Randarea elementelor de conţinut

Machetele de conţinut sunt utilizate pentru a randa elemente de conţinut. Acestea primesc datele elementelor de conţinut, le randează în HTML şi le introduc în pagină.

În mod prestabilit, machetele de conţinut utilizează crearea de şabloane Mustache pentru a randa elemente de conţinut, deşi pot fi implementate în orice tehnologie JavaScript. Pentru realizarea randării prin şablonul Mustache, datele ar trebui să fie într-un anumit format. Fişierul machetei de conţinut render.js trebuie să asigure că modelul pe care îl transferă şablonului corespunde acelui format.

Machetele de conţinut sunt randate în mai multe cazuri de utilizare:

  • Atunci când sunt utilizate în interfaţa cu utilizatorii Oracle Content Management Asset Management, datele pot fi într-o stare "editată" pt. ca utilizatorul să previzualizeze modificările înainte de a le salva.

  • Atunci când sunt utilizate într-un site Oracle Content Management, într-o listă de conţinut sau într-un element de conţinut, datele sunt augmentate cu informaţii suplimentare despre site-ul în care rulează.

  • Atunci când sunt utilizate prin apelul contentClient.renderLayout() al Content SDK, în cazul în care utilizatorul Content SDK transferă orice date doreşte direct în macheta de conţinut.

Pentru performanţă, există un echilibru general între crearea unei interogări unice care poate returna toate datele necesare sau interogări multiple, astfel încât schema să randeze cât mai repede posibil, cu o interogare iniţială rapidă, iar zonele sunt completate apoi prin interogări ulterioare. Veţi alege modelul potrivit în funcţie de datele deţinute şi cazurile de utilizare.

De asemenea, datele transferate către o machetă de conţinut pot varia în format în funcţie de modalitatea în care s-au preluat datele. De exemplu, dacă utilizaţi un REST de conţinut cu un parametru expandat, pot fi returnate referinţe de câmp pentru alte elemente de conţinut, fie individual, fie ca grup. Dacă elementele de conţinut la care se face referire nu sunt incluse, va trebui să efectuaţi apeluri REST suplimentare.

Pentru a trata toate cazurile, dezvoltatorul machetei de conţinut ar trebui să încerce să fie flexibil în legătură cu formatul datelor primite. De asemenea, dacă este necesar, dezvoltatorul poate extrage date suplimentare şi le poate aduce la formatul prevăzut de şablonul de randare.