigare la Home pt. a reveni la folderul Home. Când aţi terminat, faceţi clic pe Înapoi.
  6. Faceţi clic pe Selectare acces folder şi selectaţi rolul de acces de acordat vizitatorilor.
    Vizitatorii vor putea vizualiza şi lucra cu conţinutul folderului pe baza rolului lor, iar din Opţiuni parcurgere activaţi următorul pas.
    • Acces pt. membri: Vizitatorii vor putea utiliza toate caracteristicile disponibile pt. membrii folderului, precum vizualizarea conversaţiilor, adnotărilor sau proprietăţilor personalizate ale elementelor.

    • Vizualizator: Vizualizatorii pot vedea fişierele şi folderele, dar nu le pot modifica.

    • Rol de descărcare: Rolurile de descărcare pot descărca, de asemenea, fişiere şi le pot salva pe calculatorul lor.

    • Contributor: Contributorii pot, de asemenea, să modifice fişierele, să actualizeze fişierele, să încarce fişiere noi şi să şteargă fişiere.

    Ţineţi cont de următoarele când setaţi accesul la folder:

    • Autorul unui site nu poate acorda acces la un folder, care să fie superior accesului pe care el însuşi îl are. De exemplu, dacă autorul are acces de tip Rol de descărcare la un folder, nu poate da drepturi de contributor vizitatorilor site-ului.

    • Privilegiile setate pt. folder în componentă pot creşte privilegiile vizitatorului. De exemplu, dacă vizitatorul are privilegii de vizualizator (sau nu are privilegii) pt. folder, componenta poate acorda privilegii superioare, pe baza rolului selectat. Aceste privilegii îmbunătăţite sunt valabile doar în componenta ca atare.

    • Dacă un vizitator al site-ului are privilegii superioare celor specificate pt. componentă, privilegiile sale individuale le suprascriu pe cele setate în componentă.

    • Privilegiile acordate într-un folder se aplică folderelor şi fişierelor imbricate în folderul respectiv.

  7. Selectaţi dintre următoarele pt. a seta valorile prestabilite suplimentare pt. conţinutul care este afişat.
    • Machetă: Selectaţi o machetă iniţială de tip grilă, listă sau listă compactă pt. foldere şi fişiere. Utilizatorii pot modifica macheta când vizualizează componenta înglobată finalizată.

    • Schemă de culori: Selectaţi una dintre schemele de culori disponibile pt. lista de foldere înglobată.

    • Ordine de sortare: Selectaţi modul în care vor fi afişate iniţial elementele, fie alfabetic, după nume, fie după data ultimei actualizări a elementelor.

    • Opţiuni parcurgere: Selectaţi opţiunile care vor fi disponibile utilizatorilor când selectează un element. De exemplu, puteţi opta pt. a permite utilizatorilor să vizualizeze fişiere, să descarce fişiere, să partajeze sau să copieze fişiere şi foldere sau să şteargă fişiere. Dacă doriţi să restricţionaţi ce pot face utilizatorii cu fişierele şi folderele dvs., debifaţi o opţiune din această listă. Dacă aţi selectat Acces pt. membri în pasul anterior, puteţi opta pt. a afişa un panou lateral în care vor fi afişate toate conversaţiile, adnotările sau proprietăţile personalizate.

    • Opţiuni vizualizator: Selectaţi modul în care utilizatorii vor vizualiza fişierele. Puteţi permite ca fişierele să fie vizualizate în cadrul înglobat sau în altă filă (sau fereastră, în funcţie de setările browserului dvs.). De asemenea, puteţi să ascundeţi sau să afişaţi miniaturile şi să personalizaţi modul în care sunt vizualizate clipurile video.

    • Afişare controale de zoom: Selectaţi dacă afişaţi o bară glisoare sau controale de zoom în vizualizarea înglobată a folderului.

    • Modul Potrivire vizualizator: Puteţi selecta ca fişierele să fie afişate umplând pagina, umplând lăţimea paginii sau în dimensiunea originală.

    • Triggere şi acţiuni: Selectaţi pt. a reîmprospăta o listă de fişiere dacă este utilizată, de asemenea, cu componenta pt. lista de fişiere.

  8. Utilizaţi fila Informaţii generale pt. a modifica spaţierea, alinierea şi alte opţiuni de prezentare.
  9. Utilizaţi fila Stil pt. a formata cadrul ce conţine componenta cu stilurile predefinite sau cu propriile dvs. opţiuni personalizate.

După adăugarea Managerului de documente, vizualizatorii vor vedea o vizualizare a folderului selectat, înglobat într-un cadru din site-ul dvs. Utilizatorii pot utiliza opţiunile de afişare furnizate pt. a modifica modul în care sunt listate folderele şi fişierele. Dacă ce un utilizator selectează un fişier sau un folder, poate selecta opţiunile furnizate de bara de meniu sau de meniul disponibil la clic dreapta şi poate efectua orice acţiune permisă de rolul său şi de opţiunile de parcurgere pe care le specificaţi.

Dacă o conversaţie este asociată cu un element, veţi vedea pictograma Conversaţie browser împreună cu elementul. Faceţi clic pe aceasta pt. a deschide panoul conversaţiei, unde puteţi vizualiza adnotări şi comentarii. Conversaţiile independente (cele neasociate cu un folder) trebuie adăugate utilizând componenta pt. conversaţii.

Dacă un element are proprietăţi personalizate, puteţi vizualiza proprietăţile într-un panou. Faceţi clic pe Mai multe, apoi selectaţi Proprietăţi personalizate pt. a deschide panoul de proprietăţi.